Ντόρα Μπακογιάννη: Σκότος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αν όμως η Βουλή δεν ελέγχει την ΕΥΠ, θα ελέγχει η ΕΥΠ τη Βουλή. Και το μόνο που θα μείνει από την κοινοβουλευτική Δημοκρατία, θα είναι το τυμπανιαίο πτώμα της.

Πόση Δημοκρατία απομένει όταν καταργείται η Βουλή;

Η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, θα συνεδριάζει με μονοκομματικό προεδρείο, χωρίς βασικούς μάρτυρες, χωρίς πρόσβαση των μελών της στα πρακτικά και με το «απόρρητο» να κρατάει κλειστά τα στόματα.

Σ΄αυτό το σκηνικό είναι λυπηρό δημόσια πρόσωπα, να καταφεύγουν σε μεθόδους που συνηθίζονται στον υπόκοσμο για να συντηρηθεί το σκοτάδι.

Η φιγούρα που βλέπετε να κατεβαίνει προς το τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του κακού, έχει ονοματεπώνυμο: Ντόρα Μπακογιάννη.

Ίσως η μόνη από τη σημερινή Βουλή που θα έπρεπε να το σκέφτεται δυο φορές προτού μιλήσει για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων.
Την εποχή που ο Κυριάκος έπαιζε «Μονόπολη», η κυρία έπαιζε με τον Μαυρίκη το παιχνίδι «από ποιο ΚΑΦΑΟ θα ακούσουμε σήμερα;»

Όταν έχεις βουτήξει στην πίσσα, δεν σε παίρνει να κάνεις τον κύκνο.

Ειδικά σε ένα κόμμα στο οποίο μέχρι στιγμής μόνο δύο ζητούν άπλετο φως: ο Κ. Καραμανλής και ο Κ. Τζαβάρας.

Η Ντόρα ντύθηκε ιππικό και έσπευσε να σώσει τον μικρότερο αδελφό της, που βρίσκεται στο δρόμο από τον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου έβγαλε μεγαλόψυχα τον πατέρα τους: το Ειδικό Δικαστήριο.

Τιμά τη βουλευτική της ιδιότητα με το σκότος: προσπαθεί να «στεγανοποιήσει» τον κοινοβουλευτικό έλεγχο από ενοχοποιητικές μαρτυρίες.

– «Εκ των πραγμάτων πρέπει να κρατηθούν τα απόρρητα, γιατί αν παραβιαστεί, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή και δεν βλέπω κανέναν να έχει διάθεση- οποίος μιλήσει πάει για κακούργημα».

Νομομαθείς και συνταγματολόγοι μειδιούν. Και ο Τζαβάρας την έστειλε άκλαυτη: «Είμαι 41 χρόνια δικηγόρος, τέτοιο νόμο δεν γνωρίζω».

Ο εστί μεθερμηνευόμενο ότι, η πρωθυπουργική αδελφή επικαλείται ανύπαρκτη νομοθεσία για να εκφοβήσει κάποιους.

Ποιοι ακριβώς «θα πάνε φυλακή αν μιλήσουν»;

Αν μιλάμε για διοικητές της ΕΥΠ, έχουμε μόνο τον Κοντολέοντα- προφανώς και τον Δημητριάδη;

Αν βάζει και τον Ρουμπάτη ή τον Δραβίλα, το κάνει συμψηφισμό. Δεν έχουν σχέση με την τρέχουσα έρευνα.

Προφανώς τη φοβίζουν άλλα πρόσωπα , που έτσι και ανοίξουν το στόμα τους, το Μητσοτακέικο θα πρέπει να μαζεύει από την πολιτική.

Στην ουσία η Μπακογιάννη επιχειρεί να επιβάλει αυτό που ο Μητσοτάκης θέλει να γίνει, αλλά φοβάται να το πει και πουλάει “όλα στο φως”: να καταργηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος για τον ίδιο.

Με πρόσχημα το «απόρρητο» στερεί από τη Βουλή τον θεμελιώδη λόγο της ύπαρξής της: να έχει τον τελευταίο λόγο για όλους και για όλα.

Αν όμως η Βουλή δεν ελέγχει την ΕΥΠ, θα ελέγχει η ΕΥΠ τη Βουλή.

Και το μόνο που θα μείνει από την κοινοβουλευτική Δημοκρατία, θα είναι το τυμπανιαίο πτώμα της.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR