“Ο Τσίπρας είναι η νέα Δεξιά”! Είναι ανάγκη η Φώφη Γεννηματά να εκφωνεί όποια ανοησία της γράφουν;

Το ξέρουν πολλοί. Η Φώφη Γεννηματά μπορεί να μην έχει ιδιαίτερα πολιτικά προσόντα, αλλά έχει μια ιδιαίτερη προσωπική ικανότητα στην αποστήθιση. Μπορεί να διαβάσει ένα κείμενο μια φορά και να το απαγγείλει ατόφιο. Από αυτή την άποψη ίσως θα της πήγαινε καλύτερα -και θα πήγαινε καλύτερα- να γίνει ηθοποιός.

Εν πάση περιπτώσει αυτή η ικανότητα της καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό το ρόλο των λογογράφων της. Πρέπει να προσέχουν τι ακριβώς βάζουν στα κείμενα που θα εκφωνήσει.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δεν μπορούν να γράψουν οι ίδιοι τα κείμενα τους. Μερικοί δεν μπορούν ούτε να τα διαβάσουν. Στην περίπτωση της Φώφης όμως υπάρχει ένας παραπάνω λόγος να προσέχει.

Ίσως χρειάζεται κάθε φορά ένα δεύτερο μάτι. Γιατί πολύ συχνά λέει πράγματα που θα ήταν καλύτερα να αποφύγει.

Δεν μιλάμε για τις πολιτικές θέσεις της. Αυτές είναι αποσαφηνισμένες από τότε που ανέλαβε να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσει ένα σχήμα δορυφορικό στον Μητσοτάκη.

Ότι δεν το Κινάλ δεν περπατάει είναι άλλη υπόθεση. Υπερβαίνει και τη μομφή για έλλειψη ικανοτήτων που της αποδίδεται. Αλλά πέρα από τις θέσεις όμως υπάρχουν και οι διατυπώσεις, ειδικά όταν αναφέρεται στον Πρωθυπουργό. Ορισμένα από αυτά που λέει την ξεπερνούν. Δεν την παίρνει να εμφανίζεται και πολύ μαγκίτισα. Αλλά αυτό ας το κρίνει η ίδια.

Αυτό που κρίνουν αρνητικά όλοι είναι το καινούργιο φραστικό παιχνίδι που βρήκε: ότι ο Τσίπρας είναι η “νέα Δεξιά”. Εντάξει, πολιτικός είναι, θα πει και καμία μπαρούφα παραπάνω. Αλλά αυτός που της έγραψε ότι ο Τσίπρας είναι η νέα Δεξιά -και τα συνεπή που λέει- δεν θέλει το καλό της.

Έτσι κι αλλιώς το όνειρο να γίνει κι αυτή ιδρύτρια κόμματος ή ακόμη και να κυβερνήσει -μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικά χρόνια ήταν υφυπουργός της Μαριλίζας- κάποια στιγμή θα τελειώσει. Το έργο δεν κόβει εισιτήρια. Αλλά δεν είναι ανάγκη να τελειώσει με γέλωτες.

Δεν υπάρχει λόγος να εκφωνεί όποια ανοησία της γράφουν. Σε τελευταία ανάλυση τα χρεώνεται η ίδια. Εκτός αν το πιστεύει ότι πράγματι ο Τσίπρας είναι η “νέα Δεξιά” -ίσως γιατί η νομίζει ότι η ίδια είναι η “νέα Κεντροαριστερά”. Έτσι αλλάζει το πράγμα, αλλά ας μην το προχωρήσουμε……