Ο Μητσοτάκης και η Θεωρία του Χάους

Του Χρόνη Πολυχρονίου       

Η Θεωρία του Χάους είναι μία μαθηματική θεωρία η οποία επεξεργάζεται δυναμικά συστήματα που επηρεάζονται από σταθερή αβεβαιότητα. Ε λοιπόν η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη με το τεράστιο έλλειμμα στρατηγικής και εμπιστοσύνης που παρουσιάζει, την ξεπέρασε αυτή τη θεωρία και οδηγεί την Χώρα με βεβαιότητα στην καταστροφή.

Αντέδρασε ο Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του υπενθύμισε ότι ‘’100-πλασίασε μέσα σε τρεις μήνες τα κρούσματα κορονοϊού’’. Παραδέχτηκε βέβαια επισήμως ότι αυτά έχουν απλώς 10-πλασιαστεί. Παραβλέποντας τεχνηέντως πως Μόσιαλος και λοιποί …συγγενείς δέχονται ότι τα πραγματικά αυτήν την περίοδο κρούσματα πρέπει να υπολογίζονται τουλάχιστον στο 10-πλάσιο αυτών που επισήμως εμφανίζονται. Και στα Μαθηματικά 10 επί 10 κάνει συνήθως 100. Ο κύριος Τσίπρας βέβαια δεν απάντησε ποτέ στην καυτή ερώτηση του κυρίου Μητσοτάκη στη Βουλή, ‘’τι Μαθηματικά είναι αυτά?’’. Υπογράμμισε μόνο πως η όλη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση ήταν και είναι καταστροφική.

Περιχαρής επίσης βγήκε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή για να μας δηλώσει πως, με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση στο Α εξάμηνο του 2020 ήταν …μόλις 6%, αποκρύπτοντας επιμελώς μία ύφεση της τάξεως του 2% στο Α, προ κορονοϊού, τρίμηνο και μία παρόμοια 15,2% στο Β τρίμηνο του 2020. Και έπεται συνέχεια. Στην πραγματικότητα η ύφεση, τα αποτελέσματα της οποίας θα βιώσουμε τραυματικά σε όλο τους το μεγαλείο μέσα στον Χειμώνα, ξεπερνάει το 18% αφού στο 15,2% πρέπει να προστεθεί, και όχι να αφαιρεθεί, ένας υφέρπων πληθωρισμός της τάξεως του 2,9%. Δηλαδή εδώ, εκτός από τον υφέρποντα πληθωρισμό έχουμε να κάνουμε και με την υφέρπουσα προπαγάνδα της Κυβέρνησης και των προσκυνημένων ΜΜΕ, τα οποία μοιράζουν καθημερινά αναδρομικά εισοδήματα, λίγο πριν την επόμενη και επερχόμενη πραγματική …περικοπή μισθών και συντάξεων.

Εκεί όμως που η Θεωρία του Χάους βρήκε τον …μάστορά της είναι ο χειρισμός της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη στα Εθνικά μας θέματα. Οι Τούρκοι αλωνίζουν μέσα στο Αιγαίο και η Κυβέρνηση ισχυρίζεται πως ‘’δεν έχει γίνει παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων’’. Χειρίζεται αυτή η Κυβέρνηση, τα Εθνικά μας θέματα και την προσωπική μας νοημοσύνη και αξιοπρέπεια, ως μία άβουλη, άνευρη, ανερμάτιστη και άνευ στρατηγικής ανεύθυνη Κυβερνητική καρικατούρα, εκχωρώντας συνεχώς και περισσότερα δικαιώματα στον Τουρκικό παροξυσμό και την Ευρωπαϊκή αφασία. Δέχεται για παράδειγμα ότι για το μεταναστευτικό τα Εθνικά μας σύνορα είναι ταυτόχρονα και Ευρωπαϊκά, αλλά για Εθνικά μας Ελληνικά συμφέροντα …δεν είναι. Μεγάλοι μάλιστα Μακεδονομάχοι Υπουργοί, κατηγορίας κότας, έχουν αναλάβει τον ρόλο να μας πείσουν ότι οι Τούρκοι, για να μην κάνουμε εμείς το λάθος χρήση καμιάς πιο βαριάς έκφρασης, μας έχουν πιάσει και μας θωπεύουν απλώς τον …Ναι ρε έτσι είναι, μεγάλοι γιαλαντζί πατριώτες.