«Μαύρο χρήμα από ευρωβουλευτές και τρύπα 1 εκ. ευρώ στα ταμεία» της Χρυσής Αυγής

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός, σχετικά με όσα συμβαίνουν στους κόλπους της νεοναζιστικής οργάνωσης, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «κλειστό κλαμπ».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή μίλησε για ένα κόμμα στο οποίο επικρατεί οικογενειοκρατία, αφού όπως είπε, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει διορίσει συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες κτλ αρκετά άτομα από την οικογένειά του.

Ως παράδειγμα έφερε τον τρόπο που μπήκε στη Βουλή η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια, αλλά και το πως εκλέχθηκε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος (σ.σ. σύντροφος της κόρης του Μιχαλολιάκου).

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκαλούν όμως οι αποκαλύψεις που αφορούν την Ευρωβουλή. Σύμφωνα με τον Ελευθέριο Συναδινό, η Χρυσή Αυγή – μετά το διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης εξαιτίας της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη – υποχρέωσε τους ευρωβουλευτές της να καταθέτουν στο κόμμα 4.000 ευρώ μηνιαίως και στους συνεργάτες των ευρωβουλευτών επέβαλε να καταθέτουν 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η κατάθεση χρημάτων στο νεοναζιστικό κόμμα από τους συνεργάτες ήταν παράνομη, παρόλα αυτά, ο Μιχαλολιάκος δεν είχε κανένα πρόβλημα και ζητούσε τα χρήματα να καταβληθούν ακόμα και «μαύρα».

Επιπλέον, ο πρώην Χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής επεσήμανε πως στα ταμεία της Χρυσής Αυγής συνολικά έχουν κατατεθεί 1.000.000 ευρώ από ευρωβουλευτές και συνεργάτες. Τα χρήματα αυτά υποτίθεται πως θα πήγαιναν «για κοινωνικό έργο», ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι έγιναν.

Παράλληλα, ο Ελευθέριος Συναδινός -ο οποίος στις ερχόμενες ευρωεκλογές κατεβαίνει με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη– παραδέχτηκε πως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε, το όνομα του Γ. Φουντούλη και τον θάνατο του γιου του, ηθικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εστίασε στην υποψηφιότητα του υπόδικου Γιάννη Λαγού για την Ευρωβουλή, σημειώνοντας πως αυτό συμβαίνει έτσι ώστε να καταφέρει να αποδράσει από τη χώρα, υπερβαίνοντας – με την μεταφορά του στις Βρυξέλλες – τους σχετικούς περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).

ΑΠΟ ΤΟ TVXS