Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοπαρουσίαση

Του Γ. Λακόπουλου

Αν ο Μητσοτάκης ήθελε να τους δείξει πώς είναι ένας ψευδόμενος λαϊκιστής στην Ελλάδα, το κατάφερε. Δείχνοντας τον εαυτό του.

Στην πολιτική δεν πρέπει να μπερδεύεις τα ακροατήρια – ή τις ομιλίες που σου γράφουν για το καθένα.

Αλλιώς μιλάς στο κοινό των καναλιών που σε λατρεύουν, και αλλιώς σε διεθνείς συναντήσεις με ανθρώπους που καταλαβαίνουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετείχε την Παρασκευή σε διεθνή συνάντηση στο Μόναχο με καλό κόσμο: από την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων μέχρι την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική κρίση θυμήθηκε τη … μισή: τις συνέπειες στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ποιος έφερε τη χώρα στην κρίση, ποιοι τη χρεοκόπησαν αυξάνοντας το έλλειμμα, το χρέος, τη διαφθορά την κακοδιοίκηση, τσιμουδιά.

Σαν να υπάρχει η Ελλάδα από το 2010 και μετά. Και η «φτωχοποίηση μεγάλου μέρος του ελληνικού λαού» – στην οποία αναφέρθηκε – να ήλθε με διαστημόπλοιο από τον Άρη.

Για τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είπε μόνο ότι «πολύς κόσμος τότε πήρε εχθρική στάση απέναντι σε εκείνους που θεωρούσε σωστά ή λανθασμένα υπεύθυνους για τη λιτότητα».

Τόσο καλοσπουδαγμένος και δεν μπορούσε να κρίνει: σωστά ή λανθασμένα; Απλώς ο κόσμος τους «θεωρούσε» υπευθύνους ή ήταν;

Εξωτερίκευσε όμως το φόβο του για τον Τσίπρα: «δεν πρέπει να ξανακυβερνήσει».

Γιατί «κόμματα που ρέπουν προς το λαϊκισμό μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα, όταν κερδίσουν και δεύτερη συνεχόμενη εκλογή».

Αυτό… «αποτρέψαμε το 2019». Απέτρεψαν! Σαν να είναι το ενδεχόμενο να ψηφίσει ο λαός, άλλο κόμμα από το δικό του… απόπειρα πραξικοπήματος.

Και γιατί παρακαλώ να μην ξανακυβερνήσει η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση; Για να κυβερνάει διαρκώς η αφεντιά του;

Ελάτε καλέ… Απλώς «ήταν λαϊκισμός η εκλογή ενός κόμματος από την Αριστερά, το οποίο συγκυβέρνησε με ένα που βρίσκεται πιο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία».

Εννοούσε τον, προερχόμενο από το κόμμα, Καμμένο. Όχι τα παιδιά του ακροδεξιού ΛΑΟΣ: Άδωνι, Βορίδη και Πλεύρη, που κυβερνούν μαζί του.

Ξένοι είναι σου λέει δεν ξέρουν. Τους αράδιαζε ότι ο Τσίπρας «προσπάθησε να ελέγξει τα ιδιωτικά ΜΜΕ – που ελέγχει ο ίδιος με κρατικό χρήμα».

Επίσης να «να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, αλλά οι θεσμοί της Δημοκρατίας άντεξαν».

Όσο τον άκουγαν προφανώς προσπαθούσαν να θυμηθούν: πότε ο Τσίπρας συκοφαντούσε σε διεθνές ακροατήριο το δεύτερο μεγάλο κόμμα της χώρας του;

Τον Τσίπρα παρομοίαζαν με τον Ορμπάν, μεγάλα ευρωπαικά μέσα ενημέρωσης και οι ευρωβουλευτές του;

Την κυβέρνηση Τσιπρα κατήγγειλαν ευρωπαϊκοί φορείς και διεθνείς οργανώσεις για παραβιάσεις της ελευθεροτυπίας και διώξεις δημοσιογράφων;

Επί Τσίπρα η εισαγγελέας που ερευνούσε τη διαφθορά πολιτικών μετατράπηκε σε …κατηγορουμένη;

Αν ο Μητσοτάκης ήθελε να τους δείξει πώς είναι ένας ψευδόμενος λαϊκιστής στην Ελλάδα, το κατάφερε. Δείχνοντας τον εαυτό του.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR