Ηρωικός πατριώτης παροχών!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Αφού προειδοποίησε τον λαό, όπως η αδελφή του τους υπηρέτες των, για συμφορά, αν ο λαός πάρει λάθος αποφάσεις(!) συνέχισε, αλλοίμονο, την προώθηση της εικονικής πραγματικότητας ως … πραγματικότητα! Αστειευόμενος ακόμα και ο ίδιος, με αναφορά στο ανέκδοτο, για το μετρό! Παρουσίασε την επιτυχημένη πορεία, σε όλους τους τομείς, μα σε όλους ανεξαιρέτως, μιας ….Σκανδιναβικής χώρας, μιλώντας στην ….  Θεσσαλονίκη!

Μεγάλωσε η χώρα μας κατά δώδεκα ναυτικά μίλια, είπε! Σύμμαχοί μας, οι ισχυροί Αμερικάνοι, που λένε να τα “βρούμε” με την Τουρκία και αμέσως μετά ΟΧΙ κύριε Ερντογάν, στην γλώσσα σας, τα νταηλίκια ΓΙΟΚ! Θα αποκρούουμε τις ορδές προσφύγων που μας στέλνετε, με φράχτες! Στο Αιγαίο πετούν οι Belharra και πλέουν τα Rafale, που έφερα! Προσδιορίζοντας τον …  κίνδυνο! Υπεύθυνος για όλα τα δεινά, ο Πούτιν και αυτός θα πληρώσει τα χρεωστούμενα, τελεία! Προσδιορίζοντας το φταίχτη! Ο χειμώνας θα είναι… δύσκολος, αλλά θα φροντίσω εγώ γι’ αυτό!

Η ακρίβεια είναι ακρίβεια, κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καμία κυβέρνηση! Αλλά εγώ θα μας περάσω απέναντι! … νησίδα Με καλεί το πατριωτικό μου καθήκον! Πρέπει να επιμείνουμε στην σταθερότητα! Προσδιορίζοντας έναν ακόμη κίνδυνο! Και αρχίζω να δίνω, πάρε εσύ, πάρε κι εσύ, πάρτε κι αυτοί, πάρτε κι άλλοι, πάρτε όλοι πάρτα όλα! Πω πω εκατομμύρια που μοιράζω, πάρτε τώρα, ξεπουλάω, το αφεντικό τρελάθηκε, πρέπει να ξαναγίνω πρωθυπουργός! Όσο εγώ μοιράζω, εσείς χειροκροτείτε!

Ηρωικός πατριώτης προσφορών! Τι μειωμένο Φ.Π.Α  στους καφέδες, τι σπίτια στους νέους με διακόσια πενήντα ευρώ δόση και άλλα πολλά, πάρα πολλά…. Νορβηγία θα καταντήσουμε! Αναρωτήθηκε πως ένας δεξιός σαν αυτόν, ασκεί κοινωνική πολιτική και απάντησε πως δεν είναι δογματικός! (Άκου τα Κουτσούμπα!). Θα έρθουν οι “άλλοι” και θα σας δώσουν αυτά που σας έταξα επί τρία! Μην τους πιστέψετε, θα σας πουν ψέματα! Εγώ θα σας έδινα περισσότερα αλλά δεν έχω, δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά μεγέθη, πρέπει να ζήσουμε και εμείς και δόξα τον θεό είμαστε πολλοί!

Μην ξεχάσω, είχαμε λιγότερες φωτιές, είχαμε και το σωτήριο112! Λοιπόν αυτά θα δώσω, γι’ αυτό ποιον θα εμπιστευθείτε; Εμένα βεβαίως, που τα κατάφερα στις πιο αντίξοες συνθήκες, οι νεκροί με τους νεκρούς και οι ζωντανοί (ακόμα) με τους ζωντανούς! Αυτά, με κουράσατε και έχασα και το τριήμερο! Πάω να “ακούσω” τώρα, δουλειά και αυτή! Μεταξύ μας, ανιαρός και ο Ανδρουλάκης, χάσιμο χρόνου ο Σπίρτζης (όλο συσκέψεις)! “Το νου σας ρεμάλια” ψηφίστε με! Αύριο στην συνέντευξη τύπου (ποιου;), τα γνωστά, φταίνε οι άλλοι κάναμε και κανένα λαθάκι, απόρρητο όμως! Του χρόνου πάλι! Οι ¨θεοί” σώζουν τον πρωθυπουργό.