Να’ την, να’ την πετιέται!

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Ως γενική δερβέναγας διορισμένη σε ρόλο τσοπάνη της αγέλης καθοδηγούμενων και υποταγμένων βουλευτών, να’ την, να’ την πετιέται από την τηλεόραση η superwoman της τάξης και της ομερτά, να απειλεί με φυλάκιση δέκα ετών, όποιον μιλήσει για τις υποκλοπές! Να’ την, να’ την πετιέται και ως εισαγγελέας η κυρία, σωματοφύλακας της “οικογένειας”, με την ιδιαίτερη ξενική προφορά ανώτερης διαφοροποίησης στα σhhooκολατάκια!

Από την ώρα της, στην εκπομπή της ΕΡΤ, μας πληροφόρησε πως “υπάρχουν προβλήματα στο να βγουν όλα”, γιατί λέω εγώ θα πάνε άλλοι φυλακή για πολλά χρόνια, αν τα απόρρητα δεν απορριφθούν στα απορρίμματα! Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ως έμπειρη και ειδήμων στην διαφύλαξη των ιερών και οσίων της οικογενειακής δυναστείας των ακάματων υπηρετών της δημοκρατίας τους, αφού μελέτησε τον νόμο περί ομολογίας της ιστορικής κληρονομικής τέχνης παρακολουθήσεων, όρισε και την ποινή φυλάκισης! Να’ την, να’ την πετιέται και τρομοκρατεί τους πιθανούς προδότες της πολιτικής σταθερότητας, με μυστικές δίκες τύπου Corleone, σε βίλες νονών, με λακέδες έτοιμους να πάρουν πίσω τα δαχτυλίδια αρμοδιοτήτων είσπραξης προστασίας εταιρειών!

Σαφέστατη και κυνικά ειλικρινής όπως ο αδελφός της! Uber alles η οικογένεια, η συνεχής παρασιτική δημόσια χρηματοδότηση επιβίωσης και η συνεχής επιτήρηση απόρρητης οικονομικής νομής μεταξύ των!Δικαστικοί και εισαγγελείς υποτάσσονται στην δύναμη της “οικογένειας”, που πέρα από τα πολυπληθή μέλη της, έχει και εξίσου πολλές κουμπαριές και σχέσεις με τα οικονομικά εγχώρια λόμπι σε αγαστή συνεργασία, κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε στο χρυσό βουνό, που μας τρέφει ανελλιπώς! Ακόρεστη απληστία μέχρις εσχάτων! Εκ των πραγμάτων! Ακούραστη και αχόρταγη, εξευτελίζεται και επιμένει σε στεγανή σωτήρια επιβαλλόμενη σιωπή αυλικών, σε ύστατη προσπάθεια απόκρυψης, συνεχών παράνομων και παρακρατικών ενεργειών, που αποτελεί τον συνήθη τρόπο επιβίωσης της δυναστείας των.

Μοιράζει ποινές κάθειρξης ο δικαστής τώρα, ωσάν να μοιράζει σhhooκολατάκια στην “ιδιόκτητη” Πλατεία Συντάγματος (τι ειρωνεία) του γιού της, κατηφορίζοντας κυριολεκτικά, στον “μεγάλο περίπατο” της κατάντιας. Στην βρόμικη πόλη, της βρόμικης χώρας, της πιο βρόμικης κυβέρνησης. Οι απόρρητοι ισοβίτες παρακρατικοί σκοταδιστές προειδοποιούν ενάντια στο, όλα στο φως, με ποινές! Σκοτεινή κυρία, της πανάκριβης …  απόρρητης ενέργειας και άλλων! Που ορίζεις ποια πρέπει να μείνουν κρυφά! Σςςςςς… σας ακούν, κυρία μου, Σιωπήστε επιτέλους και πάρτε ένα σhhooκολατάκι.

Αρκεστείτε στον ρόλο της επιτηρήτριας των χειροκροτητών. Δεν φθάσατε σε αξιώματα, πέρα από μέτρια υπουργός εξωτερικών και αποτυχημένη αρχηγός … κόμματος! Για θαλαμοφύλακας είστε καλή. Και μια παράκληση κυρία Μπακογιάννη: Εκτοξεύστε και κάποια απειλή στην επιτροπή για θέματα spyware του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, που θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά, ωιμέ, εξετάζοντας Κουκάκη και Μαλιχούδη. Για να τρομάξουν και  μόνο με την ματιά σας. Και σ’ αυτό είστε καλή!