Και οι δύο έκαναν τη δουλειά τους

Toυ Τάσου Παππά

Αναφέρομαι στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου στον Eλληνα πρωθυπουργό, στην απάντησή του και στον σχολιασμό από φιλοκυβερνητικούς δημοσιολόγους. Η ερώτηση ήταν επιθετική. Θύμωσε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι στην Ολλανδία έχετε την παράδοση να ρωτάτε ευθείες ερωτήσεις, κάτι που σέβομαι». Προφανώς δεν έχει βρεθεί άλλη φορά σε τέτοια θέση. Iσως γιατί αυτός δίνει συνεντεύξεις καλά προφυλαγμένες.

Είτε επιλέγοντας εκείνα τα μέσα που δεν θέλουν να τον δυσκολέψουν με ενοχλητικές ερωτήσεις. Είτε κόβοντας από τις συνεντεύξεις Τύπου τα μέσα που υποψιάζεται ότι θα του θέσουν επικίνδυνες ερωτήσεις. Αν έχεις βολευτεί με τις δοξολογίες και την αποθέωση, εξοργίζεσαι όταν η κατάσταση ξεφεύγει.

Κανονικά η διαπίστωση του κ. Μητσοτάκη (για το τι γίνεται στην Ολλανδία και δεν γίνεται στην Ελλάδα) θα έπρεπε να προκαλέσει την οργή των Ελλήνων δημοσιογράφων. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντιθέτως καταβλήθηκε προσπάθεια από διάφορους να υπονομευτεί η σοβαρότητα της δημοσιογράφου. Η λίστα Πέτσα έχει κάνει τη δουλειά της. Συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Αυτό που δεν δέχομαι όμως είναι σε αυτό το κτίριο να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό, με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν στηρίζονται από έμπρακτα στοιχεία». Η Ολλανδή δημοσιογράφος δεν είπε κάτι πρωτοφανές. Παραβίασε ανοιχτές θύρες.

Η χώρα μας έχει κατηγορηθεί για βίαιες και παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η Διεθνής Αμνηστία έχει εκφράσει τις έντονες ανησυχίες της για την πρακτική των ελληνικών αρχών. Υπάρχουν μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών. Η αρμόδια επίτροπος της Ευρωπαϊκής Eνωσης έχει ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα. Πολλές ΜΚΟ έχουν εγκαλέσει την ελληνική κυβέρνηση.

Λένε όλοι αυτοί ψέματα; Είναι όλοι αυτοί φερέφωνα του Ερντογάν; Είναι όλοι αυτοί θύματα της προπαγάνδας της Τουρκίας; Oλοι αυτοί συνεργάζονται έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων με τα κυκλώματα που διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες; Αναπαράγουν όλοι αυτοί fake news που ένας Θεός ξέρει ποιοι τα έχουν κατασκευάσει σε σκοτεινά υπόγεια για να πλήξουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση Μητσοτάκη; Μήπως η ερώτηση χάλασε τη σούπα που σερβίρει το αρμόδιο υπουργείο στους Eλληνες πολίτες και στους ξένους επισήμους;

Μήπως η ερώτηση έθεσε εν αμφιβόλω τις διαβεβαιώσεις μας ότι σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και το τηρούμε κατά γράμμα; Μήπως ήταν εκτός τόπου και χρόνου η ερώτηση «γιατί δεν χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών; Γιατί δεν ζητάτε από τους Ευρωπαίους να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες τους;». Πιέζει η ελληνική κυβέρνηση την Ε.Ε. στο θέμα αυτό; Δεν έχουμε ακούσει κάτι. Δεν έχουμε μάθει κάτι. Αν το είχε κάνει θα το διατυμπάνιζε για να δείξει ότι τρίζει τα δόντια στους ασυνεπείς συμμάχους μας.

Η αλήθεια είναι οδυνηρή και μόνο οι φανατικοί δεν θέλουν να τη δουν: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το ξέρουν. Κάνουν τα στραβά μάτια για να μην επωμισθούν το βάρος που τους αναλογεί. Κι ας μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κι ας εκφράζουν τη θλίψη τους για τα βάσανα των προσφύγων και των μεταναστών. Καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι εργαλειοποιεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αλλά του δίνουν χρήματα και χαρακτηρίζουν την Τουρκία ασφαλή χώρα. Συμπέρασμα: Και η Ολλανδή δημοσιογράφος έκανε τη δουλειά της και ο Eλληνας πρωθυπουργός έκανε τη δουλειά του. Αυτή έθεσε την ερώτηση ως όφειλε. Αυτός έκρυψε την πραγματικότητα ως συνήθως.

Ανάγωγα

Αναβάλλει επ’ αόριστον την παραίτησή του ο Ζόραν Ζάεφ. Δεν θέλω τέτοια. Οχι κυβιστήσεις την τελευταία ώρα. Πάνω που πανηγυρίζαμε επειδή θα φύγει αυτός από τη μέση και είχαμε αρχίσει να ελπίζουμε ότι με τη νίκη των εθνικιστών θα ακυρωθεί η κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, αυτός ο τρισκατάρατος μας τα γυρίζει. Κάποιοι τον πιέζουν να αλλάξει γνώμη. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάτι σκαρώνει πάλι εναντίον της πατρίδας μας ο διεθνής σιωνισμός.

Πηγή: Efsyn