Όχι μόνο φήμες και λίγη αλήθεια

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Κυκλοφορούν φήμες πως έρχεται ο χειμώνας και θα είναι ενεργειακά, οικονομικά, υγειονομικά, αρκετά  δύσκολος. Πως κομμάτι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα συνεργαστεί με την ΝΔ, μικρότερο, μεγαλύτερο άγνωστο. Φήμες πως η σπουδαία πολιτικός, ευρωβουλευτής Καϊλή, … του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακόμα, σε αγαστή συνεργασία με το ΕΛΚ, μάχεται ενάντια στην αποστολή εξεταστικής επιτροπής της ΕΕ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές της ΝΔ με θύμα τον πρόεδρό της!

Βάζοντας δύσκολα στον αρχηγό της, που φήμες τον παρουσιάζουν αναποφάσιστο, δεν ξέρω, δεν απαντώ, μάλλον ναι, μάλλον όχι, ως προς το ξεκαθάρισμα μεταξύ των βουλευτών του, άλλων συμπαθούντων το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάποιων συμπαθούντων την ΝΔ και λίγων συμπαθούντων τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Φήμες παρουσιάζουν αυτήν την στρατηγική, ως προσπάθεια συνολικού αθροίσματος ποσοστών, αναγκαίου για την ύπαρξη ακόμα αυτού του αποκόμματος …  υπολοίπων, σαν τρίτη πολιτική δύναμη. Δυσκολία για μάντρωμα των ελληνικών ποιμενικών. Έχει ακόμα επεισόδια αρκετά να επισυμβούν, μέχρι να καταλήξει στην πραγματική αποτίμηση ποσοστών του. Αλήθεια.

Αντίθετα η ΝΔ με τον Μητσοτάκη αδιαμφισβήτητο αρχηγό πλέον, φαίνεται να γνωρίζει πως και που κινείται, πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους, άτσαλα αλλά πολιτικά .Αλήθεια!. Η αντοχή της είναι αξιολογότατη, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την πρόσφατη δημοσκόπηση, που της δίνει σταθερό προβάδισμα 6 μονάδων, αναλογιζόμενοι όλα αυτά τα χείριστα που έχει προκλητικά προκαλέσει, με τελευταίο τις τηλεφωνικές υποκλοπές και τις οποίες παραδέχθηκε ευθαρσώς!

Γιατί να προκαλέσει εκλογές; Αλήθεια. Ποιος άλλος θα το έκανε στην θέση του, πόσο μάλλον ένας Μητσοτάκης! Εδώ στράβωσαν οι ωκεανοί, όχι ο γιαλός και το αρμένισμα! Είχα σημειώσει στο παρελθόν, πως θα εξαντλήσει την τετραετία με σοβαρή υποψηφιότητα της επόμενης.

Το μέγα λάθος της αξιωματικής αντιπολίτευση, ήταν και παραμένει, η υποτίμηση της στρατηγικής που έχει επιλέξει σταθερά από την αρχή ο Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους εξωκοινοβουλευτικούς ανθρώπους σε σημεία κλειδιά, αφήνοντας τους υπουργούς και τους βουλευτές του στην αναγκαστική κυβερνητική φθορά, ανίκανων! Αλήθεια! Αυτό λειτουργεί ακόμα, με ελάχιστες αναλογικά αστοχίες και θυσιάζοντας στον βωμό ακόμα και συγγενείς, κερδίζοντας την εύνοια των “θεών”.

Καμία έκπληξη λοιπόν, αφού οι “θεοί”, πέντε όλοι κι όλοι οι σύγχρονοι, είναι ευχαριστημένοι τα μάλα! Αυτοί μόνο είναι οι ικανοί που ρίχνουν κυβερνήσεις, ούτε οι από μέσα, ούτε οι απ’ έξω! Τον χρειάζονται και θα τον στηρίξουν, λοιπόν, όσο τους εξυπηρετεί. Αλήθεια. Μια γρήγορη ματιά στην Ευρώπη, παρουσιάζει την τάχιστη στροφή στην ακροδεξιά, πριν ακόμα εμφανισθούν οι ανυπέρβλητες δυσκολίες των επόμενων χρόνων. Μόνο και που πλησίασαν, αναγκάζουν τον όχλο σε πορεία μονόδρομου! Καθιστώντας έτσι πιο εύκολη την επικράτηση του κάθε Μητσοτάκη.

Αν αποφάσιζε ο λαός, θα ήταν από αιώνες αλλιώτικος ο κόσμος μας. Γι’ αυτό εφευρέθηκαν οι “θεοί”, παλαιοί και σύγχρονοι! Δυστυχώς. Όχι μόνο φήμες, και λίγη άβολη αλήθεια.