Νέα μήνυση κατά Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό το 2018

Νέα μήνυση κατά του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως μεταφέρει η Καθημερινή, πρόκειται για καταγγελία για βιασμό. Ο μηνυτής, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή είναι ένας ενήλικος ο οποίος καταγγέλλει βιασμό του από τον Λιγνάδη το 2018.

Έχει δοθεί εντολή για προκαταρκτική έρευνα ώστε να διερευνηθεί η νέα αυτή καταγγελία κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κατηγορούμενος είναι ήδη αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες περί βιασμών. 

Τι απαντά ο Αλέξης Κούγιας

Αδυναμία να σχολιάσει την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι ενημερώθηκε σχετικά από δημοσιογράφους με μηνύματα και πρόσθεσε ότι «αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία».

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι  οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια. Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις» αναφέρει.

Μάλιστα, σημειώνει ότι με βάση την εντολή που έχει θα αντιμετωπιστεί οποιοσδήποτε «ψευδομηνυτής» με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη. 

«Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας  και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» προσθέτει.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, αποφασίστηκε προφυλάκιση του Λιγνάδη στις φυλακές της Τρίπολης, όπου μεταφέρθηκε και παραμένει σε καραντίνα. 

Σημειώνεται πως χθες ο τηλεοπτικός σταθμός STAR είχε προαναγγείλει πως εντός ολίγου διαστήματος θα έρθουν στο «φως» δύο νέες καταγγελίες κατά του σκηνοθέτη και ηθοποιού

Έκανε συγκεκριμένα λόγο για καταγγελίες από δύο ακόμη άτομα, τα οποία ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλική κακοποίησης από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. 

Οι επιθέσεις αυτές φέρονται να έγιναν το 2015, όταν τα θύματα ήταν 17 ετών.

Και οι δύο υποθέσεις αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, ενώ στη μια περίπτωση μάλιστα καταγγέλλεται και βιασμός, ο οποίος δεν έχει παραγραφεί.

Αναβολή της κατ’ οίκον έρευνας ζήτησε ο συνήγορος Λιγνάδη

Ο συνήγορός του επιμένει στην «αθωότητα» του πελάτη του και μόλις χθες ζήτησε να αναβληθεί η κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη, που αποφασίστηκε.

«Την ώρα που ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κ. Αλέξιος Κούγιας στις 13:00 σήμερα επισκεπτόταν τον κ. Δημήτριο Λιγνάδη στις φυλακές Τριπόλεως, του κοινοποιήθηκαν από την 19η Τακτική Ανακρίτρια τέσσερις κλήσεις, με τις οποίες εκαλείτο να είναι παρών  στις 15.00 στο σπίτι του στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, γιατί, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, θα διενεργείτο παρουσία του (!!!!!) κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας του και έρευνα του αυτοκινήτου του».

Ο Λιγνάδης, μέσω του δικηγόρου του, αιτήθηκε να ικανοποιηθούν «άμεσα» τα δύο αιτήματα του εντολέα του «για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στον χώρο των φερόμενων αδικημάτων τον οποίο Υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται».

Την ίδια ώρα, ζήτησε να αναβληθεί η διενέργεια τεσσάρων ανακριτικών πράξεων αναφέροντας ότι «επειδή και εγώ ο ίδιος προσωπικά είναι αδύνατον να είμαι παρών και να τον εκπροσωπήσω, όπως επιβάλλει ο νόμος και ο ΚΠΔ, αφού τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 θα είμαι στις Φυλακές Τριπόλεως, αλλά και ακολούθως λόγω του ότι αύριο 4.3.2021 υπερασπίζομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας κατηγορούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, διότι διέπραξε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και είμαι ο νέος και μοναδικός συνήγορός του, αλλά και διότι η δίκη είναι αδύνατον να αναβληθεί λόγω κινδύνου παραγραφής των πλημμελημάτων της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής».

ΑΠΟ ΤΟ SPUTNIKNEWS.GR