Ο Καραμανλής μίλησε, ο Σημίτης σάλπισε, ο Λαλιώτης δεν σχεδιάζει στην άμμο παλάτια, και ο Σαμαράς φεύγει…

Του Κώστα Πρώιμου

 H ηχηρή παρέμβαση  του Κώστα Σημίτη με το πρόσφατο  άρθρο του στα ΝΕΑ, μόνο τυχαία δεν ήταν. Πέραν του οφθαλμοφανούς πατροναρίσματος στον γιό Μητσοτάκη, (είναι και κοντογείτονες στο Κολωνάκι), σηματοδοτεί εμμέσως  την έναρξη και την αποστολή πακέτου προσχωρήσεων στο πολυσυλλεκτικό πλέον πολιτικό χώρο της ΝΔ.

Ως “Σαλπιγκτής” των ραγδαίων εξελίξεων, ενήργησε τούτη τη φορά ο υπέρμαχος του εκσυγχρονισμού και την δυνατής Ελλάδας, της οποίας σήμερα οι αδύναμοι πολίτες (τι ειρωνεία) είναι υποχρεωμένοι να ζουν και να αναπνέουν έγκλειστοι, φορώντας μάσκες των 50 cents, να παρακαλάνε να μην αρρωστήσουν διότι πιθανότατα θα καταλήξουν άδοξα σε κάποιο ράντσο νοσοκομείου…..

Aς μην ξεφύγουμε όμως από το θέμα μας.  Οι επιπτώσεις του Κορονοϊού επέδρασαν καταλυτικά και στην ακολουθία των θεσμικών διεργασιών και των απανταχού πολιτικών Συλλογικών Οργάνων, σε επίπεδο Συνεδρίων, επί παραδείγματι χθες η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι το αναβάλει για ένα χρόνο…Συνεπώς η κλιμακούμενη δυστοπία λειτουργεί ως επιβραδυντής όλων των εν δυνάμει  ωσμώσεων αλλά και των αναμενόμενων μεταγραφών που θα είχαν ήδη  πραγματοποιηθεί και ολοκληρωθεί υπό φυσιολογικές κοινωνικές συνθήκες. Ωστόσο, οι πολιτικές πιέσεις είναι τόσο έντονες και σταδιακά αυξανόμενες για ευνόητους λόγους που τελικά θα δράσουν  ως επιταχυντής στα πολιτικά δρώμενα.

Ο Λαλιώτης δεν συνηθίζει να χτίζει παλάτια στην άμμο

Ας γίνουμε πιο σαφείς, γεωγραφικά ως προς την Πελοπόννησο που ενδέχεται ιστορικά να παίξει και πάλι σημαντικό ρόλο. Το ευρύχωρο σπίτι ευρισκόμενο στην ορεινή Αρκαδία, ιδιοκτησίας Κώστα Λαλιώτη, τους τελευταίους μήνες, υποδέχτηκε χωρίς αμφισβήτηση πλήθος σημαντικών  στελεχών, ισχυρών προσωπικοτήτων από όλους σχεδόν τους χώρους που είθισται να  “λύνουν και να δένουν’ στα πολιτικά παρασκήνια της χώρας. Κοινή συνισταμένη και όραμα τους, η προσωποποίηση του Ανδρέα και η πλήρης ενσωμάτωση της στην ιδιοσυγκρασία ενός ταλαντούχου νεαρού πολιτικού ανδρός ο οποίος έχει ήδη βαρύ και πλούσιο βιογραφικό, καθώς υπηρέτησε την Ελλάδα ως Πρωθυπουργός. (Τι κάνει νιαου νιαου….} Όσοι δε, υποψιασμένοι γνωρίζουν καλά το “Σύστημα Λαλιώτη” είναι σε θέση να ισχυριστούν και δικαιωματικά πως  δεν συνηθίζει “να χτίζει στην άμμο παλάτια”, οπότε αναμείνατε στο ακουστικό σας…

            Ηχηρές προσχωρήσεις ΚΙΝΑΛΙΣΤΩΝ  στη ΝΔ

Ως προς τις επικείμενες και πολύκροτες μετεγγραφές, αυτές σύμφωνα με πληροφορίες και φυσικά αν δεν συμβεί κάτι υπερβατικό πάλι, αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα χρονικό ορίζοντα που προσδιορίζεται εως και την προσεχή Άνοιξη. Σχετικά με  τους Πελοποννησίους πολιτευτές του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκαν τα ονόματα της εκ Μεσσηνίας Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία εξελέγη  με βοήθεια από παντού το 2019 στη Β2 Αθήνας, ενώ η ίδια είχε διατελέσει Γενική Γραμματέας του Υπ. Περιβάλλοντος επί Συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου το 2013.

 Ο κ. Γρηγοράκος από την Σπάρτη, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που ενώ περιπλανήθηκε στα βάθη του Εκσυγχρονισμού αποζητά και αυτός  την πολυπόθητη και χιλιοτραγουδισμένη μετάβαση στην δική του Ιθάκη, ή αλλιώς στην γη της επαγγελίας με ταγό τον Μωυσή. Επίσης στο άρμα της ΝΔ αναμένεται να ανέβουν, ο Καθηγητής και πρώην Υπουργός Γιάννης Μανιάτης για τον οποίο ήδη υπάρχει ενεργός ρόλος. Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία πως και ο επί σειρά ετών δήμαρχος της πόλης της Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός έχει δρομολογήσει ιδία κατάσταση, να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Κυβέρνηση, έστω ως στέλεχος του Κόμματος της ΝΔ. Τα καλυτερα σας τα φυλάξαμε για τις τελευταίες σειρές του ανωτέρω άρθρου, καθώς την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά, την περιμένει μια έτοιμη θέση στο Επικρατείας, φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία…

          Ο Καραμανλής “μίλησε” και ο Σαμαράς φεύγει…

“Αυτόν εκλέξαμε και με αυτόν θα πορευτούμε”, δήλωσε ευθέως προ ενός έτους περίπου, μετά απο μακροχρόνια “σιωπή ασυρμάτου” ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέτοντας ένα οριστικό τέλος, στα ελπιδοφόρα σενάρια που τον πίεζαν επί της ουσίας να αναλάβει ανασχετική δράση στα όσα μύρια κακά δρομολογεί η οικογένεια Μητσοτάκη και το στενό της περιβάλλον. Σε μια ελεύθερη μετάφραση και επειδή το dna των Καραμανλήδων “το έχει” με τις παροιμίες, τους χρησμούς και τις μεταφορές, ο Νεώτερος διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση σαφώς πλην εμμέσως: “Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε”…Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέχρι στιγμής, δεδομένου ότι ο ίδιος σκέφτεται ολοένα και πιο σοβαρά μέχρι και την απόσυρση του από την ενεργό πολιτική δράση.

 Στην ίδια μοίρα με τον Κώστα Καραμανλή, βρίσκεται και το δεύτερο αντίπαλον δέος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς  ο πρώην Πρωθυπουργός  και πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει κατά νου  να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής  στην Βουλευτική έδρα της Μεσσηνίας στον γιο του.. (Θα δούμε..)