Ο σοβαρός Μπογδάνος του Κινάλ

Του Τάκη Ψαρίδη

Είναι σοβαρός και απευθύνεται σε εκείνα τα μέλη και τους φίλους του Κινάλ που στις δημοσκοπήσεις προτιμούν τον Μητσοτάκη από την κα Γεννηματά και τους υπόσχεται ότι «θα ανακόψει την πορεία του Τσίπρα». Πριν λίγο καιρό, παρουσιάζοντας το βιβλίο του, είχε πει ότι ήθελε να «σπάσει την μύτη του Τσίπρα με μπουνιές μέσα στη Βουλή».

Είναι προφανές ότι ο παλληκαράς αυτός της πολιτικής μας ζωής, εκμεταλλεύεται το αντισύριζα μένος μέσα στο κιναλ το οποίο δυστυχώς δεν είναι και λίγο.

Αλλά για να μην τον αδικήσουμε, η προσφορά του στη… χώρα, στη ..σοσιαλδημοκρατία και στο ..Πασόκ, δεν σταματά μόνο στο μίσος για τον Σύριζα και στην μύτη του Τσίπρα.

Έχει διαπομπεύσει τις δυστυχισμένες οροθετικές γυναίκες, έχει υπογράψει το δημοψήφισμα του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες, έχει καταργήσει την δυνατότητα να απαλλάσσονται οι μαθητές από το μάθημα των θρησκευτικών και έχει ζητήσει την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Και η «άριστη» προσφορά του συνεχίζεται. Στο παρελθόν έχει οραματιστεί μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή και σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν «σοβαρό» Μπόγδανο του κιναλ. Μόλις προχθές δήλωσε αγανακτισμένος ότι «υπάρχουν σχολεία όπου 4 στα 5 παιδάκια είναι ξένα» και δεν είναι ελληνόπουλα.

Επι πλέον διαθέτει και «άριστες» σχέσεις με την Δικαιοσύνη. Διώκεται ποινικά για δωροδοκία στην υπόθεση Νοβάρτις, γεγονός που επιτηδευμένα έχει «ξεχαστεί», εφόσον κανονικά και μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση του, δεν θάπρεπε να συμμετέχει σε θεσμούς και σε εκλογικές διαδικασίες.

Για όλους αυτούς τους λόγους -και άλλους που ξέρουν πολύ καλά οι μιντιάρχες που έχουν εξαπολύσει εκστρατεία υποστήριξης του, η μητσοτακική πτέρυγα της ΝΔ τον έχει χρήσει ως τον επίσημο υποψήφιο της στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου του κιναλ, προσβλέποντας στην πάση θυσία αποτροπή της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Βεβαίως το άτομο αυτό «βρίσκει και τα κάνει». Πολλοί σύντροφοι του μέσα στο κιναλ σιωπούν χωρίς να ντρέπονται, τόσο απέναντι σε αυτήν την «κεντρώα» δράση του, όσο και στην πολιτικάντικη εκμετάλλευση του ονόματος του πασοκ, ενώ ολοφύρονται και ανεβαίνουν στα κεραμίδια όταν «καπνίζει» ο Πολάκης.

Αυτόν ακριβώς τον εκφυλισμό των διάφορων ακροκεντρώων και πρώην κεντροαριστερών, μέσα και έξω από το Κινάλ, εκφράζει ο «άριστος» αυτός κύριος και νιώθει περήφανος γι’ αυτό. Οι επικείμενες εσωκομματικές κάλπες στο Κινάλ δηλαδή, δεν θα δείξουν απλώς αν θα αποτραπεί η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά και αν θα υπάρξει και θα παραμείνει προοδευτικό ένα κόμμα που, έτσι και αλλιώς, έχει σημαδέψει την μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου.-