Ο νέος αρχηγός θα βρει μπροστά του τον θρασύτατο και αμετανόητο Πολάκη…

Του Γιώργου Καρελιά

Με τον Πολάκη και τον πολακισμό θα βρεθεί αντιμέτωπος ο νέος αρχηγός άμα τη εκλογή του(της). Και αλίμονο να προσπαθήσει να τον αγνοήσει, να τον ενσωματώσει ή να τον χρησιμοποιήσει. Θα είναι ολέθριο λάθος.

Ο Τσίπρας, δυστυχώς, δεν τόλμησε. Άφησε τον Πολάκη να αλωνίζει, με προκλητική και απαράδεκτη για στέλεχος της Αριστεράς δημόσια συμπεριφορά, από τότε που ήταν υπουργός μέχρι λίγο πριν από τις εκλογές. Η πληγή ήταν διαρκώς χαίνουσα, κακοφόρμισε και ήταν μια από τις αιτίες για τη συγκρότηση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και την εκλογική συντριβή του.

Ο Τσίπρας έφυγε από την ηγεσία, αλλά ο Πολάκης είναι πάντα παρών. Και αμετανόητος. Στη χτεσινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή «ανέλυσε» τις αιτίες της εκλογικής ήττας.

Ναι, ο τύπος δεν έχει την αίσθηση της γελοιότητας. Ανέτρεξα στις κατά καιρούς δηλώσεις και αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα και επιβεβαίωσα ότι έχει απύθμενο θράσος. Λίγο καιρό πριν από τις εκλογές έλεγε ότι «όλες οι δημοσκοπήσεις είναι πληρωμένες» , πρόβλεπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι 4-5 μονάδες μπροστά πανελλαδικά» και στα Χανιά (ιδιαίτερη πατρίδα του) «δέκα μονάδες μπροστά»! Έπεσε σε όλα μέσα, αλλά από την ανάποδη! Ειδικά στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με 22 μονάδες διαφορά!

Αντί να κάνει την (κρητική) πάπια, κοινώς να το βουλώσει, έκανε «ανάλυση» του αποτελέσματος και μαθήματα στους συντρόφους του.

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Υπάρχουν θρασείς στην πολιτική. Αλλά ο περί ου ο λόγος ξεπερνάει τα όρια του θράσους. Χαρακτηρίζει «καλλιστεία» τη διαδικασία των υποψηφιοτήτων, ίσως επειδή υποψήφια είναι και μια γυναίκα. Και επιτίθεται με τη γνωστή του γλώσσα σε όσους το επισήμαναν, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για «δικαιωματισμό του περιθωρίου»! Ναι, εκεί έχουμε φτάσει. Αριστερός-τρομάρα του- βουλευτής δεν θέλει το «περιθώριο»(πώς το εννοεί, άραγε; άβυσσος η ψυχή του κρητικού θρασιμιού…) να έχει δικαιώματα. Μόνον ο ίδιος δικαιούται να ορίζει τι είναι αριστερό.

Με τον Πολάκη και τον πολακισμό θα βρεθεί αντιμέτωπος ο(η) νέος(α) αρχηγός άμα τη εκλογή του(της). Και αλίμονο να προσπαθήσει να τον αγνοήσει, να τον ενσωματώσει ή να τον χρησιμοποιήσει. Θα είναι ολέθριο λάθος. Ας ρωτήσει και τον Αλέξη Τσίπρα πόσο πλήρωσε την ανοχή του…

ΑΠΟ ΤΟ NEWS 24 7