Ο κυβερνήτης του Entercrisis

Του Ιωάννη Δαμίγου

Το κάρο Entercrisis, με τα γαϊδουράκια να σπρώχνουν βαλμένα πίσω του, παραμένει εγκλωβισμένο στην ζώνη παρακμής που ο χρόνος όταν δεν παγώνει γυρίζει πίσω. Ο πονηρός κυβερνήτης, ως έμπειρος έμπορος με την βοήθεια των μάγων υποτακτικών συνεργατών του, μετέτρεψε τις κρίσεις σε προσωπική ευκαιρία πλουτισμού οικογενείας κα φίλων αυτής! Κέρδισε και εξακολουθεί να κερδίζει από τη κρίση της πανδημίας, από την ενεργειακή κρίση και γενικά από κρίσεις, αιτιολογώντας το brand name του κάρου!

Ο αγωγιάτης κυβερνήτης, μεταφέρει ως κλεπταποδόχος την παράνομη πραμάτεια της λεηλασίας του στις νεοφιλελεύθερες “αγορές”, αναμένοντας το αντίστοιχο αγώι από το … ταμείο ανάπτυξης. Στην επιφάνεια των εμπορευμάτων ως κράχτης, εντυπωσιάζουν οι ιδιωτικοποιήσεις πάσης φύσεως δημοσίων τιμαλφών. Ακολουθούν οι αυθημερόν αναθέσεις σε αυθημερόν επίσης ιδρύσεις εταιρειών. Εξέχουσα διακοσμητική θέση στην πραμάτεια έχουν οι αθωωτικές αποφάσεις σκανδάλων της πραξικοπηματικής δικαιοσύνης.

Από πίσω ο παράτυπος πετσομένος τύπος, που προσθέτει στο μαύρο τον κατάμαυρο απαραίτητο τόνο. Ακριβώς δίπλα καμαρώνουν οι αλήτες επιστήμονες, καθώς η ιατρική επιστήμη δεν αποτελεί εξαίρεση, έχοντας και αυτή τους δικούς της κυνικούς αλήτες που χλευάζουν ζωντανούς και νεκρούς. Πιο εκεί οι ακροδεξιοί, όχι τα ορφανά του κυβερνήτη οι άλλοι, που από οργισμένοι, τώρα εμφανίζονται ειρωνικά χαμογελαστοί, μια και η Ευρώπη άνοιξε στεγνοκαθαριστήρια σε προσπάθεια ξεπλύματος για αγαστή  συνεργασία.

Στο καλά κρυμμένο σεντούκι, κάτω από την πραμάτεια του τρόμου, βρίσκεται το Predator, οι μελέτες θανάτου των νοσηλευόμενων, τα άφαντα υπερκέρδη των λίγων και η εξοντωτική προοπτική του χειμώνα. Το δυσκίνητο κάρο Entercrisis και ο κυβερνήτης του, με όλο αυτό το αδελφωμένο συνονθύλευμα κακοποιών στοιχείων, συντάσσεται με την ευρωπαϊκή τακτική των pushbacks του όχλου στον φασισμό, προκειμένου να αποφευχθεί η αριστερή τραγική επιλογή! Πίσω πίσω λίγο πριν πέσουν από το κάρο, ζαλισμένα από τους κραδασμούς, τις απανωτές διαπιστώσεις, τις διαφωνίες και τους σπιούνους, τα προοδευτικά κόμματα κομμάτια. Μόνο με κορώνα γράμματα, αν θα τα βρούν. Κορώνα, ποιητική αδεία.

Οι Ιταλοί κοροϊδεύουν τους Γάλλους, αυτοί τους Πολωνούς, οι Πολωνοί τους Ούγγρους, οι Σουηδοί τους Φιλανδούς, οι Ολλανδοί τους Γερμανούς και αυτοί όλους. Μια Ευρώπη γύρω-γύρω όλοι στην μέση ο μπαμπούλας! Εμείς κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας! Στο κάρο συχνά πυκνά επιβιβάζεται η Ursula von der Leyen!  Άραγε ξέρει πού ήρθε η Jourova;