Κωδικός Μαξίμου: «Εξαφανίστε» τον Ανδρουλάκη – Να έχει τη τύχη του Θεοδωράκη

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Άθλια επίθεση με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και ακροδεξιούς – Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης έχει διαμηνύσει «προς πάσα κατεύθυνση» -πριν σκάσει το θέμα της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ – ότι «δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ»

Να έχουν το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης την τύχη του Ποταμιού, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι ο στόχος του μεγάρου Μαξίμου.

Ο κωδικός, που δύσκολα πλέον κρύβεται, έχει ως τίτλο «Εξαφανίστε τον Ανδρουλάκη».

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για επιβεβαίωση των παραπάνω είναι η άθλια επίθεση του κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με βάση –υποτίθεται- προσωπικές του υποθέσεις που φανερώθηκαν (λέει) μέσω της παρακολούθησής του!

Για τη «νομιμοποίηση» της παρακολούθησης του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας πρωτοστατούν ο υπεύθυνος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός (αν δεν εξέφραζε τον πρωθυπουργό σε αυτά που λέει επί δυο ημέρες θα τον είχαν ήδη καρατομήσει), η «Ομάδα Αληθείας» της ΝΔ-όπως κατ΄ ευφημισμό ονομάζεται- αλλά και διάφορα «γαλάζια» τρολ στο διαδίκτυο και ακροδεξιοί.

Το μέγαρο Μαξίμου κατανοεί πλέον πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να είναι δυνητικός κυβερνητικός σύμμαχός του, ιδίως μετά την παρακολούθηση του αρχηγού του. Ούτε προφανώς ο διεμβολισμός του, με τη μετακίνηση βουλευτών και στελεχών του είναι πλέον δυνατός-ποιος θα συμπαραταχθεί με έναν πρωθυπουργό που είναι ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ των παρακολουθήσεων και, το κυριότερο, βρίσκεται σε πολιτική αποδρομή;

Επιπλέον, όπως εβδομάδες τώρα είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει διαμηνύσει «προς πάσα κατεύθυνση», εντός και εκτός πολιτικής, πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία, είτε είναι υποψήφιος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε όχι.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου επιδιώκει την πολιτική «εξόντωση» του Νίκου Ανδρουλάκη, εκτιμώντας, μεταξύ άλλων, και ότι είναι «ευάλωτος» σε προσωπικό επίπεδο, μετά από τόσες μήνες παρακολούθηση όλων των πτυχών της ζωής του- για αυτό και ο Νίκος Ρωμανός αφήνει (παραμένοντας στη θέση του) αιχμές για προσωπικά θέματα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Απορίες γιατί ο ίδιος δεν ζητάει παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απορίας άξιον γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατάει «χαμηλούς τόνους» απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, για το θέμα της παρακολούθησής του!

«Βάζει» άλλα στελέχη να το πράττουν –ο Κώστας Σκανδαλίδης, για παράδειγμα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ή ο Χρήστος Πρωτόπαπας δεν ζητούν εκλογές ή και παραίτηση της κυβέρνησης χωρίς συνεννόηση μαζί του- αλλά ο ίδιος εμφανίζεται, λέει, «θεσμικός». Μα τι ποιο θεσμικό υπάρχει από το να παραιτηθεί ο έχων την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, ο έχων την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δημοκρατίας της περιόδου της μεταπολίτευσης;

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχεται εισηγήσεις να σηκώσει τους τόνους έναντι του Μαξίμου και να ζητήσει παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές-και πως εμφανίζεται θετικός στις εισηγήσεις αυτές.

Ας μην έχει, πάντως, καμία αμφιβολία πως η έως τώρα στάση του εκλαμβάνεται ως αδυναμία και «φόβος». Εξ ου και η …επιστράτευση του κάθε …Ρωμανού!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR