Οι έμποροι βουλευτές ειδωλίων

Του Ιωάννη Δαμίγου

Είναι έμποροι ειδωλίων όλοι τους, όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας! Ανάμεσά τους και οι “επαναστάτες” αντιρρησίες της ασπιρίνης, ο “αναρχικός” Καραμανλής, ο πολυλογάς Τζαβάρας, ο σοβαροφανείς Κακλαμάνης και η πεζή αμαζόνα Κεφαλογιάννη! Αρχαιοκάπηλοι 161 ειδωλίων πρωτοκυκλαδικής τέχνης του  3.000 π.Χ.! Πως να χαρακτηριστούν άλλως; Πέρα όλων των προηγούμενων ψηφισμάτων, που κοσμούν το Νεοδημοκρατικό τους φρόνημα, προστίθεται και αυτό το ελεεινό! Του ξεπλύματος των σπλάχνων της χώρας!

Εκδορείς της ιστορίας, μεταπωλητές ιδανικών, παραχαράκτες ηθικής, απόρρητοι κλεπταποδόχοι, έμποροι του έθνους! Αυτό που ψηφίσατε όλοι σας, δεν αποτελεί πολιτική διαφορά άποψης. Έχει να κάνει με αλισβερίσι εταιρείας οφ σορ απατεώνων, που δεν χρήζει ανάλυσης! Δεν έχετε να κάνετε με κακόβουλο προϊόν παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων σας, παράνομοι και παρακρατικοί ανεκτικοί υποστηρικτές της σαπίλας! Παρά με παραδοχή εκχώρησης πολιτισμικής εθνικής κληρονομιάς, σε σύγχρονους ….  συλλέκτες τύπου Έλγιν! Με κρυφές συμφωνίες μεταξύ γόνων (αυτή η μάστιγα) εφοπλιστικών οικογενειών ένθεν κακείθεν των ηπείρων, συνεταιρίζονται ως επί μέρους διαχειριστές στο Εμπορικό Υπουργείο Πολιτισμού, παραμάγαζο κάποιας ελαφροχέρας … μαντάμ! Και ας έχουν γίνει κατασχέσεις στην … εταιρεία των απατεώνων! Από την μια βρομιά στην άλλη, βουτηγμένη αυτή η κυβέρνηση, με ταχύτητα φωτός.

Θρασύτατη η … μάνα του λόχου των δουλοπρεπών, απειλή με ποινές φυλάκισης τους δεκανείς της! Της οικογενείας κατόχου παράνομης συλλογής αρχαιοτήτων, που … δώρισε μετέπειτα σε μουσείο! Έμποροι αρχαιοτήτων υπήρξαν, με εμπόρους  αρχαιοτήτων θα κάνουν δουλειές! Και ο γόνος με του γόνους, αλλοίμονο! Με τους σκονισμένους βουλευτές, να βγαίνουν από τις τρύπες εκσκαφής σε αναζήτηση ειδωλίων, δουλικό εργατικό προσωπικό, με αμοιβή έδρας. Ψηφισμάτων τυμβωρύχοι! Μισθοφόροι σκαπανείς σε αποστολή δολιοφθοράς της Δημοκρατίας. Μηδενός εξαιρουμένου! Τυχοδιώκτες σε τιμή ευκαιρίας….