Μας εφύλαξε ο Θεός και δεν γίναμε κομμουνιστές: Ευτελείς και ανήθικες θεωρίες στην υπηρεσία της κυβέρνησης

Του Γ. Λακόπουλου

Κάποιος  Τάκης Παππάς με ιδιότητα «πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι»  εμφάνισε ένα πόνημα από  το οποίο προκύπτει το εξής:

Για τα πολλά κρούσματα κορονοϊού  στην Ισπανία φταίνε οι …Podemos, που συγκυβερνούν- κακό χρόνο νάχουν. Ενώ στην Ελλάδα οφείλουμε τα λίγα κρούσματα στην τύχη  να μας κυβερνάει ο Μητσοτάκης -μεγάλη η χάρη Του.

Το πήραν οι ημέτεροι  γελωτοποιοί του βασιλέως και άρχισαν να τσαμπουνάνε: «Καταλάβατε από τι γλιτώσατε, ρε ζωντόβολα; Ο Θεός έβαλε το χέρι του και  δεν πήγε το χέρι σας  να ψηφίσετε Τσίπρα πέρυσι. Δεν θα προλαβαίνατε να μαζεύετε πτώματα σήμερα. Να το θυμάστε αυτό στις εκλογές, ειδικά όσοι μας κοψοχολιάσατε το 2015.

Περί της ποιότητας του πονήματος του εν λόγω Παππά από το Ελσίνκι, αρκεί να δει κάνει τος ύφος της γραφής, την οπτική γωνιά και την επιλεκτικότητα στην παρουσίαση των στοιχείων.

Τη δουλειά του την έκανε πάντως. Έγινε φίρμα εκεί που δε τον ήξερε κανένας. Να τον έχουν υπόψη για τα ψηφοδέλτια στο Μαξίμου…

Ο κάθε Παππάς μπορεί να λέει ό,τι του κατεβαίνει. Σε μια χώρα που είναι υπουργός ο Άδωνις αυτά είναι λεπτομέρειες. Το θέμα είναι πώς αξιοποιήθηκαν από το μιντιακό σύστημα που ξεκίνησε να κάνει τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό και κατέληξε να τον αναγορεύσει σε… Μωυσή.

Η λέξη που χαρακτηρίζει αυτή την αξιοποίηση είναι: ανηθικότητα. Είναι το στοιχείο που συνοδεύει  από τον από στιγμή το επικοινωνιακό  πρότζεκτ που εκμεταλλεύτηκε την επιδημία  για να αναδείξει σε ηγέτη έναν πολιτικό που μπορεί  να έγινε Πρωθυπουργός, αλλά ως ηγέτη δεν τον είχε εκλάβει ποτέ ούτε ο πιο φανατικός ψηφοφόρος του.

Η προπαγάνδα που προωθεί αυτό το πρότζεκτ προκύπτει από το σλόγκαν: «Ευτυχώς που κυβερνάει ο Μητσοτάκης, για φανταστείτε να ήταν ο Τσίπρας;».  Με την τεχνική του φόβου, αυτό έγινε σημαία του κυβερνητικού μηχανισμού και των μιντιακών υποστηρικτών του.

«Μας εφύλαξε ο Θεός και δεν γίναμε κομμουνιστές»  έλεγαν στη χούντα οι  γιαγιάδες που άκουσαν τον συνταγματάρχη-  προπαγανδιστή  να λέει ότι η εναλλακτική του Παττακού ήταν το Ερυθρούν Παραπέτασμα.

Αυτή η απλοϊκή χυδαιότητα διαποτίζει  την ενημέρωση- ο Θεός να την κάνει- και μετατρέπει την αυθαίρετη υπόθεση της καταστροφής και του θανάτου που μας περίμενε αν ψηφίζαμε Τσίπρα.

Ψηφίζοντας Μητσοτάκη όμως το γλυτώσαμε και τώρα είμαστε ωραία και  καλά, ενώ οι Ισπανοί  μετράνε πτώματα οι βλάκες, που έβαλαν τον  Ιγκλέσιας να τους κυβερνήσει.

Στην πολιτική και στην προπαγάνδα όλα μπορεί να τα ακούσει κανείς. Αλλά αυτό δεν έχει προηγούμενο. Η ευτέλεια του συστήματος  που  προσπαθεί να κάνει πλύση εγκέφαλου υπέρ του Μητσοτάκη, εκμεταλλευμένο τον φυσικό φόβο των ανθρώπων απέναντι σε ό,τι απειλεί τη ζωή τους,

Μας λένε ότι αν ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάναμε απλώς λάθος, ούτε θα πήγαινε χάλια η οικονομία. Θα πεθαίναμε.

Επειδή ψηφίσαμε Μητσοτάκη, μπορεί να πηγαίνει πραγματικά χάλια η οικονομία -στο 1%  βρήκε την ανάπτυξη ο κορονοϊός- αλλά είμαστε ζωντανοί- εκτός από κάτι λίγους. 

Λίγο τόχετε; Γι’ αυτό ποτέ ξανά Τσίπρας. Πάντα Μητσοτάκη. Σώζει ζωές. Σαν τη ζώνη ασφαλείας.