“Λήξαν” το θέμα Σκουρλέτη-Διάλογοι από τη συνεδρίαση

Του Βασίλη Σκουρή

“Λήξαν” θεωρείται το “θέμα Σκουρλέτη”, που το τελευταίο διάστημα δέχθηκε πολλαπλές επιθέσεις -που ο ίδιος εκτιμούσε ότι απορρέουν και από το εσωτερικό της Κουμουνδούρου- για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις θέσεις του για την επόμενη ημέρα.

“Αν υπάρχει θέμα Γραμματέα, θέστε το επισήμως στην Πολιτική Γραμματεία ή την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή” είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Πάνος Σκουρλέτης.

“Οι επιθέσεις στον Γραμματέα και σε στελέχη μας δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν αμυντικά, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας αλλά συλλογικά προωθητικά, με ενότητα και σαφήνεια γραμμής και αποφάσεων” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, παρέχοντας πλήρη στήριξη στον Γραμματέα, ενώ πρόσθεσε: “Η στοχοποίηση του Γραμματέα είναι στοχοποίηση του κόμματος”.

“Αν υπάρχει θέμα Γραμματέα θέστε το στην Πολιτική Γραμματεία ή την Κεντρική Επιτροπή” είπε ο Π. Σκουρλέτης. “Η στοχοποίηση του Γραμματέα είναι στοχοποίηση του κόμματος” επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. “Ο δημοσιογράφος έγραψε και εναντίον μου” είπε ο Νίκος Παππάς, απαντώντας εμμέσως στις διαρροές ότι αυτός κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις στον Γραμματέα!

Η ισχυρή στήριξη του Προέδρου στον Γραμματέα ήταν τέτοια που ουσιαστικά έβαλε τέλος στη συζήτηση, ενώ όσοι είχαν “ακονίσει” τα μαχαίρια τους για το συγκεκριμένο θέμα (πχ στελέχη των “53+” είχαν ετοιμάσει κείμενο στήριξης του Π. Σκουρλέτη) αναγκάστηκαν να τα βάλουν στη θήκη τους. Στο θέμα, μάλιστα, άρχισε να γίνεται και πλάκα, καθώς η συζήτηση είχε το προηγούμενο διάστημα επικεντρωθεί σε άρθρο του συναδέλφου …Γιώργου Λακόπουλου(!), ο οποίος ήταν ωσεί παρών στη συνεδρίαση της ΠΓ, προφανώς επειδή έχει το θάρρος της γνώμης του, είτε συμφωνεί κανείς με αυτή, είτε όχι.

“Ο δημοσιογράφος έγραψε και εναντίον μου” είπε, μάλιστα, σε κάποια στιγμή ο Νίκος Παππάς, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις διαρροές των προηγούμενων ημερών ότι αυτός (μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Αντώνη Κοτσακά) κρύβοντας πίσω από τις επιθέσεις στον Γραμματέα.

Από τα ενδιαφέροντα, επίσης, της Πολιτικής Γραμματείας, η πρόταση συντονισμού των Ινστιτούτων του χώρου (πχ Ίδρυμα Πουλαντζάς, ΕΝΑ), η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για επίσπευση των διαδικασιών αφού υπάρχει συμφωνία όλων και η προτροπή του Νίκου Παππά να σχηματιστούν στους Δήμους, όπου γίνεται, προοδευτικές πλειοψηφίες.

ΑΠΟ ΤΟ NEWS247