Λούφα, selfie και ανιστόρητος ρεβανσισμός

Του Γιώργου Βαρεμένου

Ζητώ συγγνώμη από την μαύρη ήπειρο, αλλά εδώ οι κυβερνώντες χειρίζονται τους πολίτες ωσάν να είναι οι μοναδικοί λευκοί πολίτες της Αφρικής. Αντί για οποιαδήποτε σοβαρή οργάνωση και σχεδιασμό, ο Κ. Μητσοτάκης, σαν φύλαρχος της επικοινωνίας, άρχισε την χυδαία εκμετάλλευση του εμβολίου, πριν ακόμη αυτό αναπτυχθεί. Αντί για ένα αναγκαίο εργαλείο, καρπό της επιστήμης, το παρουσίαζε σαν το μαγικό μαντζούνι, που θα εξαφάνιζε δια μιάς όχι μόνο τον κορωνοϊό αλλά και τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της νέας κρίσης.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή προσπάθεια να προκαλέσουν την εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να λουφάρει από την πραγματικότητα, προκειμένου τελικά να λουφάρουν οι ίδιοι από τις ευθύνες τους. Ο ξένοιαστος ποδηλάτης-πρωθυπουργός, αφού υποδύθηκε την μητέρα Τερέζα στο Κερατσίνι, μόνο στο τιμόνι του μικρού φορτηγού που μετέφερε εμβόλια δεν ανέβηκε. Έστειλε όμως τον κ. Χαρδαλιά να παριστάνει τον σεκιουριτά και τον κ. Κοντοζαμάνη από πίσω να φροντίσει, στην περίπτωση που το φορτηγάκι πάθει λάστιχο. Στην Γαλλία, οι κουτόφραγκοι έστειλαν τον διευθυντή της κεντρικής φαρμακαποθήκης να παραλάβει τα εμβόλια.

Το κλού, όμως, εδώ ήταν όταν το τσούρμο των αρίστων της συμφοράς, επέδραμε επί των εμβολίων για μια selfie με την σύριγγα στο μπράτσο. Ικανοί να συναγωνισθούν ακόμη και τους ελεεινούς υπαλλήλους που έβγαζαν selfie δίπλα από την σορό του Μαραντόνα. Σου λέει: αφού ο αρχηγός δίνει το παράδειγμα, εμείς πρέπει να φανούμε κάτι παραπάνω από αντάξιοι.

Είναι οι άριστοι που επέδραμαν για να στελεχώσουν και τα νοσοκομεία. Ο κ. Καρακούσης τους περιέγραψε ως αλουμινάδες, αλλά ούτε την πρακτικότητα των αλουμινάδων δεν διαθέτουν. Απλώς σκιτζήδες.

Αυτό το συμπίλημα, νοιώθοντας την ασφάλεια του συστήματος που τους στηρίζει, επιθυμεί όχι απλώς ρεβανσισμό και μονιμοποίηση στην εξουσία, αλλά μέσω θεσμικών εκτροπών να σβήσει τους αντιπάλους. Είναι εντυπωσιακή η εικόνα που προκύπτει από συνομιλία, που εκμυστηρεύθηκε ο δημοσιογράφος κ. Τσεκούρας στο «Πρώτο Θέμα», με κορυφαίο υπουργό (ίσως δεν είναι δύσκολο να μαντέψεις ποιόν), ο οποίος του αντέτεινε με βλέμμα που γυαλίζει: «Δεν καταλαβαίνεις ότι πρέπει να τους τελειώσουμε;», εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και όσα τοξικά μέσα μεταχειρίζεται η ΝΔ εναντίον του. Εδώ να σημειώσω ότι μία τέτοια φράση, όπου και όταν διατυπώνεται, είναι τουλάχιστον άτοπη, αν δεν αναφερόμαστε σε περιόδους επανάστασης ή και αντεπανάστασης, όπως η δεύτερη εκφράσθηκε στην Ελλάδα στην περίπτωση δικτατοριών.

Στις μέρες μας δεν χρειάζεται να κατέβουν τανκς, αλλά υπάρχουν άλλα σύγχρονα μέσα, η χρήση των οποίων ωστόσο μπορεί να οδηγήσει σε εκτροπές και εντάσεις που, από ένα σημείο και πέρα, κινδυνεύουν να καταστούν ανεξέλεγκτες.

Στη ΝΔ υπάρχει μία ακραία πτέρυγα, η οποία εκμεταλλευόμενη έναν ελλιποβαρή πρωθυπουργό, επιχειρεί να επιβάλει τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο και κομμάτια της σημερινής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μην βλέπουν ότι μία αντι-ΣΥΡΙΖΑ λογική εξάντλησε τα όρια και είναι αναντίστοιχη με τις ανάγκες της σημερινής πολιτικής συγκυρίας, που απαιτεί τα αναγκαία προγράμματα για την αντιστροφή της παρακμής, προς την κατεύθυνση της εθνικής ανόρθωσης.
 
 
* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

ΑΠΟ ΤΟ TVXS