Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να μπει στη Βουλή

Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να μπει στη Βουλή, ο Όθωνας Ηλιόπουλος είναι έτοιμος να παραιτηθεί., αλλά η Ζωρζέττα Λάλη, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2023 σε θέση πριν από τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα αν φτάσει στα χέρια της.

Με δηλώσεις της στο ethnos.gr και το δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο έβαλε τέλος στα σενάρια, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που κληθεί θα τιμήσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και θα ορκιστεί βουλευτής.

Η κα Λάλη, η οποία πρόσκειται πλέον στη Νέα Αριστερά, αποκάλυψε πως δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα χθες από τον κ. Κασσελάκ, αλλά απάντησε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως «ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε τοποθετώντας με στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εάν έρθει η σειρά μου, θα τιμήσω την απόφασή του από τη θέση του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου».

Για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης εκτός από την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, καθώς ο Στ. Κασσελάκης είναι ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα πρέπει να παραιτηθούν και όλοι οι πέντε επιλαχόντες πριν από αυτόν: Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη.

Υπάρχει βέβαια και η παραίτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη και της Έλενας Ακρίτα, που μπορεί να φέρουν τον Κασσελάκη στη Βουλή αφού όμως περάσει η έδρα της Λάλη στη Νέα Αριστερά.

Δύσκολα τα πράγματα, αλλά ο Κασσελάκης -αν και δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται- θέλει αφού έφτασε στο σημείο να τηλεφωνεί στη Ζωρζέτα Λάλη που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.