Κυριάκος Πιερακάκης: Γράσο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Γύρω από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, άρχισε να περιπλέκεται το κρισιμότερο ερώτημα του μέλλοντός του.

Καθώς πλησιάζει η «μητέρα όλων των συνεδριάσεων» στη Βουλή, η κατάσταση για τον Πρωθυπουργό είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Αν η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν «νόμιμη» τότε ο ίδιος ως υπεύθυνος για την ΕΥΠ, πρέπει να εξηγήσει έβαλαν κοριό στον εν δυνάμει πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- και έχει μόνο δυο απαντήσεις στη διάθεσή του.

Είτε κρίθηκε ύποπτος για συμμετοχή σε μεγάλο έγκλημα , είτε πιθανόν είχε δραστηριότητες που βλάπτουν την εθνική ασφάλεια.

Τρίτο δεν υπάρχει για να υφίσταται «νομιμότητα». Για οτιδήποτε άλλο η κυβέρνηση έπρεπε να είχε στείλει στον εισαγγελέα την περιβόητη «εισαγγελέα της ΕΥΠ»: έδωσε άδεια «επισύνδεσης», χωρίς να εξετάσει τα πραγματικά δεδομένα.

Αν ήταν παράνομη η παρακολούθηση, οδεύουν όλοι για τον εισαγγελέα: Κοντολέων, Δημητριάδης, Βλάχου- όποιος άλλος εμπλέκεται-και φυσικά ο Πρωθυπουργός.

Τι «δεν θα επέτρεπε, αν γνώριζε» ο Πρωθυπουργός δεν έχει σημασία.

Ακόμη και αν δεν γνώριζε τότε, σήμερα γνωρίζει: Ο Ανδρουλάκης κρίθηκε ύποπτος για εμπόριο ναρκωτικών, τρομοκρατία κλπ ή για κατασκοπεία και ποιών ;

Οφείλει να το πει- όχι στον ο ίδιο που ορθώς αρνείται «ενημερωθεί». Δημοσίως . Δεν μπορεί να μην ξέρουμε για ποιο λόγο οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας σχημάτισαν μια τόσο ανατριχιαστική υπόνοια.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξηγήσει στη Βουλή τι είδους Πρωθυπουργός ήταν, όταν η ΕΥΠ επί τρεις μήνες παρακολουθούσε έναν πολιτικό, διακινούσε τα «δελτία» με το υλικό της παρακολούθησης και σ αυτόν δεν έλεγαν τίποτε.

Εδώ ανεβαίνει στη σκηνή ο Κυριάκος Πιερακάκης. Γιατί αιφνιδίως το ΠΑΣΟΚ καταθέτει στη Βουλή ερωτήσεις που τον αφορούν;

Ως τώρα στο έργο των υποκλοπών εμφανίζεται με μικρά ρολάκια- ή σαν να παίζει στον βωβό κινηματογράφο.

Είναι εμφανής η προσπάθεια να προστατευθεί: λέγεται ότι ο Μητσοτάκης τον προορίζει για πορτ παρόλ προεκλογικά. Και ο ίδιος προορίζει τον εαυτό του για δελφίνο μετεκλογικά.

Ωστόσο γύρω από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, άρχισε να περιπλέκεται το κρισιμότερο ερώτημα του μέλλοντός του:

-Σε ποιο βαθμό εμπλέκεται το υπουργείο του με τις διευθετήσεις που έκαναν ως τώρα το μέγαρο Μαξίμου και ο Μητσοτάκης για να διευκολύνουν την ΕΥΠ στις παρακολουθήσεις;

Πόσο ενήμερος ήταν για τη «δολιότητα» της ρύθμισης του 2021- την οποία ψήφισε και το… ΚΙΝΑΛ- που δεν επέτρεπε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, να δίνει πληροφορίες σε όσους έχουν τεθεί στο παρελθόν υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας;

Αν ο Πιερρακάκης ανήκει στον κλειστό κύκλο όσων γνώριζαν για την ΕΥΠ, το σλάλομ του από έκανε στην Κεντροαριστερά για να προσγειωθεί τελικά στην πίστα του Μητσοτάκη, θα αποδειχθεί σαν να έτρεχε με γρήγορο αμάξι ,νύχτα, σε δρόμο στρωμένο με γράσο.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR