Νέο κρούσμα «ευθείας» ερώτησης στον πρωθυπουργό

Του Τάκη Ψαρίδη

Αυτοί οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν βάζουν μυαλό και επιμένουν να κάνουν «ευθείες» ερωτήσεις στον μεγαλειότατο πρωθυπουργό μας, ενώ γνωρίζουν ότι δεν του αρέσουν.

Αυτή τη φορά η «ευθεία» ερώτηση έγινε από δημοσιογράφο της Ουάσιγκτον Ποστ. Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος ρώτησε για το άρθρο 191 του νέου ποινικού κώδικα που ψήφισε η ΝΔ μαζί με τον Λοβέρδο, το οποίο πλήττει ευθέως την ελευθερία του τύπου. Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των «ψευδών ειδήσεων» για την πανδημία, το άρθρο αυτό χαρακτηρίζει ως «ψευδείς ειδήσεις» και επομένως ποινικό αδίκημα, ακόμα και τις διαφορετικές απόψεις για την οικονομία, τον τουρισμό, την αμυντική ικανότητα της χώρας κλπ.

-Γιατί το κάνετε αυτό;; Γιατί επιτίθεστε στα μέσα ενημέρωσης; Ρώτησε η δημοσιογράφος. Αυτή τη φορά όμως ο μεγαλειότατος κατάφερε να συγκρατήσει την βασιλική οργή του. Προφανώς η παγκόσμια κατακραυγή για την συμπεριφορά του στην Ολλανδή δημοσιογράφο του έγινε μάθημα.

Αντί λοιπόν να επιτεθεί για το «θράσος» της να κάνει «ευθείες» ερωτήσεις στην μεγαλειότητα του, έγινε κάτι καλύτερο. Το Μαξίμου λογόκρινε την Ουάσιγκτον Πόστ(!). Στο ενημερωτικό σημείωμα που διοχέτευσε στα ελληνικά ΜΜΕ, απέκρυψε την επίμαχη ερώτηση. Έτσι, η «πετσωμένη» ελληνική δημοσιογραφία, καθώς είναι συνηθισμένη στις αποκρύψεις γεγονότων και ειδήσεων που ενοχλούν την κυβέρνηση, εξύμνησε άλλη μία μεγαλειώδη επιτυχία του «Μωυσή» να φέρει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και να την μετατρέψει σε «γη της επαγγελίας».

Ως γνωστό η νέα διατύπωση στο εν λόγω άρθρο του ΠK, είναι αντιγραφή του χουντικού νόμου 372/1969. Ως γνωστόν επίσης, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής εξετάζεται η «λίστα Πέτσα», αλλά χωρίς τον Πέτσα. Τελικά μια τόσο «φιλελεύθερη» ενημέρωση και έναν τόσο «φιλελεύθερο», «κεντρώο» και «δημοκράτη» πρωθυπουργό, ούτε οι παραδοσιακοί δεξιοί δεν μπορούν να αντέξουν. Μόνο ο Λοβέρδος και οι «κεντρώοι», «δημοκράτες» και μεταλλαγμένοι αριστεροί μπορούν..