Ντόρα Μπακογιάννη: Αυτοκριτική

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αν η σημερινή «ενόχληση» της αδελφής του Πρωθυπουργού, υποδηλώνει μεταμέλεια- ποτέ δεν είναι αργά- έχει και μια δόση αυτοκριτικής: «Τέτοια το μαθαίναμε το παιδί στο σπίτι, τέτοια κάνει».

Η κυρία αξίζει τον σεβασμό μας: τίποτε δεν της πάει καλά, από τότε που έδωσε τη συγκατάθεσή της να πάρει την πατρική έδρα στη Βουλή, ο μικρότερος αδελφός της.

Προφανώς δεν φαντάσθηκε ότι θα συμμαχούσε και με τον διάβολο –ή έστω με τον Σαμαρά των «διαπλεκομένων συμφερόντων», που ανέτρεψε τον πατέρα τους.

Για τη δική του ανέλιξη, της έκοψε την πορεία που έστρωνε για δυο δεκαετίες.

Στο τέλος την «πέταξε στου δρόμου την άκρη, την αδίκησε», που λέει και το τραγούδι. Χωρίς υπουργείο, δεν έχει μοίρα στον ήλιο της πολιτικής.

Υπάρχει και χειρότερο: όπως τσεκάρισε, απευθυνόμενη ειδικούς στο εξωτερικό, η ίδια και τα δυο παιδιά της βρέθηκαν δεμένοι με κοριούς κι επισυνδέσεις.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει αυταπάτες. Όπως λέει στην «Καθημερινή», για τη δική της παρακολούθηση: «έπειτα από τόσα ονόματα που ακούστηκαν, δεν εξεπλάγην».

Για όποιον διαβάζει πίσω από τις γραμμές πρώτα «δίνει» το μέγαρο Μαξίμου:

-«Οι νομότυπες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και οι παρακολουθήσεις με Predator είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το κακόβουλο λογισμικό».

Ήτοι: με την ΕΥΠ – Φλώρος, Χατζηγάκης κλπ- έχει και παραέχει. Απλώς «πρέπει να μάθουμε, ποιοι κρύβονται πίσω από το Predator, οικονομικά συμφέροντα ή άλλα..»

Έλα ντε, ποιοι κρύβονται; Παλιά στην τέχνη να λέει αυτό που θέλει χωρίς να το λέει, η Ντόρα αφού αποδίδει «στην αντίληψη του κόσμου» ότι «όλοι παρακολουθούν τους πάντες» – τρολάρει τον Μητσοτάκη.

«Κακώς. Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να γίνονται έτσι τα πράγματα, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός επέδειξε τόση ευαισθησία στο θέμα».

Έχει πειστεί τόσο πολύ για την πρωθυπουργική «ευαισθησία», ώστε λέγοντας «αυτό που έχει συνέπειες είναι η τοξικότητα που έχει δημιουργηθεί», δεν τον εξαίρει.

Δεν υιοθετεί καν την κυβερνητική γραμμή: ο κακός Τσίπρας, ο κάκιστος Βαξεβάνης και τα «ρυπαρά δίκτυα». Ούτε λέξη από όσα αραδιάζει ο Οικονόμου.

Όταν η Ντόρα ζητάει «να βγάλουμε μίαν άκρη και ως Ν.Δ. και ως χώρα», ενσωματώνει τη θέση του Νικήτα Κακλαμάνη, για την εσωκομματική πλευρά του σκανδάλου: «να το λύσουμε μόνοι μας».

Ίσως δεν είναι η πιο κατάλληλη, γι’ αυτή τη δουλειά. Λέει ότι «απεχθάνεται την οποιαδήποτε παραβίαση της προσωπικής ζωής», αλλά πολλοί θυμόνται το, όχι πολύ μακρινό, 1993.

Η επικαιρότητα της εποχής την είχε καταγράψει με τα μπούνια στις «συνακροάσεις», μέσω των ΚΑΦΑΟ του Μαυρίκη.

Αν η σημερινή «ενόχληση» της αδελφής του Πρωθυπουργού, υποδηλώνει μεταμέλεια- ποτέ δεν είναι αργά- έχει και μια δόση αυτοκριτικής: «Τέτοια το μαθαίναμε το παιδί στο σπίτι, τέτοια κάνει».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR