Οι «αρνητές» του ΕΣΥ

Του Τάκη Ψαρίδη

Τελικά είναι βέβαιο πως δεν το αντέχουν. Με κανένα τρόπο δεν μπορούν να αποδεχτούν οτιδήποτε αντίκειται στην νεοφιλελεύθερη θρησκεία τους. Δεν ορρωδούν προ ουδενός, ούτε και μπροστά στον θάνατο.

Οι νεκροί έφτασαν τους 130 σε μία μέρα. Και όμως αυτοί επιμένουν ανάλγητα και αναίσχυντα να μην ενισχύουν το ΕΣΥ, διότι μισούν και μάχονται, κυριολεκτικά μέχρι θανάτου, οτιδήποτε είναι κρατικό, συλλογικό και δεν εγκρίνεται από την αγορά.

Και όχι μόνο μάχονται το ΕΣΥ αλλά και ψεύδονται ασυστόλως και καθυβρίζουν και ειρωνεύονται ξεδιάντροπα την αντιπολίτευση που ζητά την ενίσχυση του. Αυτός είναι ο «φιλελεύθερος» και «δημοκρατικός» πολιτικός πολιτισμός τους.

Οι πάντες πλέον καταλαβαίνουν ότι η χώρα κυβερνάται από φανατικούς και ιδεοληπτικούς «αρνητές» του ΕΣΥ και των ΜΕΘ και από έναν πρωθυπουργό που είναι ο ποιο «ανέμελος» και ιδεοληπτικός «αρνητής» απ όλους.

Προφανώς και δεν χρειάζονται επιστημονικές μελέτες για την χρησιμότητα των ΜΕΘ που είναι αυτονόητη ακόμα και για ένα μικρό παιδί, διαφορετικά δεν θα υπήρχαν στον κόσμο ΜΕΘ.

Ας υποθέσουμε όμως ότι δεν είναι αυτονόητη και πως οι νεοφιλελεύθεροι Ταλιμπάν της κυβερνήσεως έχουν διαφορετική άποψη, όπως αυτή που δήλωνε στην Βουλή ο ιδεοληπτικός αρχηγός τους που κραύγαζε ότι είναι ίδια η νοσηλεία εκτός και εντός ΜΕΘ και άρα η ενίσχυση του ΕΣΥ σε ΜΕΘ είναι αχρείαστη.

Εντάξει. Οι ιδές και οι πολιτικές απόψεις δεν δικάζονται. Δικαίωμα τους να είναι «πιστοί» στον νεοφιλελευθερισμό και να είναι «αρνητές» του κοινωνικού κράτους και της κοινωνίας.

Όμως ήξεραν! Και αυτονόητο να μην είναι, η έκθεση Τσιόρδα-Λύτρα, των ίδιων των συμβούλων τους δηλαδή, αποδεικνύει ότι αν επαρκούσαν οι ΜΕΘ θα είχαν σωθεί πολλοί άνθρωποι που πέθαναν έξω από αυτές, διότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ ανέρχεται στο 87%.

Και όχι μόνο ήξεραν την έκθεση Τσιόρδα-Λύτρα αλλά και μπορούσαν. Μέσα σε δύο χρόνια πανδημίας είχαν και τον χρόνο και τα χρήματα για να ενισχύσουν το ΕΣΥ, αντί να εξαπατούν επικοινωνιακά τον κόσμο και να κυβερνούν με θρασύτατα ψέματα. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ένας πρωθυπουργός που έχει το θράσος και την χυδαιότητα να λέει ψέματα μέσα στο κοινοβούλιο, τουλάχιστον θα είχε παραιτηθεί.

Επομένως δεν είναι θέμα απόψεων και ιδεών. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από απόψεις και ιδέες. Άλλωστε αυτό έλεγαν και οι ίδιοι το καλοκαίρι, τότε που η φωτιά κατάκαιγε τη «ζωή» και αυτοί συγχαίρονταν μεταξύ τους ότι «δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή».

Φέρουν λοιπόν προσωπικά και πρωτίστως ο αλαζονικός «αρνητής» του ΕΣΥ και αρχηγός τους την κύρια ευθύνη, τουλάχιστον για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, διότι είχαν πλήρη επίγνωση και συνείδηση του εγκλήματος τους και γι’ αυτό πρέπει να λογοδοτήσουν.-