Λίνα Μενδώνη: Απάτη

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η «Αυγή» διέσυρε τη Λίνα Μενδώνη και αναγκάσθηκε να το παραδεχθεί. Αλλά δεν ανέλαβε τις ευθύνες της. Είπε, με θράσος, ότι πρόκειται περί λάθους του γραφείου Τύπου.

Πρώτη ερώτηση : τι είδους πράξη είναι όταν σε επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποχρεούσαι λόγω αρμοδιότητας να κοινοποιήσεις, προσθέτεις και δικές σου διατυπώσεις;

Πρώτη απάντηση: Λέγεται απάτη, εξαπάτηση, παραποίηση, κομπίνα, ενδεχομένως και αλητεία.

Δεύτερη ερώτηση: τι κάνει μια σοβαρή κυβέρνηση με υπουργό που είναι υπεύθυνος γι αυτή την απάτη;

Δεύτερη απάντηση: τον καταγγέλλει και τον απολύει.

Αλλά ας μην ανησυχούν οι φίλοι της και ας μην έχουν αυταπάτες οι υπόλοιποι: η Λίνα Μενδώνη θα μείνει στη θέση της. Άλλωστε κατά κάποιο τρόπο με απάτη την απέκτησε.

Ως τις εκλογές του 2019 εμφανιζόταν ως μέλος του ΚΙΝΑΛ- δίπλα στη Φώφη, στο γραφείο της την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Το πρωί ανακοινώθηκε υπουργός του Μητσοτάκη-πολιτικού αντιπάλου του ΚΙΝΑΛ.

Προφανώς δεν είχαν έλλειψη και την αναζήτησαν μέσα στη νύχτα. Είχε κλείσει από πριν η δουλειά και το έκρυβε. Αυτό δεν είναι πολιτική απάτη;

Μια ψυχρή μανδαρίνα παντός καιρού, από πολιτική άποψη χωρίς αρχές και ιδεολογία -αφού υπηρετούσε υπουργούς κάθε απόχρωσης με πολιτικό αξίωμα- έγινε η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού.
Όχι μόνο λόγω πολιτικής και ανίερων έργων της.

Θα μείνει στην Ιστορία για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης- που ακόμη σχολιάζεται αρνητικά σε διεθνή ΜΜΕ. Η για τον διορισμό του Λιγνάδη- τον οποίο προσπάθησε να διασώσει όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Κυρίως λόγω συμπεριφοράς και χαρακτήρα. Δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, άνθρωποι της πολιτικής, δήμαρχοι και απλοί πολίτες, της έχουν καταλογίσει διάφορα κατά καιρούς:

-Ανάγωγη, άσχετη, αλαζονική, θρασύτατη, απεργοσπάστρια, προκλητική, πρόσωπο που συγκαλύπτει σκάνδαλα, ψεύτρα , γλάστρα του Σαμαρά-στην Αμφίπολη-υπόλογη για «απροκάλυπτη, προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Τώρα προστέθηκε στο ρεπερτόριο της και η… έγγραφη εξαπάτηση της κοινωνίας- επισήμως.

Για να δικαιολογήσει την απόφασή της να λογοκρίνει και να απαγορεύσει παγκόσμια καλλιτεχνικά αριστουργήματα από τη Ρωσία-όπως η «Λίμνη των κύκνων» .

Να νομιμοποιήσει τη σπουδή της για διακοπή σχέσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

Προσπάθησε να το φορτώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση- όπως ο Μητσοτάκης την απόφαση για αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία. Για την ακρίβεια, σε επίσημο ευρωπαϊκό κείμενο..

Στη Διακήρυξη των Υπουργών Πολιτισμού, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προσέθεσε και μια δική της φράση:

«Πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας». Για να κουμπώνει με τις πράξεις της.

Η «Αυγή» τη διέσυρε και αναγκάσθηκε να το παραδεχθεί. Αλλά δεν ανέλαβε τις ευθύνες της.

Είπε, με θράσος, ότι πρόκειται περί λάθους του γραφείου Τύπου.

Εδώ θα τα χαλάσουμε. Όλα τα περιμέναμε, αλλά όχι και να ενοχοποιεί την Παναγιωταρέα!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR