Νίκος Ανδρουλάκης: Διάλυση

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Θα περίμενε κανείς ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έβγαινε από τον αντι-ΣΥΡΙΖΑ λήθαργο και θα αντιδρούσε, ως ηγέτης.

Ο παλαιός φόβος για πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου αντιστρέφεται: ποδοσφαιροποιείται η πολιτική.

Όπως δεν ξέρεις σε ποια ΠΑΕ θα αγωνίζεται στην επόμενη σεζόν ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής, έτσι δεν ξέρεις και σε ποιο κόμμα θα βρίσκεται στις επόμενες εκλογές ο πολιτικός που ψήφισες στις προηγούμενες.

Στο ΠΑΣΟΚ, το θέαμα είναι μάλλον αηδιαστικό. Από την αρχή που το προσωποποίησε ο Θ. Πάγκαλος, με τη δήλωση ότι «θα ψηφίσει τον Κυριάκο».

Ακολούθησαν ο Χρυσοχοΐδης και η Μενδώνη. Το βράδυ της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων ήταν ΚΙΝΑΛ. Το πρωί της επομένης ορκίσθηκαν υπουργοί του Μητσοτάκη.

Σόι πάει το βασίλειο. Ο δημόσιος βίος αναδύει τη δυσωδία της Αποστασίας, με πολιτικούς που αλλάζουν κόμματα, με συμφωνίες παρασκηνίου.

Ο νεότερος Μητσοτάκης, ανασφαλής εντός της ΝΔ, στήνει το τσαντίρι του, δια του διεμβολισμού άλλων κομμάτων. Με προίκα τους τρεις καμπαλέρος του Καρατζαφέρη, που του άφησε ο Σαμαράς.

Διέλυσε το Ποτάμι, όταν ο Σταύρος δεν καταψήφισε τις Πρέσπες. Στην αυλή του βρίσκονται σήμερα ο Θεοχάρης, ο Αμυράς, και άλλοι δευτερότεροι – ως κι ο αποτυχών Ψαριανός.

Πήρε επίσης από το ΠΑΣΟΚ τον Πιερρακάκη, ενώ κάθε πρωί έξω από γραφείο του σκουπίζουν τα σάλια όσων ανακάλυψαν το πολιτικό μεγαλείο της οικογένειας.

Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Μανιάτης και άλλοι αποσυνάγωγοι του εκλογικού σώματος, θεωρούνται πλέον πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν.

Ωστόσο, το νέο κύμα Αποστασίας αρχίζει από εκεί που δεν περίμενε κανείς: Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τη μάγεψε όταν συνυπήρξαν στην υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, επί Μνημονίου.

Η κυρία δεν υπήρξε ποτέ αξιόλογο πολιτικό μέγεθος -ούτε είναι σήμερα φλουρί Κωνσταντινάτο. Αλλά τη στρατολογεί για να συμβολίσει ότι αρχίζει να ξηλώνει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη.

Ούτως ή άλλως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του έχει ως καβάτζα την παρέα του Λοβέρδου.

Θα περίμενε κανείς ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έβγαινε από τον αντι-ΣΥΡΙΖΑ λήθαργο και θα αντιδρούσε, ως ηγέτης.

Αν όχι στις ύπουλες μεθοδεύσεις Μητσοτάκη εναντίον του, τουλάχιστον στο θράσος Χριστοφιλοπούλου για… έγκριση από το «πρώην κόμμα της», ως νέα επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Ο καθείς και το ήθος του. Αλλά το πολιτικό ρεπορτάζ κατέγραψε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν «κατ’ αρχάς θετικός».

Απίστευτο: πολιτικός αρχηγός διάκειται ευμενώς σε επιχείρηση διάλυσης του κόμματός του, με την παλαιομητσοτακική πατέντα της αποστασίας.

Η Φώφη δεν θα το κατάπινε. Άβουλος ο Ανδρουλάκης υποτάσσεται στην επικαιροποιημένη εκδοχή της…

Ωστόσο, έχουν γνώση οι φύλακες, αν κριθεί από μια δήλωση του Στέφανου Ξεκαλάκη, στη Βούλα Κεχαγιά: «Είμαι παιδί του Ανδρέα και αυτό τα λέει όλα».

Τουλάχιστον να αντιδράσουν κάποιοι στην πολιτική συναλλαγή που βρίσκει «θετική», αυτός που πρώτος όφειλε να την καταγγείλει.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR