Οι φωτιές, τα μνημόνια και η …πολιτική επικοινωνία

 

Καθώς ο άνεμος στριφογυρνούσε κι έκαιγε Ζάκυνθο και Αττική οι πυρκαγιές, εμπρησμοί ή φυσικά φαινόμενα, απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης ή ανυπαρξία συντονισμού συναντήθηκαν με την πολιτική επικοινωνία που όπως λέει σήμερα ο …Ευ. Αντώναρος δεν είναι για …”ερασιτέχνες” και “σκιτζήδες”!.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε -με αντίληψη καφενείου- να αποδώσει τις φωτιές σε απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, προφανώς από τη Νέα Δημοκρατία, αν και μια “εφημερίδα” μας διαβεβαιώνει ότι τις έβαλε ο ….εμίρης δια του σουλτάνου.

Πιο αναλυτικός ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εξωτερικών θα αποδώσει τις πυρκαγιές και στα ….μνημόνια, που επεκτάθηκαν από τα δελτία ειδήσεων. Ατυχώς μπήκε και στο παιχνίδι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έκανε μια μακάβρια σύγκριση πυρκαγιών για να αποδείξει μάλλον οι πυρκαγιές με αριστερή κυβέρνηση είναι δέκα φορές  μικρότερες από αυτές άλλων κυβερνήσεων.

«Ξεφτίλες! Το σχέδιο ανωμαλίας θα πάει άπατο» βεβαιώνει ο υπουργός που είναι αρμόδιος να βάζει …φωτιές. Αν δεν ήταν κι η κυβέρνηση αυτή θάχε καεί όλη η χώρα διότι- λέει ο κ. Πολάκης- “δεν είμαστε ίδιοι”.

Το παιχνίδι βέβαια μάλλον το κέρδισε ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ψινάκης. Έτρεξε από το …ρημονήσι της Μυκόνου, πήρε μερικά νερά και μια μάνικα κι έσπευσε στις κάμερες με στολή εθελοντή πυροσβέστη.

Μάλλον δεν εννοούσε αυτόν ο κ. Αντώναρος, όταν λέει πως  “το έχω πει και το ξαναλέω. Η πολιτική επικοινωνία δεν είναι για ερασιτέχνες και σκιτζηδες. Δεν αρκούν τα εγχειρίδια και οι σπουδές. Χρειάζεται εμπειρία ( όχι μόνο πολιτική αλλά και κοινωνική), καλό σχεδιασμό στρατηγικής, απαλλαγή από το σύνδρομο της βιασύνης και — κυρίως! — αυτό που αποκαλώ ουσία πολιτικής ώστε να μπορείς να την “επενδύσεις” και να πλασάρεις επικοινωνιακά.
Και μάλιστα με αίσθηση του timing”.