Οι “κλώνοι” ξεπέρασαν τα “δέντρα” και φτύνουν το “κεντρώο” αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Toυ Γιώργου Καρελιά

Επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι τύποι σαν τον Μπογδάνο επιδιώκουν το ντόρο γύρω από το όνομά τους, αφού έτσι αλιεύουν ψηφοφόρους, είχα αποφασίσει εδώ και καιρό να μην ασχολούμαι με ό,τι λένε. Πόντους τους δίνουμε.

Η τελευταία αθλιότητα που διέπραξε δεν αλλάζει κάτι, τέτοιοι είναι, τέτοια κάνουν. Αλλά είναι άλλη  μια ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε οριστικά ότι, παρά το κατά καιρούς «κεντρώο» αφήγημα ηγεσιών της ΝΔ και ιδιαίτερα του Κυριάκου Μητσοτάκη,  αυτό είναι μια μεγάλη απάτη. Την οποία, δυστυχώς, έχαψε μια μερίδα του μη δεξιού εκλογικού σώματος και το 2019 του έδωσε 40% και αυτοδυναμία. Φυσικά, ρόλο έπαιξαν και τα ολέθρια λάθη που είχαν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης, δίνοντας άλλοθι σε μερίδα άλλοτε ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να συνταχθούν στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, βοηθούσης, φυσικά, της κατευθυνόμενης μιντιακής προπαγάνδας, που παρέβλεπε-και εξακολουθεί να το κάνει-το ποιόν των στελεχών που συγκροτούν (και) τη σημερινή ΝΔ.

Διότι πίσω από το λούστρο του «κέντρου» δεν υπάρχει μόνο η παλιά τριπλέτα του  ακροδεξιού ΛΑΟΣ Βορίδης-Γεωργιάδης-Πλεύρης, αλλά και πολλά νέα φυντάνια-κλώνοι τους, οι οποίοι κοντεύουν να τους ξεπεράσουν. Αυτοί οι τρεις είναι πλέον υπουργοί και προσέχουν τα λόγια τους, υπάρχει και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, που τους εξαναγκάζει σε ταπεινωτικές συγγνώμες. Πίσω από αυτήν την τριπλέτα υπάρχει πλήθος στελεχών, που τους μιμούνται και καμιά φορά τους ξεπερνούν, αλιεύοντας ψήφους.

Ο Μπογδάνος, ο Κυρανάκης, ο Καλλιάνος και πλήθος  άλλων εμφορούνται από τις ίδιες αντιλήψεις και δεν διστάζουν να το εκδηλώνουν για έναν πολύ απλό λόγο: διότι γνωρίζουν ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην πλειοψηφία τους δεν είναι αυτό που δείχνει το «κεντρώο» πρόσωπο της ηγεσία της. Ανήκουν στη δεξιά και ακραία δεξιά πλευρά του εκλογικού φάσματος, με αντιλήψεις που αγγίζουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία, τον εθνικισμό.

Γι’ αυτό διαφωνώ πλέον με το κάθε φορά αίτημα «να διαγραφεί» κάποιος που αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο. Γιατί να διαγραφεί; Πρέπει να μείνει στο κόμμα του, για να αποκαλύπτει και την πραγματική ταυτότητά του, την οποία κρύβει εντέχνως η ηγεσία του. Ετσι ώστε να μην υπάρχει και κανένα άλλοθι σε όσους συντάσσονται μαζί τους.

Όπως έχει πει ο Αγγλος νομικός σερ Εντουαρντ Κοκ « δεν θεωρείται εξαπατημένος αυτός που γνωρίζει ότι τον εξαπατούν».

AΠΟ ΤΟ NEWS 247