Ξεφεύγει ο Άδωνις με τα ΜΜΕ ή απλώς προβοκάρει τον Μητσοτάκη;

Του Γ. Λακόπουλου

Μια συνηθισμένη συνύπαρξη του πανταχού παρόντος Άδωνι Γεωργιάδη με τη δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου στον ΑΝΤ1 εξελίχθηκε σε ένα ακόμη κυβερνητικό σκάνδαλο στο χώρο της ενημέρωσης.

 Ο υπουργός Ανάπτυξης αντί να απαντήσει σε μια τυπική ερώτηση της δημοσιογράφου της έκανε προσωπικη επίθεση. 

“Εσείς δεν είστε δημοσιογράφος, είστε ΣΥΡΙΖΑ”. 

Ως γάτος που είναι κατάλαβε ότι θα του πουν πώς ξέρει τα φρονήματα των πολιτών και συνέχισε ως… αρχισυντάκτης: “Είστε μια υποστηρίκτρια του ΣΥΡΙΖΑ φανατικά και τίποτα άλλο”. Αλλά δεν το έσωσε.

Αν το πράγμα έμενε εδώ ίσως ένας ανυποψίαστος θα έλεγε: τι σπουδαίος πολιτικός που δεν ανέχεται την κομματική δημοσιογραφία.

Το βιογραφικό του Άδωνι όμως δείχνει ότι μόνο την κομματική δημοσιογραφία ανέχεται. Αρκεί να είναι της ΝΔ και φιλική προς τον ίδιο.

Έχει και χειρότερο. Επιτέθηκε στην ανεπίληπτη επαγγελματικά Καλογεροπούλου, αλλά προ καιρού, όταν η ΕΣΗΕΑ πέταξε έξω από τα μητρώα της έναν από τους απεργοσπάστες του σταθμού στον οποίο ο ίδιος κατοικοεδρεύει έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 “Τους δημοσιογράφους στην συνείδηση του Κοινού δεν τους καταξιώνει μία συνδικαλιστική ταυτότητα αλλά ο δημόσιος λόγος τους και η δουλειά τους”.

Και χαρακτήρισε τον αποσυνάγωγο από το επαγγελματικό σωματείο “εκ των κορυφαίων της Χώρας μας λόγω του αριθμού των ακροατών και τηλεθεατών που έχει και τον εμπιστεύονται”.

Δεν τον θυμάται κανείς να επιτίθεται στους δημοσιογράφους που δηλώνουν ότι ανήκουν στη ΝΔ.  Κάθε άλλο.

Με τον Άδωνι δεν βρίσκει κανείς άκρη. Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Από κωλοτούμπες και  γλειψίματα εκεί που έφτυνε ξεχειλίζουν τα Άπαντα της δημόσιας παρουσίας του.

Τώρα τελευταία ζητάει και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, όταν αυτός καθύβρισε τους εκπροσώπους της  -και ειδικότερα την εισαγγελέα Τουλουπάκη- γιατί τολμήσαν να ερευνήσουν επώνυμες καταγγελίες που τον αφορούσαν.

Τώρα ουδείς δικαιούται να εντοπίσει της τρύπες στην απόφαση αρχειοθέτησης της υπόθεσή του. Το ακαταδίωκτο συνεχίζεται…

Δεν βρίσκεις άκρη. Το ερώτημα όμως είναι γιατί επιτέθηκε σε μια δημοσιογράφο η οποία με ευπρέπεια του έκανε μια ερώτηση. Δεν ήθελε να απαντήσει; Ήθελε να στιγματίσει την ίδια; Ή μήπως προσπαθεί να προσθέσει μια ακόμη μελανή  πινελιά στο κατηγορητήριο της ευρωπαϊκής δημοσιογραφίας κατά του Μητσοτάκη, για τον τρόπο αντιμετώπισης της ενημέρωσης και των δημοσιογράφων;

Απλώς δεν έχει τρόπο να απαντήσει και θεωρεί τις ερωτήσεις… ” μιζέρια” που “κάνει κακό στην  Ελλάδα”- την οποία εκπροσωπεί αποκλειστικά ο ίδιος υποτίθεται.

Ειδικά για την εκπροσώπηση της χώρας, αν λάβουμε υπόψη το παρελθόν του, δεν είναι παράδοξο να θεωρεί ότι μερικοί Έλληνες είναι πιο Έλληνες και κάποιοι άλλοι δεν έχουν δικαίωμα να εκπροσωπούν τίποτε.

Αλλά ας μην το συνεχίσουμε.