Καραμανλής, Σαμαράς, Παυλόπουλος, Μεϊμαράκης δεν θα μιλήσουν για τη διάλυση Στρατεύματος – Δικαιοσύνης;

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Είναι η ώρα των αποφάσεων και της ευθύνης απέναντι στον Καταστατικό Χάρτη της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας και την Ευρωπαϊκή Υπόσταση της Ελλάδας.

Σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, που κορυφώνονται με όσα ανατριχιαστικά αφορούν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την ισορροπία του τρόμου ανάμεσα στον ίδιο και τον Πρωθυπουργό- αφού είχε προηγηθεί η γενική κατακραυγή για την αντισυνταγματική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να φιμώσει μια ανεξάρτητη Αρχή – θα είχε τα φυσιολογικά αποτελέσματα: η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί και για τη συνέχεια θα αποφάσιζε ο λαός.

Επίσης , αν μη τι άλλο, η πρόεδρος της Δημοκρατίας , θα ζητούσε επεξηγήσεις και για τις δυο συνταγματικές εκτροπές και οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου της Γης.

Όσο για τα ΜΜΕ θα έκαναν αγώνα δρόμου για να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες και να ενημερώσουν το κοινό τους για την αλήθεια, αξιώνοντας από δημόσιες Αρχές και υπηρεσίες να κάνουν ελέγχους για τα αποκαλυπτόμενα.

Αλλά εδώ είναι Βαλκάνια, ο Κοινοβουλευτισμός πάσχει και η χώρα από το 2019 υπόκειται σε οιονεί απολυταρχική διακυβέρνηση, ενός ανδρός. Ο Όρμπαν είναι αγγελούδι μπροστά στον Μητσοτάκη.

Ο αρχι-εισαγγελέας συνεχίζει την αντισυνταγματική δράση συγκάλυψης παρανομιών, ο παρακολουθούμενος στρατηγός μένει στη θέση του, η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στην …αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ πουλάνε τρέλα και συγκαλύπτουν.

Η κατάσταση πέρασε στο κόκκινο με την εξέγερση νομικού και πολιτικού κόσμου για τον Ντογιάκο και με την αποκάλυψη ότι η εθνική αντικατασκοπία παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ε.Δ, για λογαριασμό του Πρωθυπουργού- με παράπλευρη αποκάλυψη ότι αποκτούσε περιουσία με μαύρο χρήμα..

Εκτός από τον εισαγγελέα που κλονίζει τη Δικαιοσύνη ταυτιζόμενος με την κυβέρνηση, η ζωή του πιο υψηλόβαθμου στρατιωτικού της Χώρας βρίσκεται πλέον σε «στικάκια» που κυκλοφορούν σε χέρια αγνώστων. Ο ίδιος έχει μηδενικό κύρος, αφού εκτός των άλλων βαρύνεται με φοροδιαφυγή.

Ποτέ άλλοτε Δικαιοσύνη και Ένοπλες Δυνάμεις δεν βρέθηκαν σε τόσο δυσχερή θέση. Και ποτέ άλλοτε κυβέρνηση και άλλοι αρμόδιοι, δεν έδειξαν τόσο παχυδερμισμό , ανευθυνότητα και κυνισμό.

Αλλά η χώρα δεν μπορεί να μένει αδρανής στο έλεος του Μητσοτάκη- δεδομένου ότι δεν είναι μονάρχης αλλά συνταγματικός Πρωθυπουργός. Κυβερνάει και η ΝΔ , που ως πρώτο κόμμα, είχε στη Βουλή την πλειοψηφία που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σ΄ αυτόν τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

Δεν την ψήφισε μόνο ο Μαρκόπουλος, την ψήφισε και ο Τζαβάρας. Η ΝΔ δεν είναι το σύστημα Μητσοτάκη , η οικογένειά του και οι κλίκες του. Είναι οι 156 βουλευτές της και τα στελέχη της.

Είναι επίσης ο Κώστας Καραμανλής, μακροβιότερος ηγέτης της ΝΔ και ευρύτερα αναγνωρισμένος ως «παραταξιάρχης», ακέραιος πολιτικός με θάρρος, και προσωπικό βάρος στο κόμμα του.

Ο Αντώνης Σαμαράς που διεκδικεί δάφνες πατριώτη και στυλοβάτη της Δεξιάς.

Όπως είναι και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πνευματικός ταγός της χώρας πλέον , ως «αθάνατος».

Εξ ίδιου λόγο και ευθύνη έχει και ο πρώην «υπηρεσιακός» πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής της ευρωομάδας της Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Η ευθύνη των τεσσάρων είναι πρόδηλη, ιστορική και αναπόφευκτη. Η χώρα διολισθαίνει στη διεθνή ανυποληψία, η Ευρώπη την απομονώνει, το κράτος Δικαίου καταλύεται, η Δημοκρατία τραυματίζεται, και το Στράτευμα ταπεινώνεται.

Βρισκόμαστε στα όρια της εκτροπής και η πολιτική ομαλότητα δυναμιτίζεται συνειδητά από την κυβέρνηση για να διασωθεί ο Πρωθυπουργός.

Οι τέσσερις πολιτικοί που είχαν κεντρικούς πολιτειακούς ρόλους – όπως και οι βουλευτές της ΝΔ ως εκπρόσωποι του έθνους και τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ,- έχουν εκχωρήσει στον νεώτερο Μητσοτάκη εν λευκώ το κόμμα;

Να το δηλώσουν και θα κριθούν μαζί του στην κάλπη. Πάντως οι πολίτες ΔΕΝ έδωσαν λευκή επιταγή, αλλά εντολή διακυβέρνησης με ένα συγκεκριμένοι πρόγραμμα, όχι λευκή επιταγή..

Κάντο όπως με τον ΓΑΠ

Και οι τέσσερις «πρώην» – οι τρεις είναι εν ενεργεία βουλευτές- έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν πολιτική κρίση, ευθύνη δημοσίου ανδρός, δημοκρατική κουλτούρα , θάρρος και αξιοπρέπεια , ενδιαφέρον για τη χώρα και τον Κοινοβουλευτισμό και έννοια για την τύχη της παράταξής τους.

Γι αυτό, πρέπει να επέμβουν τώρα στο εσωκομματικό πεδίο και ανοίξουν τα χαρτιά τους ζητώντας να αναλάβει την ευθύνη της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός τους .

Υπάρχει προηγούμενο: το 2011 όταν ο έτερος κληρονόμος λειτουργούσε σαν να του ανήκει η χώρα – με «κηπουρούς» και αυθαίρετες προσωπικές επιλογές- το κόμμα του τον «μάζεψε» και με την τήρηση των συνταγματικών προβλέψεων η χώρα έπαψε να παραπατάει- χωρίς το κυβερνών κόμμα να χάσει την πλειοψηφία του.

Για τα υπόλοιπα , πέραν της Κ.Ο. της ΝΔ είναι αρμόδια η Βουλή κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να περιμένουν. Όπως είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης: να «λύσουν μόνοι τους» το πρόβλημα, που όλοι αναγνωρίζουν- εκτός από τα σούργελα και τους εξαγορασμένους.

ΥΓ1: Αν η πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστεύει ότι ασκεί το ρόλο της ως εγγυήτρια καλής λειτουργίας Πολιτεύματος , ας παραμείνει βουβό πρόσωπο-ή ακόμη περισσότερο ας στηρίξει την κυβέρνηση στην παράδοξη σύσκεψη που διοργανώνει της Δευτέρα. Έχει πάντως στη διάθεσή της το όπλο της παραίτησης για να επιβάλει την συνταγματική κανονικότητα, όπως οφείλει

ΥΓ2: Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι υπάρχει Κοινοβούλιο στο οποίο μπορούν να συνυπάρξουν με αυτή τη κυβέρνηση, ας περιοριστούν σε άσφαιρες ανακοινώνεις- και θα το βρουν μπροστά του. Αλλιώς ας αποχωρήσουν από τη Βουλή, αφήνοντας τον Μητσοτάκη να νομοθετεί, υπό τη διεθνή κατακραυγή, μόνος του- όσο δεν επιτρέπει να διενέργεια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ για τις υποκλοπές.

Είναι η ώρα των αποφάσεων και της ευθύνης απέναντι στον Καταστατικό Χάρτη της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας και την Ευρωπαϊκή Υπόσταση της Ελλάδας.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR