Με την «σωστή πλευρά» του πολέμου;;

Του Τάκη Ψαρίδη

Ο μόλις 20 χρόνων διάδοχος του πρωθυπουργικού θρόνου της Ελλάδος, Κωνσταντίνος της δυναστείας Μητσοτάκη, βγάζει με αναίδεια τη γλώσσα του και απαξιώνει σπουδαίους καλλιτέχνες και προσωπικότητες, όπως η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Νταλάρας, ο Μητσιάς, ο Δεληβοριάς, η Τσανακλίδου, η Γλυκερία, ο Μίλτος Λογιάδης, ο Νίκος Πλατύραχος και πολλοί άλλοι, επειδή συμμετέχουν στην συναυλία Ειρήνης.

Και δεν είναι μόνο θρασύς και αλαζόνας ο «γόνος» (το μήλο κάτω απ την μηλιά πέφτει) αλλά και ως γνήσιος «άριστος», είναι και αγράμματος. «Αυτοί δεν απλοί τραγουδιστές» λέει. Του διέφυγε το ρήμα;; Αποκλείεται. Πρωθυπουργός θα γίνει, τι να τα κάνει τα ρήματα; Άλλοι θα γράφουν αυτά που θα λέει.

Έχει και ένα δίκιο το παιδί. Δεν μεγάλωσε με τα κινήματα Ειρήνης. Δεν άκουσε ποτέ το make love not war, δεν καταλαβαίνει τι λέει το imagine του Λένον, ούτε το φεστιβάλ του Γούντστοκ. Αλλά ποιος θα του τα μάθει αυτά; Ο Ρουβάς;; Ή μήπως αυτοί που τα ξέρουν, Τατσόπουλος, Μουμζτής, Ψαριανός, Καλύβας και άλλοι μεταλλαγμένοι αριστεροί και δήθεν «σοσιαλδημοκράτες» σαν τον Λοβέρδο και την Γιαννακοπούλου;

Τώρα πια έτσι και τολμήσει να πει κανείς «όχι» στον πόλεμο και «ναι» στην Ειρήνη, τον κατηγορούν πως είναι με τον Πούτιν! Δεν τους αρκεί να καταδικάζεις απερίφραστα την ρωσική εισβολή χωρίς «ναι μεν αλλά» και να συμπαραστέκεσαι στην τραγωδία του ουκρανικού λαού και κάθε λαού, διότι αν λες «όχι» στον πόλεμο, τότε είσαι με τον εισβολέα Πούτιν!

Προφανώς οι ίδιοι λένε «όχι» στην Ειρήνη διότι είναι με την «σωστή πλευρά» του πολέμου!Δεν πρόκειται για παραφροσύνη. Ευκαιρία για διαγραφή της ιστορίας και γενικό ιδεολογικό ξεκαθάρισμα πρόκειται.

Επιβάλουν απλώς την δική τους «πλευρά της ιστορίας» και την δική τους πλευρά του πολέμου, όπως ακριβώς κάνει και ο Τσάρος Πούτιν στην χώρα του και στην Ουκρανία. Και δεν αρκούνται σε αυτό. Διδάσκουν και ανόητους «γόνους» ώστε να γίνουν όπως οι πατεράδες τους..