Ο πολακισμός έφαγε τον Τσίπρα, πνίγει τον Κασσελάκη, διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ…

Του Γιώργου Καρελιά

Ο πολακισμός είναι χρόνια αρρώστια του ΣΥΡΙΖΑ και τον οδηγεί στην πλήρη διάλυση. Όταν το καταλάβουν, θα είναι πολύ αργά.

Ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογα και ακατανόητα. Δεν συμβαίνουν μόνο σήμερα, αλλά ας αρκεστούμε στα σημερινά.

Γεγονός πρώτο: Το μεσημέρι της Δευτέρας ο νέος πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον ομόλογό του Νίκο Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ. Και συμφώνησαν να συντονίσουν τα αντιπολιτευτικά βήματά τους σε ένα – δύο θέματα (σκάνδαλο υποκλοπών, τραγωδία στα Τέμπη).

Γεγονός δεύτερο: Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο κ. Κασσελάκης είχε προσκληθεί, αλλά δεν προσήλθε.

Γεγονός τρίτο: Το πρωί της Τρίτης (χτες) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε γιατί δεν πήγε στην εκδήλωση: «Τι δουλειά έχω εγώ με εκείνους που σπατάλησαν τα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού;», είπε.

Κάπου εδώ τελειώνουν τα γεγονότα και αρχίζουν τα παράλογα.

Παράλογο πρώτο: Το κόμμα του οποίου ηγείται σήμερα ο κ. Κασσελάκης έχει κατακεραυνώσει κατά καιρούς τα δύο παλιά κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τις ευθύνες τους στη χρεοκοπία της χώρας. Και σωστά. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ είτε έχει συνεργαστεί με εξέχοντα πρόσωπα αυτών των δύο κομμάτων είτε τα έχει ακόμη στις τάξεις του. Δεν τα γνωρίζει ο κ. Κασσελάκης; Ας ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα με ποιους συγκυβέρνησε την περίοδο 2015-2019 -και δεν ήταν μόνο ο διαβόητος Πάνος Καμμένος. Θα μπορούσε, λοιπόν, να ρωτήσει ο Κασσελάκης τον Τσίπρα «τι δουλειά είχες με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα;».

Παράλογο δεύτερο: Ο Τσίπρας τα τελευταία χρόνια της αρχηγίας του, αλλά και ο Κασσελάκης μέχρι στιγμής, επιδίωξαν και (υποτίθεται ότι) επιδιώκουν τη «συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων». Τέτοια δύναμη είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αφού το ΚΚΕ είναι έξω από όλα αυτά. Πώς συμβιβάζεται η επιδίωξη αυτή με τη δήλωση Κασσελάκη ότι δεν πήγε στην εκδήλωση για τον Σημίτη γιατί «δεν έχει δουλειά με αυτούς που σπατάλησαν τα δισεκατομμύρια του λαού»; Ο Σημίτης ΠΑΣΟΚ είναι και όλο το κόμμα του τον τιμά. Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη λέει στον Ανδρουλάκη ότι θέλει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την επομένη κάνει μια τόσο απαξιωτική δήλωση για τη διακυβέρνηση του κόμματος αυτού;

Θα ήταν πολύ καθαρό αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε αυτό που λέει το ΚΚΕ: «όλοι ίδιοι είστε, δεν συνεργάζομαι με κανέναν, λευκό ή αποχή». Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει αυτό. Στις δημοτικές συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και, με τον Δούκα, αφαίρεσαν τη δημαρχία από τον Μπακογιάννη. Ο Κασσελάκης (λέει ότι) θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Και, ταυτόχρονα, κάνει την προαναφερθείσα δήλωση, που θυμίζει την κλωτσιά στην, έστω μισοάδεια, καρδάρα με τα γάλα.

Υπάρχει λογική εξήγηση για όλα αυτά; Είναι η απειρία του Κασσελάκη, που δεν του επιτρέπει να χειριστεί στοιχειωδώς απλές δυσκολίες; Ή συμβαίνει αυτό που λέει στην απαντητική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ; Ότι, δηλαδή, ο Κασσελάκης δεν κάνει και δεν λέει τίποτα μόνος του, αλλά ουσιαστικά καθοδηγείται από ένα στενό κύκλο συμβούλων με πρώτο βιολί τον Παύλο Πολάκη;

Ο πολακισμός είναι χρόνια αρρώστια του ΣΥΡΙΖΑ. Την άφησε ο Αλέξης Τσίπρας να εξαπλωθεί και έφαγε το δικό του κεφάλι. Σήμερα έχει κατακυριεύσει τα πάντα, πνίγει και το νέο αρχηγό Κασσελάκη και οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλήρη διάλυση.

Όταν το καταλάβουν, θα είναι πολύ αργά. Ας ρωτήσουν και τον Τσίπρα…

ΑΠΟ ΤΟ NEWS 24 7