Ο Κασσελάκης ξεσαλώνει: διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ  για να στήσει ΙΧ  αμερικανοκίνητη “πολιτική εταιρία” και να απομακρύνει τον Τσίπρα -που  σιωπά. Νίκησε τα λιοντάρια και αφήνει να τον φάνε οι κοριοί

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

 

Το «Ανοιχτό παράθυρο» τώρα δικαιώνεται. Από νωρίς είχαμε επισημάνει ότι επιδίωξη του ανεκδιήγητου Κασσελάκη είναι να αλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να απομακρύνει τον Τσίπρα  και να μετατρέψει το κόμμα σε ΙΧ φέουδο. Έχοντας στις υπηρεσίες του αντί για πολιτικά στελέχη υπαλλήλους του, που υπακούουν τυφλά στον ίδιο.  Σαν σε αυτο-θεοποιημένο αρχηγό σέχτας και όχι επικεφαλής κόμματος.

Το θράσος με το οποίο προετοιμάζει από καιρό το έδαφος,  εξανδραποδίζοντας στελέχη και  εκθέτοντας τον πρώην Πρωθυπουργο και δημιουργό του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ -ότι του παρέδωσε  «άρρωστο κόμμα» και δεν έκανε όσα έπρεπε και κάνει τώρα ο ίδιος -αποκαλύπτουν τις προθέσεις του. Να διώξει και τον Τσίπρα από το κόμμα «του».

Παραμονές συνεδρίου βάζει μπροστά το σχέδιο του με τον ίδιο ύπουλο τρόπο που το εκπόνησε: αναγνωρίζει ως μόνο όργανο τον «λαό» με τον οποίο έχει τάχα επαφή: “Ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μας φωνάζει “αλλάξτε τα όλα”», τονίζει στην ανάρτηση  του”.

Μπα; Ποιος «προοδευτικός κόσμος» ακολουθεί τον Κασσελάκη από το …2019; Πριν ή μετά τις κουβέντες με τον Διαματάρη για να μπει στη κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πριν ή μετά την αρθρογραφία του υπέρ του νεότερου Μητσοτάκη και εναντίον του Τσίπρα; Για την οποία, όταν αποκαλύφθηκε, δικαιολογήθηκε ότι ήταν «νέο παιδί 26 ετών» και δεν ήξερε. Αλλά μετά έμαθε και άλλαξε.

Το μόνο που έμαθε είναι ότι οι Συριζαίοι είναι κορόιδα και μπορεί να τους σέρνει από τη μύτη: από τις Σπέτσες μέχρι τα ΛΟΑΤΚΙ πάρτι και τις βόλτες με τον σύντροφο και την σκυλίτσα του. Μπορεί να τους εξαπατά για δήθεν εκλογή υποψηφίων ευρωβουλευτών, ενώ ο ίδιος έχει ήδη διορίσει τον Φαραντούρη και τον μπασκετμπολίστα Παππά.

Το ερωτηματολόγιο και το “όραμα”

Στην τελευταία ανάρτηση -προνουτσιαμέντο, ξέχασε τις υποκριτικές κολακείες για τον Τσίπρα και  μιλάει για τον “ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι” –με τον εαυτό του και την …«κοινωνία». Με ποια άραγε κοινωνία μιλάει, όπως ισχυρίζεται, όταν είναι φανερό ότι η κοινωνία τον αποστρέφεται;

Στην «παρότρυνση “όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το γελοίο ερωτηματολόγιο που δημοσίευση ο  Θανάσης Τσεκούρας του έγραψε το  Ιeidiseis.gr:

 «Τα μείζονα και σχεδόν υπαρξιακά ζητήματα δεν πρέπει να τίθενται μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Συνέδριο. Ούτε οι απαντήσεις μπορεί να δοθούν με τη μέθοδο των points και των multiple choices.

Ούτε το δίλημμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βαδίζει στην τροχιά της Αριστεράς ή της Κεντροαριστεράς μπορεί να απαντηθεί από ένα reality ή σαν τηλεπαιχνίδι με τη βοήθεια του κοινού».

Και συνεχίζει: « Αν ο Κασσελάκης έχει στο μυαλό του να προσέλθει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με τις απαντήσεις ενός ερωτηματολογίου στην τσέπη και αρχίζει να μοιράζει νέα «τοπόσημο» του τύπου «ψηφίζουμε τι είμαστε, Αριστερά ή Κεντροαριστερά», το λέμε «ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΑΚΡΥΖΑ», θέλουμε «Κεντρική Επιτροπή ή Επιτροπή για το Justice the 2 of u».

Πιστεύουμε στο Θεό ή στο Δωδεκάθεο» και άλλα παρεμφερή, τότε πολύ φοβάμαι ότι όλη η διαδικασία θα καταλήξει στη γελοιότητα».

Κατέληξε ήδη. Συνιστά κωμωδία το ότι σε ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν όπως η Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε να απάντησε η  Θεοδώρα Τζάκρη πυροβολώντας και τον Τσίπρα:

 «Δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων».

 Η τιτάνια πολιτική προσωπικότητα Τζάκρη, «ανατρέπει ιεραρχίες» -μαζί με την ναύαρχο Αποστολάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι κοριοί

Η κίνηση των στελεχών να επιβάλλουν δια του καταστατικού και τη συλλογή υπογραφών συνεδρίαση της Πολ. Γραμματείας,- θα αντιμετωπιστεί ως… απλή ενόχληση. Δεν τους… αναγνωρίζει καθώς αυτός μιλάει « αδιαμεσολάβητο με τη βάση». Δεν χρειάζονται όργανα.  Ήλθε επί της γης για να σώσει αμαρτωλούς… Και  δεν τον έχουν στείλει ακόμη από εκεί που ήλθε.

Κυρίως δεν έχει αντιδράσει ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Κασσελάκης διασύρει και το κόμμα του και τον ίδιο -στον οποίο έχει αποδώσει την άνοδό του- και διαλύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί προκλητικά τον Μητσοτάκη.

Οι χαμαιλέοντες που τον περιβάλλουν ως «καίσαρα» δεν μιλούν.  Ο ίδιος όμως γιατί δεν σταματάει αυτή τη φαρσοκωμωδία με μια απλή δήλωση: δεν αναγνωρίζω αυτόν τον τύπο.  

Ο πρώην Πρωθυπουργός νίκησε τα λιοντάρια. Θα αφήσει να τον φάνε οι κοριοί;  Πώς θα το εξηγήσει  σε όσους τον έχουν εμπιστευτεί από το 2012 και εντεύθεν;

Ούτε τώρα θα μιλήσει για να πει στον άνθρωπο στον οποίο ο ίδιος επέτρεψε να κυριαρχήσει ότι μάλλον δεν έχει καταλάβει ούτε σε ποια χώρα ούτε σε ποιο κόμμα βρίσκεται;