Μυρίζει συγκάλυψη: Ούτε είδηση το μείζον θέμα της παρακολούθησης του κινητού Ανδρουλάκη!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Είχε προηγηθεί η συγκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και των συνακροάσεων του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ. Ποιος μπορεί να αγοράσει το σύστημα Prεdator στην Ελλάδα;

Απίστευτο και όμως αληθινό: Στην Ελλάδα του 2022, η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, του αρχηγού του τρίτου πολιτικού κόμματος στη χώρα, δεν γίνεται ούτε καν είδηση!

Στην «ενημέρωση 108», ο «αόρατος αρχισυντάκτης» έχει… κόψει το θέμα, προϊδεάζοντας για το είδος της «έρευνας» που θα γίνει και… πόσο βαθιά θα μπει το… μαχαίρι στο κόκκαλο! Και ας μην πουν κάποιοι «το θέμα πήγε στην δικαιοσύνη». Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό!

-Ποιος, άραγε, μπορεί να έχει το σύστημα παρακολούθησης Prεdator στην Ελλάδα; Ένα σύστημα που η αγορά του κοστίζει εκατομμύρια; Μόνο κρατικοί φορείς και ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα. Ερώτημα: Το έχουν δημόσιες υπηρεσίες; Μπορεί να γνωρίζει η πολιτεία ποιοι μπορεί να κατέχουν τέτοια συστήματα παρακολούθησης στη χώρα;

-Όταν από δημοσιογραφική έρευνα (Ελίζα Τριανταφύλλου και Τάσος Τέλογλου) τον Απρίλη είχε αποκαλυφθεί ότι στο κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη είχε τοποθετηθεί το λογισμικό Predator, ακολούθησε η αποκάλυψη πως τον Ιούνιο η ΕΥΠ είχε καταθέσει στην τηλεφωνική εταιρία που ήταν συνδρομητής ο δημοσιογράφος για άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου. «Για εθνικούς λόγους», λέει-«εθνικοί λόγοι» που δεν εξηγήθηκαν ποτέ ποιοι είναι! Η δε κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία που δεν επιτρέπει στην ΑΑΔΕ να δίνει πληροφορίες όταν η παρακολούθηση πολίτη γίνεται για «εθνικούς λόγους»!

-Οι παρακολουθήσεις για «εθνικούς λόγους» έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, επί διακυβέρνησης ΝΔ, όταν η ΕΥΠ ελέγχεται απευθείας από το μέγαρο Μαξίμου.

-Ποτέ δεν αποκαλύφθηκε ποιοι ήταν πίσω από τις συνακροάσεις στο κεντρικό τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ στα γραφεί του στον Περισσό!

Όλα τα στοιχεία αν και δεν αποδεικνύουν απευθείας συμμετοχή υπηρεσιών ή παρακράτους στις παρακολουθήσεις που γίνονται –ή αποπειράται να γίνουν, όπως στην υπόθεση Ανδρουλάκη- δείχνουν απόπειρα συγκάλυψης.

Η δημοκρατία πρέπει να αντιδράσει.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR