Υπόθεση Φουρθιώτη: Να μην διανοηθεί ουδείς να αποκρύψει το παραμικρό

Όλα δείχνουν ότι στην υπόθεση του Μένιο Φουρθιώτη έχουμε μία υποδειγματική λειτουργία των διωκτικών αρχών, που μπορεί να ξετυλίξει ένα απίστευτο κουβάρι εγκλήματος, διαπλοκής και αθλιότητας. Έναν ιστό που παγίδευε όχι μόνο πολίτες ως θύματα απάτης, είτε με μαϊμού δωροεπιταγές είτε με μαϊμού τηλέφωνα και δώρα, αλλά φαίνεται ότι είχε απλώσει τις άκρες του στα ανώτατα κλιμάκια του πολιτικού συστήματος.

Δεν θα υπενθυμίσουμε τα ονόματα που πλαισίωναν τον γνωστό παρουσιαστή στις trash εκπομπές του. Δεν θα επανέλθουμε στα τραγικά γεγονότα όπου ο παρουσιαστής εκβίαζε υπουργό σε ζωντανή μετάδοση παρουσία κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ. το οποίο παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα με απάθεια.

Θα σημειώσουμε μόνον αυτό: Είναι βέβαιο ότι από την έρευνα στους υπολογιστές και στα τηλέφωνα του παρουσιαστή, θα προκύψουν ευρήματα που θα σοκάρουν, θα εκθέσουν και θα ανοίξουν νέες έρευνες για σειρά αδικημάτων. Μιλάμε για επιπλέον έρευνες από αυτές που ήδη τρέχουν, για πλαστογραφίες, απάτες, υπεξαιρέσεις κλπ.

Εάν λοιπόν κάποιοι υψηλά ιστάμενοι νιώθουν μία ανακούφιση για την σύλληψη του παρουσιαστή ακριβώς επειδή κατασχέθηκε υλικό που μπορεί να τους εκθέτει, με την ψευδαίσθηση ότι θα μπορέσουν να καταφέρουν να το εξαφανίσουν, ας το ξεχάσουν.

Είναι βέβαιον ότι για τις διωκτικές αρχές είναι θέμα τιμής η εξάρθρωση της συμμορίας, που μεταξύ άλλων επιχείρησε να δολοφονήσει και έλληνες αστυνομικούς. Όποιο πολιτικό πρόσωπο ή παράγοντας λοιπόν σκεφτεί να πιέσει τις αρχές για να αποκρύψουν στοιχεία που πιθανόν να «εκθέτουν», τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν. Η έρευνα επιτέλους θα φτάσει μέχρι τέλους. Και όλοι θα πληρώσουν για τις επιλογές τους, τα γούστα ή τις τυχόν «απολαύσεις» τους.

ΥΓ. Είναι αυτονόητο ότι τυχόν «διαγραφές» αρχείων από τα κατασχεμένα θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Διότι κάθε κατασχεμένο ηλεκτρονικό μέσο αποτελεί πλέον στοιχείο της δικογραφίας. Και υπάρχουν άνθρωποι με έννομο συμφέρον, ώστε να μπορέσουν να τα εξετάσουν και εκεί θα φανεί εάν κάτι θα έχει εξαφανιστεί. Και φυσικά τίποτα δεν μπορεί να διαγραφεί μόνιμα. Τα πάντα μπορούν να ανακτηθούν.

AΠΟ ΤΟ NEWS BREAK