Ο Μανωλιός, τα ρούχα και τα χρέη

Του Ιωάννη Δαμίγου

Καθώς ξεφουσκώνει το σάπιο μπαλόνι, που με τόσο κόπο και δημοσιογραφικό κόστος φούσκωναν ασθμαίνοντας οι καλεσμένοι σε νοικιασμένο πάρτι, όλο και λιγότεροι προσήλθαν, σαν στα “σαράντα” του, για να … ψηφίσουν. (Σε αυτή τη χώρα έχουμε βαλθεί να απαξιώσουμε την ψήφο). Και όμως πήγαν να ψηφίσουν κάποιοι τον Μανωλιό που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς (πάλι), χωρίς όμως να υπάρχει και μια κάλπη, (ενδιαφέρον θα είχε)  για τα χρέη που δεν … αλλάζουν όπως τα ρούχα! Όπως και να τα φορέσεις αυτά είναι double face!

Λανσάρονται δε ντεμοντέ πλέον και από το πάλαι ποτέ συνεταιρικό κόμμα, αυτό της ΝΔ, (γιατί αυτό δεν “παίζει” ως θέμα;)! Μεταξύ των ψηφοφόρων προσέτρεξαν και γνωστοί γυρολόγοι, που βόλταραν λόγο καλού καιρού, πιστοί στο όπου φυσά ο άνεμος, είχε και ένα ελαφρύ αεράκι! Ντόρος πάντως για την τελική ονομασία δεν σηκώθηκε, μια και αυτό έχει κουράσει “λίγο” μετά τα ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ και άλλα που δεν θυμάμαι. Ας σταθούν σε κάποιο όμως και ας πληρώσουν επί τη ευκαιρία!

Προέχει ξέρετε, από το όνομα! Πλήρωσε τα χρεωστούμενα εσύ και σε φωνάζω και “Μήτσο”, θα καταλάβεις εσύ! Κράτα τον ήλιο σου, βάλε και φεγγάρι, αστέρια, κεραυνούς, είκοσι εννέα κατασκευαστές τέλος πάντων, αλλά φρόντισε και τα οικονομικά υπόλοιπα. Και έχεις κάθε δικαίωμα να επιλέξεις με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις ή θα σε αφήσει!

Η πολιτική είναι σαν την μπάλα ποδοσφαίρου πόρνη, όπως την είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος Ίβιτσα Όσιμ! Από περιζήτητη νύφη, μη βρεθείς στο “ράφι” ξεχασμένη και με χρέη! Γιατί πολλές φορές έχει πάει η στάμνα στη βρύση…..Αν έμπαινε σε ψηφοφορία η σοβαρότητα όλων των κομμάτων (και αυτό θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον), τα αποτελέσματα θα σας οδηγούσαν σε άλλες συμπεριφορές και αποφάσεις. Όμως επάγγελμα είναι και στην καριέρα επιτρέπονται όλα. Οπότε…..