Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Βαποράκι»

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αγνοεί ότι ποτέ στην ιστορία του θεσμού δεν έχει αποδοθεί πολιτογράφηση για οικονομικούς λόγους;

Ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είναι αυτός που την πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οσάκις ετέθη θέμα σύγκλισης Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ο Πρωθυπουργός το απέκλειε.

Κατά το περιβάλλον του, δεν την εμπιστεύεται να διευθύνει τη διαδικασία.

Ειδικά στην εξωτερική πολιτική την έχει αποκλεισμένη. Όχι αδίκως. Πότε έκανε «συνομιλίες» με ξένους πρέσβεις και πότε δήλωνε ότι το Αγαθονήσι βρίσκεται πολύ μακριά από το εθνικό κέντρο.

Αλλά ούτε και σε δευτερεύοντα θέματα εμπνέει εμπιστοσύνη.

Πέρυσι μοίραζε παράσημα σε φίλους και γνωστούς. Από τον Σχοινά που απλώς διορίσθηκε επίτροπος- και τον εξέθετε, γιατί οι επίτροποι δεν εκπροσωπούν τη χώρα τους- μέχρι τον Μπουρλά, που απλώς πουλάει εμβόλια- δεν τα έχει εφεύρει.

Επιπλέον δημιούργησε προβλήματα με το υπουργείο Εξωτερικών και με την ελληνική κοινωνία διαγράφοντας, -καθ οιονεί υπόδειξη Μπογδάνου- τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο.

Συνήθως η κυρία λειτουργεί ως … υπουργός του Μητσοτάκη- παραβλέποντας τον ρυθμιστικό χαρακτήρα του ρόλου της. Μέχρι και οικογενειακό δείπνο υπήρξε μεταξύ τους.

Τώρα φαίνεται να έχει εμπλακεί σε κάτι σκοτεινό και επικίνδυνο: υπέγραψε Διάταγμα του Βορίδη- για το οποίο όμως ο ίδιος δίνει τον… Άδωνι- με το οποίο πολιτογραφείται τιμητικά ως Έλληνας ένας περίεργος τύπος.

Είναι Τούρκος υπήκοος- και ταυτόχρονα «Τουρκοκύπριος»- και αναφέρεται στα ΜΜΕ ως μαφιόζος, διεθνώς καταζητούμενος από την Interpol για κακουργήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση πλην του Γεωργιάδη- που τον σύστησε ως …επενδυτή- ενέχονται η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ.

Ο εν λόγω έκανε δωρεές σε δημάρχους και μητροπολίτες, έβαλε λεφτά σε ξενοδοχείο της …Μυκόνου και του αποδίδεται συμβολή στην «αντιμετώπιση της πανδημίας».

Συνιστά εξευτελισμό για την κυβέρνηση και την Πρόεδρο να ισχυρίζονται ότι … «έσωσε το ΕΣΥ από κατάρρευση».

Ότι καταζητείται διεθνώς, με τουρκικό αίτημα, για παράνομες διαδικτυακές δραστηριότητες τζόγου , δεν έγινε γνωστό αν ελήφθη υπόψη-και από ποια σκοπιά.

Η ουσία είναι ότι πρόκειται για κακόφημο πρόσωπο.

Το ερώτημα αν ο Πρωθυπουργός θα ενδιαφερθεί για το ενδιαφέρον που έδειξε ο υπουργός του παρέλκει. Ίσως το έκανε καθ΄ υπόδειξη.

Η αρχηγός του ελληνικού κράτους όμως δεν μπορεί να φέρεται αναμεμειγμένη σε μια διόλου διαυγή υπόθεση- και να μην έχει αποσύρει ήδη την υπογραφή της.

Εκπροσωπεί την ελληνική Πολιτεία και πρέπει να ξέρει που τη βάζει.

Άλλωστε, ως νομικός, αντιλαμβάνεται ότι οι προϋποθέσεις που προβλήθηκαν για τον εν λόγω Τούρκο, δεν επαρκούν για να τον πολιτογραφεί ελαφρά τη καρδία.

Αγνοεί ότι ποτέ στην ιστορία του θεσμού δεν έχει αποδοθεί πολιτογράφηση για οικονομικούς λόγους;

Σε όλες τις χώρες δρουν ύποπτα κυκλώματα στα οποία ενίοτε εμπλέκονται και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Δεν νοείται όμως η ανώτατη πολιτειακή Αρχή να λειτουργεί ως «βαποράκι».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR