Μέτρον πάντων χρημάτων….κυβέρνηση!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ποινή εκατό ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των εξήντα ετών! Εκβιαστική, απειλητική, τιμωρητική και αγοραία ποινή, που επιβάλλεται από μια ανάλγητη πολιτεία, αφού απέτυχε μέσω των χρηματισμένων μέσων να πείσει. Όπως άλλωστε έχει αποτύχει  σε όλα! Αλλά πώς να πείσει; Όταν δεκαετίες ολόκληρες με δική της ευθύνη, επειδή “βόλευε”, άφηνε στην αμορφωσιά γενιές και γενιές!

Η δεξιά πολιτική για να επιβληθεί, δημιουργούσε στρατιές απαίδευτων ψηφοφόρων, βολεύοντάς τους για ένα κομμάτι ψωμί στο μηχανισμό της. Ο πεινασμένος όχλος, μετά από έναν “στημένο” εμφύλιο πείνας και δοσιλογισμού, εκπαιδεύτηκε σε μια βίαιη επιβολή καθεστώτων, για λίγο φαγητό. Αποτέλεσμα, όλα τα δεινά που ζούμε έκτοτε, χωρίς αρχή και τέλος.

Αυτήν την κουλτούρα γαλούχησαν στους άνω των εξήντα, που αφού ενεργούς τους εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά, στο γήρας τους κατέκλεψαν με τις συντάξεις πείνας. Καθόλου περίεργο που συνεχίζουν να τους ψηφίζουν πιστά, αφού δεν έμαθαν να σκέφτονται, ακόμα και εναντίον του συμφέροντός τους! Ψηφίζουν από συνήθεια και άγνοια! Και απαιτείς τώρα από αυτούς να σκεφθούν λογικά; Πώς να πείσεις τον άλογο; Πώς να πείσεις έναν γερασμένο απαίδευτο λαό που βλέπει “χιμπατζήδες” και “τσιπάκια” που εσύ και η σκληρή δεξιά σου τον μύησες σε αυτόν τον βολικό “παραλογισμό”;

Καταλαβαίνοντας πως αυτό είναι αδύνατο, καταφεύγεις σε αυτό που ήξερες και επέβαλες πάντα. Την χρηματική ποινή σαν τελευταία λύση στα άλυτα προβλήματα που τώρα δεν σε “βολεύουν”! Πρόστιμο στους μέχρι εχθές “πατριώτες” σου, που τώρα μετατρέπονται σε “ιθαγενείς”! Μέτρον πάντων χρημάτων…κυβέρνηση! Αυτοί σε εξέλεξαν, αυτοί θα σε ρίξουν! Εμπρός νεκροί και πίσω ψήφοι!