Κεράκι και αγκαλίτσες!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Αναμένονται οι προτάσεις – οδηγίες, ίσως και από τηλεοπτικά ακριβοπληρωμένα σποτάκια επιβίωσης, λόγο του επερχόμενου  χειμώνα, με ό, τι τον συνοδεύει, τα παρελκόμενα που λέγαμε κάποτε. άλλα όμως. Αντί να πλένουμε καλά- καλά τα χεράκια μας, όπως μας προέτρεπε ο παρουσιαστής γλεντιών, θα τα τρίβουμε επίμονα, προκαλώντας φυσική θερμότητα! Θα μας καλεί να ανάψουμε κεράκι, όχι πανάκριβο αλλά και σε έλλειμμα λόγο ενέργειας φως και οι χριστιανοί με την ευκαιρία μπορούν να κάνουν και την προσευχή τους.

Σύντομη και χωρίς να προβάλλονται απαιτήσεις! Προτροπή για ύπνο, δύο μαζί ή και τρείς, κοντά- κοντά, αγκαλιασμένοι, με …  προσοχή όμως. Το μπάνιο θα … διεξάγεται μια φορά την εβδομάδα, πάλι δυο ή και περισσότεροι μαζί, με κρύο νερό, να περιορίζει τις … ορμές. Θερμοσίφωνο, μια φορά τον μήνα, όπως παλιά στην σκάφη αν θυμάσαι, με ζεστό νερό από το τσουκάλι , που μάθαμε όλοι στην μπανιέρα με τις ώρες τώρα! Αυτοί που κάνουν μπάνιο κάθε Πάσχα, χαρές και πανηγύρια, η εκδίκηση του βρομιάρη.

Ποια ηλεκτρική κουζίνα και φούρνος, βγάλε selfies για να αναπολείς καλές ευτυχισμένες στιγμές. Κονσέρβες και μπομπότα στις ξύλινες παλέτες, αν υπάρχει έλλειψη σε κούρβουλα, να νοιώσεις και λίγο αντάρτης στο … μπαλκόνι. Ξέχνα και το ασανσέρ, που σε έκανε τεμπέλη, από την σκάλα για ζέσταμα, αλλά και για άσκηση. Τηλεόραση είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσεις να χαζεύεις, με τις σειρές και τα αγαπημένα σου παιχνίδια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως παρακολουθώντας σκάϊ θα έχεις κάποια επιδότηση! Μπαταρίες για το τρανζιστοράκι που είχες περιφρονήσει, προμηθεύσου για να είσαι ενήμερος ,πότε και που θα πετάξει τροφές και φάρμακα το αεροπλάνο της πολιτικής προστασίας του κουμπάρου. Το 112 θα σιγήσει, γιατί η φόρτιση κινητών είναι ενεργοβόρα, όπως καταλαβαίνεις και κινητά τηλέφωνα θα έχουν οι παρακολουθούμενοι μόνο. Χρήσιμα τα σήματα Morse και τα σήματα καπνού, με ειδική άδεια χρήσης από την ΕΥΠ.

Ο … ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, θα λειτουργούν με μειωμένα δρομολόγια Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, εναλλάξ. Το ποδήλατο επιτρέπεται, μόνο για χρήση άνω των δυο ατόμων. Το πλυντήριο κι αν απαγορεύεται, στην πλύστρα με λουλάκι, ρετρό, όπως και το σιδέρωμα, θεός φυλάξει, κάτω από το στρώμα ή το μαξιλάρι. Σημείωση: δεν διανυκτερεύει τίποτα, εκτός της βουλής για ανάγκη νυχτερινών τροπολογιών, απ’ ευθείας αναθέσεων και των σωμάτων ασφαλείας, του …  Θεμιστοκλέους, βεβαίως βεβαίως, σε γνώση, το τονίζουμε, σε γνώση του πρωθυπουργού. Προς αποφυγή εξεταστικής επιτροπής, απόρρητης και στο σκοτάδι.

Φράσεις όπως: να χυθεί άπλετο φως, ή μου ανάβεις τα λαμπάκια, τιμωρούνται, για πρόκληση σπάταλης χρήσης πολύτιμης ενέργειας, πάραυτα. Απαγόρευση στους δημοσιογράφους διαδηλώσεων της κλισέ φράσης, πως η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, για ευνόητους λόγους! Στην ίδια διάταξη και η φράση με υπονοούμενα, δώσε μου τα φώτα σου, είμαι στην πρίζα! Η υπουργός πολιτισμού, επιτρέπει την συνέχιση μόνο του δικού της θεάτρου…σκιών που αρέσκεται και τα ειρωνικά χαμόγελα να λείπουν!

Εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση, θα συνεχίσει δικαιολογημένα, να εργάζεται στα … σκοτάδια! Φήμες για φορολογία του ηλιακού φυσικού φωτός, δεν ευσταθούν, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από συνήθεια προσπάθησε να αποφύγει την ερώτηση σεσημασμένου … δημοσιογράφου, δημιουργώντας πρόσκαιρη αναταραχή. Θύμισε πως απελευθερώνεται ο χαρακτηρισμός “σκοτεινός τύπος”, από την κακή έννοια, καθώς συνίσταται.

Επιτρέπεται η φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, γιατί έτσι! Υποχρεωτική παρουσία των ηλεκτρολόγων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής των, κάθε τέλους του μήνα, για τυχόν χρήσιμες πληροφορίες λαθραίων παραβατών και εκμάθηση … υδραυλικής τέχνης.  Προσοχή, οι λογαριασμοί της (Δ)ΕΗ και των παρόχων ενέργειας θα συνεχίσουν να αποστέλλονται ενισχυμένοι, καθώς η βίλλα του golden boy, χτίζεται ακόμα, ενώ κάποια λίγα υπερκέρδη των τελευταίων, φορολογήθηκαν καταχρηστικά, κατόπιν πιέσεων.
Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;