Νίκος Φίλης: Αυτοχειρία

Toυ Γ. Λακόπουλου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αυτοκτονήσει κάποιος. Ένας είναι να …αναθέσει σε κάποιον να τον σκοτώσει. Αν ισχύει και για κόμματα κάπως έτσι ακούγεται αυτό που αποδίδεται στον Νίκο Φίλη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αντιγραφή από το «Matrix24.gr»,με την υπογραφή του Νίκου Φελέκη.

«Η άποψη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, όπως εκφράστηκε δια στόματος Νίκου Φίλη, είναι ότι με τον Γιώργο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να δίνει μάχες για την κατάκτηση του Κέντρου και να στρίψει το τιμόνι πιο αριστερά…».

Είναι διαπίστωση ή ευχή- για να μην πούμε επιδίωξη; Οι αυτήκοοι μιλούν για το δεύτερο και αποδίδουν στον Φίλη … ικανοποίηση για το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως αρχηγός κόμματος ο Παπανδρέου.

Γιατί; Κατά τον Φελέκη «θα επικρατήσει στην Κεντροαριστερά και θα ανακόψει την διείσδυση του Μητσοτάκη, πρωτίστως, και του Τσίπρα, δευτερευόντως, στο Κέντρο».

Τί ωραία! Σπανίζουν τα στελέχη κομμάτων που αισθάνονται ευτυχία αν περιοριστεί το εύρος της επιρροής τους. Ήτοι, αν τους σκοτώσει κάποιος εκλογικά.

Εκτός αν ο Φίλης θεωρεί ότι όσο πιο «αριστερά» πάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές.

Από αυτή την άποψη η νίκη του 2015 πρέπει να θεωρηθεί ως εκτόξευση των αριστερών ψηφοφόρων στο 36% του εκλογικού σώματος- συν όσοι ψήφισαν ΚΚΕ.

Ο καθένας δικαιούται να έχει την προσέγγισή του και τις προσδοκίες του.

Πχ ο Πολάκης βλέπει ότι το ύφος της δημόσιας παρουσίας του και η αναγγελία «την άλλη φορά θα είναι αλλιώς», οδηγεί σε εκλογικό θρίαμβο.

Για τον Νίκο Φίλη πάλι, ένας τρόπος να μην είσαι αιώνιος φοιτητής είναι να εγκαταλείψεις την ιδέα του πτυχίου «με επιλογή».

Τουλάχιστον έτσι το πρόβαλε στον … Μητσοτάκη, αυτό-παρουσιαζόμενος ως υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο- και τι έγινε;

Να το σοβαρέψουμε. Το θέμα που θέτει ο Φίλης και άλλοι από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ-κάτω από την ίδια ομπρέλα στην Κουμουνδούρου σήμερα- είναι να εγκαταλείψει το κόμμα τα ανοίγματα προς την Κεντροαριστερά και την πολιτική διεύρυνση προς το κέντρο .

Και επειδή ο Τσίπρας δεν εννοεί να το δεχθεί, θα υποχρεωθεί να το κάνει, αν εκλεγεί στο ΚΙΝΑΛ ο Παπανδρέου. Μπίγκο!

Με αυτή τη λογική γιατί να μην βάλουν και οι «αριστερά και τίποτε άλλο» Συριζαίοι, πλάτη στην εκλογή του, ώστε να διασφαλιστεί η ιδεολογική καθαρότητα;

Όσο για τους ψηφοφόρους που θέλουν τον Τσίπρα φυσικό επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης για να τον ψηφίσουν, «ποτέ μη σώσουν», που λέει κι ο Άδωνις.

Επιστρέφουμε στην αρχή. Η αυτοχειρία ενός κόμματος δεν είναι πρωτοφανής. Πρώτος διδάξας είναι ο Γ. Παπανδρέου: Πήρε το ΠΑΣΟΚ με 40% και το παρέδωσε με 12%. Χωρίς βοήθεια απέξω, όπως περιμένει ο Φίλης.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR