Μένιος Φουρθιώτης: Ποιος και γιατί του έδωσε αστυνομική φρουρά;

Toυ Βασίλη Σκουρή

Tα ερωτήματα επανέρχονται με μεγαλύτερη ένταση και ζητούν απαντήσεις: Γιατί η ΕΛΑΣ είπε ψέματα ότι δεν φρουρούνταν; Γιατί δεν υπάρχει επίδοση ευθυνών; Ποια η σχέση του με μέρος του μηχανισμού;

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη επαναφέρουν στην επικαιρότητα ερωτήματα –και μάλιστα με εντονότερο τρόπο-που είχαν δημιουργηθεί με αφορμή την πολυπληθή φρουρά που είχε παραχωρηθεί στον …καλλιτεχνικό μάνατζερ και …εκδότη!

Πρώτον, ποιος και για ποιον λόγο του είχε παραχωρηθεί φρουρά και μάλιστα τόσο πολυπληθή, καθώς σε κάποιο σημείο έφτανε τα 14 άτομα;

Δεύτερον, γιατί η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δεν είχε παραχωρηθεί φρουρά στον Φουρθιώτη; Δυο ενδεχόμενα υπάρχουν: Ή δεν γνώριζε η ηγεσία της ποιοι –και από πόσους και ποιους- φρουρούνται, πράγμα που δεν μπορεί να συμβαίνει ούτε μια στο εκατομμύριο ή, για να το πούμε κομψά, η ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν έλεγε την αλήθεια στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Για ποιο λόγο άραγε;

Τρίτον, γιατί δεν επιδόθηκαν υπηρεσιακές ευθύνες στους αρμόδιους της ηγεσίας της ΕΛΑΣ που εξέδωσαν την ανακοίνωση για την –ψευδή- ανακοίνωση για τη φρούρηση Φουρθιώτη; Το αυθόρμητο ερώτημα είναι «ποιος καλύπτει ποιον και γιατί;».

Η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί και που δημιουργούν σοβαρές σκιές για το αστυνομικό σώμα και για πολιτικά πρόσωπα και η αντιπολίτευση δεν μπορεί παρά να κάνει συγκεκριμένο έλεγχο στη Βουλή.

Πόσοι «φυλούσαν» τον …καλλιτεχνικό μάνατζερ που κινδύνευε από τον … Κουφοντίνα!

Όσον αφορά αυτή καθεαυτή τη φρουρά του Μένιου Φουρθιώτη, τα «Παιχνίδια Εξουσίας» έγραφαν στις 13 Απριλίου, με αφορμή την τοποθέτηση στη Βουλή του υπουργού Προστασίας για το θέμα, σε ερώτηση του Γιώργου Καμίνη:

«Απίστευτο τρόπο να δικαιολογήσει τη φρουρά που διατέθηκε στον Μένιο Φουρθιώτη επέλεξε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυχοχοΐδης, καθώς απέδωσε την αύξησή της στον …Κουφοντίνα!

Ας δούμε, όμως, με τα σειρά τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς τα μεγάλα μέσα απέφυγαν επιμελώς να μεταδώσουν ολόκληρη τη δήλωσή του, «λογοκρίνοντάς» τον για να …υποβαθμίσουν το θέμα:

-Τον παρουσιαστή (ποτέ ο υπουργός δεν ανέφερε στη Βουλή το όνομα Φουρθιώτης) τον φύλαγε ένα άτομο τον Μάιο του 2020, τον Αύγουστο 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε τον Νοέμβριο τη διάθεση ενός ακόμη για ένα τρίμηνο.

-Στις 13 Ιανουαρίου, μετά από εμπρησμό αυτοκινήτου στο Epsilon TV όπου εργάζεται, διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού, μιας υπηρεσιακής μοτοσικλέτας και η επιτήρηση και όχι η φύλαξη της οικίας του. Αυτά τα πρόσθετα μέτρα άργησαν να διατεθούν, δόθηκαν μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.

-Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση των μέτρων προστασίας λόγω θέματος Κουφοντίνα. Υπήρχαν επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών και πολλές απειλές σε ΜΜΕ. Τότε αυξήθηκε η συνοδευτική αστυνόμευση με 4ο αστυνομικό, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και διατάχθηκε 24ωρη φύλαξη της οικίας του με 4 άτομα.

Σύμφωνα, δηλαδή, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αυξήθηκαν κατά τέσσερις οι αστυνομικοί που του παρείχε η ΕΛΑΣ, για φύλαξη του σπιτιού του και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο, επειδή κινδύνευε λόγω …Κουφοντίνα!!!

Ερώτημα πρώτον: Είχε πληροφορίες η ΕΛΑΣ ότι η τρομοκρατία είχε στοχοποιήσει τον «παρουσιαστή», ώστε να του παραχωρήσει τέσσερις επιπλέον αστυνομικούς να τον φυλάσσουν και ένα περιπολικό;

Ερώτημα δεύτερον: Τόσο απλόχερη ήταν μόνο για τον Φουρθιώτη; Σε πόσους άλλους προχώρησε σε αντίστοιχη αύξηση της δύναμης που παρέχει;

Ερώτημα τρίτον: Τελικά, γιατί ο υπουργός διέψευσε ότι είχε δεκατέσσερις αστυνομικούς φρουρούς ο «παρουσιαστής»; Τέσσερις που είχε από τα μέσα Φεβρουαρίου, τέσσερις που προστέθηκαν λόγω …Κουφοντίνα και έξι που ήταν στο περιπολικό (από δυο σε κάθε οκτάωρο), μας κάνουν δεκατέσσερις. Εκτός, βεβαίως, εάν το περιπολικό στελεχωνόταν από τους ήδη ορισμένους φρουρούς, οπότε ο Μένιος Φουρθιώτης είχε μόνο …οκτώ!!!

Ερώτημα τέταρτον: Τι σημαίνει η φράση του υπουργού «Αφού η αστυνομία δεν αρκεί και δεν πρέπει να αναλώνεται σε αυτόν τον στόχο, χρειάζεται να προσφύγουμε στην αγορά, σε υπηρεσίες φύλαξης που παρέχουν και οι ιδιωτικές εταιρίες»; Θα τους πληρώνει η ΕΛΑΣ; Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες σκέψεις; Και ούτως ή άλλως, σε μια τέτοια περίπτωση, οι ιδιωτικοί φύλακες θα έχουν όπλο;

ΥΓ: Από όλα τα παραπάνω τα βασικά μέσα ενημέρωσης είδαν ότι ο υπουργός μίλησε για «λάσπη στον ανεμιστήρα»!!!».

Αυτά- αν και μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθουμε!

AΠΟ ΤΟ ΙΕΙDISEIS.GR