Ουαί τοις ηττημένοις

Του Μέλιου Ανδρικόπουλου

Οι εκλογές έγιναν(η πρώτη ”δόση”…). Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν και συνεχίζει να είναι ο Ελληνικός Λαός. Ακόμη και αν η Ν.Δ. επανεκλεγεί πρώτη ,με 160,170,180 βουλευτικές έδρες, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποιο σημάδι, που να δηλώνει ότι το αποτέλεσμα αυτό, θα λειτουργήσει υπέρ του πολύπαθου Ελληνικού Λαού.

Πρέπει να καταστεί σαφές, ότι οι βουλευτικές εκλογές, δεν γίνονται -μόνο- για τους βουλευτές, τους ημετέρους τους και τον δημοσιογραφικό κόσμο.Πρωτίστως και κυρίως, γίνονται γιατί ο Ελληνικός Λαός, ”διέταξε” να εκλεγούν διάφορα κόμματα και διάφοροι βουλευτές.Ο Ελληνικός Λαός, επιθυμεί να έχει εκπροσώπους μέσα στο κοινοβούλιο. Αυτός ορίζει κάποια κυβέρνηση ,για ν΄ ασχοληθεί και να επιλύσει τη σωρεία των προβλημάτων του, που δεν θα είχε αν δεν του τα είχαν προσθέσει διάφορες κυβερνήσεις!!

Συνεπώς, οι πολιτευτές και οι πολιτικοί ,οφείλουν να έχουν στραμμένα τα μάτια τους στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και όχι στον … καθρέφτη τους!!Αυτοί που μονίμως κοιτούσαν τον καθρέφτη τους, το πλήρωσαν ακριβά και θα το πληρώσουν(στις επόμενες εκλογές..) ακόμη ακριβότερα!!Η Ελλάδα είναι μία μικρή, πτωχευμένη χώρα(την πτώχευσαν…) και δεν έχει χώρο για διαφόρων ειδών πολιτικές”αντουανέττες”…Ας σταματήσει λοιπόν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας, να ζει στον κόσμο του και ας μάθει να ζει στον κόσμο, αφού ζει από τον κόσμο!!Ας εφαρμόσουν στην πράξη την σεμνότητα και ταπεινότητα και ας σηκώσουν τα μανίκια για να δουλέψουν σκληρά.

Η κοινωνία δεν χρωστά τίποτα στους πολιτικούς. Οι πολιτικοί χρωστάνε τα πάντα στην κοινωνία. Αυτό δυστυχώς το ξεχνάνε πολύ συχνά. Ας μη ξεχνάνε ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος. Οι αναντικατάστατοι ”αναπαύονται” στα νεκροταφεία.Οι συγκυρίες έφεραν, διάφορα μετρίου εκτοπίσματος και αναστήματος πρόσωπα, στα έδρανα της βουλής.Πρέπει και οφείλουν να αντιληφθούν όλοι, ότι η βουλευτική δουλειά, μπορεί να είναι ακριβοπληρωμένη αλλά είναι απλά μία δουλειά σαν όλες τις άλλες.Πληρώνονται αδρά-σε σχέση με αυτά που προσφέρουν…-από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού για να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ πιστά τα συμφέροντά του!!Δεν μπορεί προεκλογικά να ”το παίζουν” υπηρέτες και μετεκλογικά να ”το παίζουν” αφέντες!!

Ο Ελληνικός Λαός πρέπει επιτέλους να καταλάβει την αξία του και να κατανοήσει ότι αυτός είναι που στέλνει κάποιους στα έδρανα της βουλής, ΜΟΝΟ για να κάνουν τη δουλειά που τους έχει αναθέσει. Αυτός είναι ο εργοδότης τους, αυτός είναι το αφεντικό τους, όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Αυτό είναι το ”συμβόλαιο” που έχει υπογράψει ο Λαός, με τους εκάστοτε βουλευτές και ισχύει στο διηνεκές.’Οποιος πολιτικός- ως φυσικό πρόσωπο- η πολιτικός σχηματισμός εργάζεται εναντίον των συμφερόντων του εντολέα του -όπως δυστυχώς συμβαίνει από διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς τα τελευταία χρόνια-πρέπει να οδηγηθεί και να οδηγηθούν, στην αυστηρή τιμωρία, που σημαίνει αυξημένη συρρίκνωση και στη συνέχεια εξαφάνιση από τα πολιτικά δρώμενα.’Οποιος απεργάζεται συνειδητά ,εναντίον των συμφερόντων του Λαού, πρέπει να κατακρημνίζεται στην αφάνεια.

Ο Ελληνικός Λαός, φορτώθηκε εκατοντάδες προβλήματα από ανόητες πολιτικές που άσκησαν επικίνδυνες κυβερνήσεις. Βίωνε και βιώνει μία άγρια πραγματικότητα μία εφιαλτική καθημερινότητα εξαιτίας ανεύθυνων, επιπόλαιων ,ασύνετων και άσοφων πολιτικών που εφαρμόστηκαν εναντίον του.Είναι καιρός να πάρει το δρεπάνι και να ”θερίσει” πολιτικούς και πολιτικές που στράφηκαν διαχρονικά εναντίον του.

Ποτέ άλλοτε η κοινωνία δεν είχε χωριστεί τόσο έντονα σε εκατομμύρια πληβείους και σε ελάχιστους πατρικίους. Το θλιβερό είναι ότι πολιτικοί σχηματισμοί συντάχθηκαν με τους πατρίκιους, περιφρόνησαν το λαό από τον οποίο προέρχονταν και θεώρησαν ανόητα ότι είναι και οι ίδιοι πατρίκιοι!!Η πλουτοκρατία τους ξεγελούσε δίνοντάς τους ”φιλοδωρήματα’΄,τους καλούσε στις επαύλεις της, ενώ αυτοί ταυτόχρονα έδιναν αλλεπάλληλα χαστούκια στους απλούς δοκιμαζόμενους Έλληνες!!Αγνόησαν, ότι όπλα της πλουτοκρατίας, μετά την εξαγορά είναι το ξελόγιασμα και σαν ανόητες κορασίδες ξελογιάστηκαν και θαμπώθηκαν από τα λαμπιόνια των πλουσίων…Έτσι απομακρύνθηκαν και βρέθηκαν πολύ μακριά από το ρόλο τους και την αποστολή τους…

Ελληνικέ Λαέ, μη λυπηθείς κανέναν!! Μπροστά σου έχεις έναν δύσκολο χειμώνα από όλες τις απόψεις. Σκέψου καλά με ποιούς θέλεις να συμπορευτείς. Ποιοί θέλεις να σε εκπροσωπήσουν.Τιμώρησε ακόμη πιο σκληρά αυτούς που σε πρόδωσαν. Φέρε πιο ενισχυμένους στο προσκήνιο, αυτούς που σε πονάνε, αυτούς που θ αγωνιστούν για τα δικά σου συμφέροντα σε πολλαπλά επίπεδα.Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες όχι για την ύπαρξη διαφόρων κομμάτων, είναι σημαντικές για τη δική σου επιβίωση και το μέλλον της οικογένειάς σου. Μην ξαναδώσεις την ψήφο σου σε αυτούς που μισούν την οικογένεια και την πατρίδα. Αυτοί έχουν να πάνε σε διάφορα σπίτια που έχουν στο εξωτερικό. Εσύ δεν έχεις άλλο σπίτι, δεν έχεις άλλη πατρίδα.Άνοιξε πιο πολύ τα μάτια σου. Δες και κρίνε. Δες και αποφάσισε.

Μην αρχίσεις αύριο ,να βρίζεις και πάλι από τον καναπέ σου ,για τις δικές σου λανθασμένες επιλογές.Διώξε τους νοσηρούς ιδεολογικούς συναισθηματισμούς. Σε αντιμετώπισαν σαν παρία. Αντιμετώπισέ τους σαν δούλους που περιμένουν την εντολή σου. Γίνε αυτό που είσαι: Ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός. Κανείς δεν είναι πάνω από εσένα. Κανείς δεν μπορεί να σου δώσει εντολές. Μόνο ΕΣΥ μπορείς να δώσεις σε όλους. Μόνο ΕΣΥ είσαι πάνω από όλους.