Μήπως ζητώ… πολλά;

Του Ιωάννη Δαμίγου

Αυτά τα ερωτήματα που δεν μπορούν να τεθούν σε μια συνέντευξη τύπου, αλλά και οι συγκεκριμένες απαντήσεις, που δεν υπάρχει ο χρόνος να επεξηγηθούν, ίσως υπάρχει τρόπος να αναλυθούν άμεσα  μέσω του ραδιοφώνου 105,5 στο κόκκινο. Μα όχι με τον συνήθη τρόπο, του μονόλογου , με τον βαρετό ξύλινο πολιτικό λόγο, αλλά με ζωντανό διάλογο. Και όχι μόνο για τις προγραμματικές θέσεις, αλλά και για όποιο πολιτικό ή κοινωνικό θέμα προκύπτει. Με ταχύτητα ημέρας και επικαιρότητας, μια πρόκληση εγρήγορσης και άμεσης ενημέρωσης, τόσο χρήσιμης όσο ποτέ άλλοτε.

Προκειμένου να ακούω συχνότατα την κυρία Λινού, να αναλύει (λίγο αργά), τα ήδη γνωστά και τετριμμένα “μέτρα” για την πανδημία, προτιμώ την χρησιμότητα της εκμετάλλευσης του ραδιοφωνικού χρόνου, για επεξήγηση των εξαγγελλόμενων πολιτικών μέτρων, από τους ανάλογους τομεάρχες. Μάλιστα και με ερωτήσεις από το κοινό, ζωντανά, αφού θα έχει ανακοινωθεί και ορισθεί από προηγούμενα το όποιο σχετικό θέμα. (Να που κάνω εξ ανάγκης και πρόταση). Υπάρχει χρόνος για να προγραμματισθούν τέτοιες προσπάθειες, έστω και πειραματικά αλλά με μεγάλη προσοχή στην ανάλογη προετοιμασία, ώστε να αποδώσει θετικά αποτελέσματα.

Μια πρόταση που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον συμμετοχής του κοινού, αλλά και των πολιτικών οργάνων, για άμεσο διάλογο με ερωτήσεις και απαντήσεις, που δεν θα αφήνουν περιθώρια ερμηνείας και “μετάφρασης”. Και θα αναδείξουν τα πραγματικά και άμεσα προβλήματα και θα προκαλέσουν καθαρές απαντήσεις από τους ειδήμονες, καλύπτοντας κενά και απορίες, ενημερώνοντας υπεύθυνα και κατηγορηματικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες..

Εδώ μπορούν και οι τοπικές ΟΜ των οργανώσεων να συμβάλλουν θετικά και να ενεργοποιηθούν περαιτέρω, στην άμεση συλλογή ερωτήσεων των μελών, για το όποιο επίκαιρο θέμα που θα συζητηθεί και να τις στείλουν στον δημοσιογράφο που θα αναλάβει την διαχείριση αυτής  της ραδιοφωνικής  εκπομπής. Η άμεση λοιπόν και έγκυρη ενημέρωση του αριστερού κοινού (και όχι μόνο), για τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν, θα αποδειχθεί λυτρωτική και ίσως προκαλέσει και την άμεση κινητικότητά του.

Από το να παραπληροφορείτε σε μόνιμη βάση, από τα μισθωμένα μέσα, θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση στην αλήθεια και στην πραγματικότητα. Ας συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, όπως μπορεί και κρίνει και η εφημερίδα ΑΥΓΗ, τόσο με το έντυπο, όσο και με την ιστοσελίδα της. Να αφιερώσουν χώρο και χρόνο, σε αυτό το εγχείρημα, αν γίνει δεκτή αυτή η ταπεινή πρότασή μου, από τον πρόεδρο Τσίπρα και τον ραδιοφωνικό σταθμό. Χρειάζεται οργάνωση και ταχύτητα, αυτή η σπουδαία , νομίζω και εποικοδομητική αλληλεπίδραση, κοινού, λαού και υπεύθυνου πολίτη, με το κόμμα. Και ιδιαίτερη προσοχή πάντα στον κίνδυνο του λαϊκισμού.

Ευκαιρία για άμεση θετική εκμετάλλευση του μοναδικού κοινωνικού μέσου που διαθέτει η αριστερά. Για άμεσα και ασφαλή συμπεράσματα. Τολμήστε το.