Ο Κυριάκος ως συνέχεια του Κώστα Μητσοτάκη και του Γ. Παπανδρέου

Ας μην κρυβόμαστε. Σε μια χώρα που έφτασε ως τη χρεοκοπία και παραμένει  υπερχρεωμένη, όποιος υπόσχεται  φοροαπαλλαγές, επιδόματα και άλλες παροχές για να τον ψηφίσουν απλώς κοροϊδεύει τον  το κόσμο. Όταν μάλιστα λέει ότι θα παρακάμψει συμφωνίες της χώρας με τους δανειστές της και τα κοινοτικά όργανα -όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα- και ότι θα φέρει επενδύσεις επειδή είναι…. αξιόπιστος  κοροϊδεύει διπλά.

Αυτό κάνει επίμονα τον τελευταίο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη μια υπόσχεται τον Παράδεισο και από την άλλη αρνείται την πραγματική πρόοδο που σημείωσε η χώρα με την κυβέρνηση Τσίπρα σε ό,τι αφορά την προσαρμογή της, τις μεταρρυθμίσεις και την αναστροφή των οικονομικών μεγεθών επικαλούμενος μια άλλη κυβερνηση.

Ότι δεν διαχωρίζει την κυβέρνηση του Ιανουαρίου του 2015 με την κυβέρνηση που αναδείχθηκε -με διαφορετική πολιτική πρόταση- τον Σεπτέμβριο συνιστά  μία ακόμη  παραπλάνηση. Ίδιον του ανδρός απο τη στιγμή που ανεδείχθη πολιτικός αρχηγός….

Ο Κυριάκος προσπαθεί να εμφανιστεί σαν μεταρρυθμιστής μέσα ένα σελοφάν που του διαμορφώνει μια πολυπληθής -και πανάκριβη- ομάδα  διαφημιστών, δημοσκόπων, επικοινωνιολόγων και δημοσιογράφων  και  απολιτικών “τεχνοκρατών”.  Δεν είναι όμως.

Αν ξύσει κάποιον αυτή την ψιμυθίωση θα βρει έναν τυπικό δεξιο πολιτευτη: δημοκόπος, λαϊκιστής,  αυτοεπαινούμενος και αδίστακτος. Ό.τι  ήταν και ο πατέρας του. Απλώς τα αποδίδει στους …άλλους.  Όπως αποδίδει και στον Τσίπρα ότι χρεοκόπησε τη χώρα.

Οσοι ξέρουν προσωπα και πράγματα συγκλινουν ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ δεν είανι τίποτε απο αυτά που προσπαθεί να δειξει. Κάνει τον τολμηρό πολιτικό, αλλά δεν τολμάει να πει τη γνώμη του για το Σκοπιανό. Κάνει τον σύγχρονο Ευρωπαίο, αλλά στεγάζει ακροδεξιούς, εθνικιστές, αλαφροΐσκιωτους, υβριστές και  πρόσωπα με ρητορική καταγωγίων. Αναδείχθηκε ως γόνος και διεκδικεί την πρωθυπουργία ως κληρονομικό  δικαίωμα, αλλά τάσσεται κατά τα νεποτισμού διώκοντας την… αδελφή του. Προσποιται τον πολιτισμένο πολιτικό, αλλα υιοθετει τις πιο ευτελεις ατακεις κατα του αντιπαλου του. Κανει τον μορφωμενο  αλλά απευθύνεται σττα κατώτερα αισθήματα της κοινωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτακης είναι ο τελευταίος της Κληρονομικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ίδιος και απαράλλαχτος με τον Γιώργο Παπανδρέου σε όλα: στην αντίληψη των πραγμάτων, τη ρητορική, τη χρήση του πολιτικού μάρκετινγκ, την αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής, το υπερεγώ και τη δίψα για εξουσία.