Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς συρρικνώνεται και τελειώνει αλλά ο Κασσελάκης ετοιμάζεται για Πρωθυπουργός

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

«Αντέχει  ετούτος ο παλιότοπος» έλεγε ο μακαρίτης Τάσος Σεχιώτης.   Ζωή νάχουμε, ως λαός, βρεθήκαμε ξαφνικά με… τέσσερις Πρωθυπουργούς: ένας στο μέγαρο Μάξιμου και τρεις απέξω.

Ο Μητσοτάκης πήρε τη δουλειά στις εκλογές, αλλά ετοιμάζονται να αναλάβουν ο Ανδρουλάκης, ο   Βελόπουλος και ο Κασσελάκης-  που το ανακοίνωσε επισήμως στο συνέδριο του Economist  και έδωσε μια νότα ευθυμίας σ’ αυτή την ανιαρή σύναξη.

Ευτυχώς,  γιατί τα υπόλοιπα που είπε ήταν βαρετές κοινοτυπίες, ξεπατικωμένες από αγορεύσεις μέτριων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε συναφή νομοσχέδια,  πασπαλισμένα με λίγο Τσίπρα,  για να αποκτήσουν ενδιαφέρον.  Πάντως ήταν σε εντελώς διαφορετική γραμμή από όσα είχε πει στον ΣΕΒ.  Ό,τι βγάλει ο λογογράφος…

Η  εμφάνισή του ως εν αναμονή  Πρωθυπουργός είχε τα εξής χαρακτηριστικά:

Πρώτο: Στον ΣΥΡΙΖΑ τους  …ξεγέλασε  και πήρε την ηγεσία ενώ :«Δεν ήμουν μέλος του κόμματος, επίσης, δεν ταίριαζα στο προφίλ της παραδοσιακής Αριστεράς – από την απασχόληση στην Goldman Sachs, και ως πρώην επιχειρηματίας και στέλεχος ναυτιλίας». Τουλάχιστον σ’ αυτό είναι ειλικρινής.

Δεύτερο:  Το έθεσε κάπως ακαταλαβίστικα: «Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας για όλους τους Έλληνες – εγχώρια και διεθνώς – αλλά η πίστη μου είναι πάνω από όλα στους ανθρώπους που με αγκάλιασαν και με ώθησαν».

Δεν βγάζει νόημα, αλλά είναι μαγικό: θα γίνει πρωθυπουργός, ενώ το κόμμα του πέφτει διαρκώς. Ίσως δεν του είπαν ότι στην αποικία που νομίζει ότι ήλθε, οι Πρωθυπουργοί βγαίνουν με εκλογές και στις εκλογές χρειάζονται ψήφοι, όχι βιντεάκια στο «Τικ Τοκ»

Τρίτο: Μέχρι να γίνει Πρωθυπουργός «θα είναι στο πλευρό των ανθρώπων «που αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, που λαχταρούν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα, που είναι θαμμένοι σε στοίβες λάσπης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες και με αμελητέα κρατική υποστήριξη».

Η επερχόμενη κυβέρνηση Κασσελάκη

Κι αυτό δεν βγάζει νόημα. Αλλά οι « θαμμένοι σε στοίβες λάσπης» μπορούν να ελπίζουν. Η επερχόμενη κυβέρνηση Κασσελάκη θα είναι δυνατή: Παππάς, Πολάκης, ναύαρχος, Τζάκρη, Γ. Τσίπρας, Ακρίτα,  Δούρου…ξεχάσαμε κανέναν; Α και ο Τάιλερ υπουργός Υγείας και ίσως σε κάποιο ρόλο ο πατέρας Κασσελάκης.

Σα να έχει δίκιο ο Σκουρλέτης που λέει ότι είναι πλέον για τις επιθεωρήσεις.  Ο αρχηγός πουλάει τρέλα στον «κόσμο του»- μόλις  75.000 από το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους που άφησε ο  Τσίπρας φεύγοντας. Ότι η καλύτερη λύση για την Αριστερά είναι να έχει αρχηγό κάποιον που έβγαλε  λεφτά “για όλη του τη  ζωή”,  ώστε «να μην χρειαστεί να  ξαναδουλέψει, από τον τζόγο στις αγορές και τη ναυτιλία». Αν δεν τους βγει, μπορούν να δοκιμάζουν με τον Τζον Τάραμα.

Για τον Κασσελάκη πρέπει να περιμένουν λίγο γιατί τώρα μαθαίνει τη δουλειά: τι σημαίνει αριστερά, πολιτική, κόμμα και άλλες άγνωστες λέξεις.  Ενώ προσπαθεί να ξεχάσει τι έγραφε εναντίον του Τσίπρα και των εργαζομένων και υπέρ του Μητσοτάκη όταν ήταν «παιδί» -σχεδόν μωρό 24  ετών-και «ήταν δυστυχισμένος σε σχέση με κοπέλα». Αυτά είναι δικά του λόγια. Ξεπατίκωμα από Βασιλάκη Καΐλα…

Πρόεδρος αγνώστου ταυτότητας

Προφανώς ο Κασσελάκης ή έχει κόψει την αλυσίδα ή κάνει την πλάκα του, αφού δεν έχει να χάσει τίποτε: πέρασε στο Γκίνες. Ποιος άλλος περνάει απέξω από ένα κόμμα του οποίου δεν είναι καν μέλος και τον κάνουν αρχηγό;

Το θέμα είναι αυτοί που τον ψήφισαν, αυτοί που κάθονται και  τον παίρνουν τα σοβαρά και αυτοί που τον ακούνε, έστω από ανάγκη.  Ευτυχώς όχι η Βουλή τον Ελλήνων στην οποία μόνο ως επισκέπτης μπορεί να μπει- αφού ως βουλευτής μάλλον δεν  θα προλάβει.  Θα μείνει πρόεδρος αγνώστου ταυτότητας, σε κόμμα αγνώστου υπόστασης.

Όλα δείχνουν ότι ο «αριστερός επιχειρηματίας»  του ΣΥΡΙΖΑ έχει ημερομηνία λήξης- ίσως μαζί με το κόμμα- τις Ευρωεκλογές- εκτός αν κερδίσει και εκεί όπως κέρδισε στην αυτοδιοίκηση.  Μέχρι τότε οι διαγραμμένοι δεν θα  διαγραφούν, αλλά θα παραμείνουν διαγραμμένοι.

Οι υπόλοιποι για να βγουν στα κανάλια θα παίρνουν άδεια αφού υποβάλλουν περιληπτικά για έγκριση τι πρόκειται να πουν.  Και αφού εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχουν δημοσιογράφοι για να τους κάνουν ερωτήσεις…

Να κλείσουμε με Σεχιώτη: «Δεν ανήλθομεν  ημείς  εις τα αξιώματα , τα αξιώματα κατήλθον μέχρι ημών”.