Μόνο ένας… “αριστερός”!

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Ποιος θα τολμούσε να μας “εισάγει” τόσο ήσυχα και τόσο μουλωχτά, σχεδόν αθόρυβα ως προς την τραγική κίνηση, στο ΔΝΤ εκτός από την τέχνη και την αποδοχή ενός “αριστερού”! Αυτός ο θρασύτατος γόνος (η κατάρα των γόνων αυτού του τόπου), με την προίκα του ονόματος, μας έβαλε στην αγκαλιά των λυκανθρώπων, με ήρεμο και πειθήνιο ύφος διαβάζοντας από την λευκή κόλλα, τις λίγες επιθανάτιες προτάσεις!

Με τα “περίεργα” Ελληνικά του μας κλώτσησε κάμποσες δεκαετίες πίσω, σαν να διάβαζε άρλεκιν!Συμμετέχοντας και συνωμοτώντας στην καταλήστευση ενός λαού, καταδικάζοντάς τον σε μόνιμη μιζέρια και ανοίγοντας τις πύλες στις ορδές των πεινασμένων όρνεων! Αυτός ο αθλητικός  “σοσιαλιστής” τύπος, ο πολιτικός που δεν ήξερε, τάχα, την δουλειά του, μας ανακοίνωσε πως δεν υπήρχε άλλη λύση, ήταν μονόδρομος.

Ο πρωθυπουργός “τσέπης”. Δεν ήξερε ούτε είχε καταλάβει κάτι και έκπληξη! Πάρτε ένα ΔΝΤ εσείς αλλά εγώ δεν θα μπορέσω να πάρω μέρος στην δυστυχία σας, είμαι ένας Παπανδρέου και έχω “κάτι” στην άκρη για μια δύσκολη (και δυο και τρείς θα έλεγα). Αυτός ο χομπίστας πρωθυπουργός και επειδή ο νεοέλλην μικροαστός έχει ροπή προς το αλτσχάϊμερ, εμφανίζεται στο προσκήνιο αναζητώντας σαν εθισμένος νέο θώκο!

Ο ήπιος αλαζόνας υπερόπτης, σαν νέος ατσαλάκωτος πράκτωρ 00?, απαιτεί να μας σώσει (ξανά), μηρυκάζοντας κενές λέξεις και κενές έννοιες σε κενό κόμμα, περίπου ΚΙΝΑΛ, καθόλου ΠΑΣΟΚ και με ανύπαρκτο ΚΙΔΗΣΟ, αφήνω έξω Ελιές και μεζεδάκια. Λεφτά υπάρχουν και φαίνεται πως διαθέτει για το αγαπημένο και ακριβό χόμπι του. Για τα χρεωστούμενα του κόμματος κουβέντα, ο λαλίστατος!

Ως αποτυχημένος και άεργος έχει, λόγω μόδας στον πολιτικό τόπο μας, το δικαίωμα να επιχειρεί για νέα ζαριά. Γνωρίζει από ζάρια και μάλιστα από πειραγμένα!Μήπως αυτά που θα χάσει δικά του είναι νομίζεις; Αν του κάτσει όμως; Γιατί “πολλοί” σπρώχνουν τις “κάλτσες”! Πέρα από το “λεφτά υπάρχουν”, υπάρχουν και “σπόνσορες”! Χάνει ποτέ η “μάνα”;