Ο Φουρθιώτης, ο Πολάκης και το κακό συναπάντημα: ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει κάποτε να σεβαστεί όσους τον ψήφισαν

Του Νίκου Λακόπουλου

“Σήμα Κινδύνου! Μαζέψτε αμέσως τον Πολάκη. Προβοκάτσια εν όψει…”

Με αυτόν τον τίτλο το ΑΠ προχθές προειδοποιούσε πως ” Ο Πολάκης ανήγγειλε ότι στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης θα στήσει καυγά με τον Άδωνι και τον κάλεσε να πάει με «τσίγκινο σώβρακο».

“Αν ο Τσίπρας, η Γεροβασίλη και ο Θεοχαρόπουλος που έχουν την ευθύνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν τον αποσύρουν από τη συγκεκριμένη συζήτηση, ό,τι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο τριήμερο της πρότασης μομφής θα εξανεμιστεί.

Αν δεν καταλαβαίνουν ότι με τον Πολάκη και 3-4 ακόμη στο προσκήνιο ο Μητσοτάκης θα «τους πάρει και τα σώβρακα» -που θα έλεγε και ο Πολάκης- δεν αντιλαμβάνονται και τι σημαίνει προβοκάτσια”.

Και να που ο “αψύς Κρητικός” κατάφερε πάλι να εξανεμίσει ότι κέρδισε το κόμμα του από την ανικανότητα του επιτελικού κράτους στο χιονιά, τη ακρίβεια, την πανδημία, το ξεφτίλισμα της μισής κυβέρνησης από έναν παρουσιαστή της trash τηλεόρασης -που αποκάλυπτε σε μια trash-κυβέρνηση.

To χειρότερο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντί να αποδοκιμάσει ή έστω να κρατήσει αποστάσεις στοιχήθηκε πίσω του για την “εκτροπή” να του κλείσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής τα μικρόφωνα -πράγμα που έπρεπε να κάνει το κόμμα του από καιρό.

Από όταν το 2016 -ο τότε αναπ΄ληρωτής υπουργός Πολάκης είπε για δημοσιογράφο “έπρεπε να τον χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γη!” ο τότε πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος με συνοπτικές διαδικασίες θα έπρεπε να τον διαγράψει -για να απαλλαγούμε από έξι χρόνια πολιτικού τραμπουκισμού.

Τώρα πια ο Πολάκης έχει ρε΄ύμα με έναν πολιτικό λόγο και πρακτική που δεν ανήκει στην Αριστερά -πιο πολύ στην ακροδεξιά ταιριάζει- ο οποίος εκφέρεται στο όνομα της Αριστεράς -της πολύ Αριστεράς μάλιστα που θα κρίνει ποιος είναι και ποιος δεν είναι αριστερός.

Ο λόγος του με πολ΄ύ τσαμπουκά, τοπικισμό και “ανδρισμό” και βολές κατά του κατεστημένου κινείται πέρα από τον λαϊκισμό σε χώρους που κινήθηκαν από τις αρχές του περασμένου αιώνα κινήματα που γέννησαν τον φασισμό. Που άλλωστε εκπροσωπούσε την εργατική τάξη, την αντιπλουτοκρατία και τη βία -σαν κι αυτή που εκπέμπεται όταν μιλάει για “τσίγκινα σωβρακάκια” ή όταν λέει “έπρεπε να σε χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γη”.

Η αγ΄ένεια γίνεται πολιτική ιδεολογία υπέρ του λαού -τον οποίο εκπροσωπεί ο ίδιος ως ΄άξεστος, νταής -που αλίμονο αν διαφωνείς μαζί του. Κάπως έτσι ο Μητσοτάκης μπόρεσε να πάρει 40% με ψήφους που προέρχονταν και από την Αριστερά -αφού πολλοί ανατριχιάζουν στην ιδέα πως θα είναι στο ίδιο κόμμα με τον Πολάκη.

Προφανώς το να να κλείσει τα μικρόφωνα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και να διακόψει την συνεδρίαση ήταν ένα λάθος: η Νέα Δημοκρατία έχει κάθε λόγο να βγάζει τον Πολάκη να μιλάει και να τον ταυτίζει με τον Αλέξη Τσίπρα -ο οποίος χάνει ως ηγέτης όταν στοιχίζεται πίσω του.

Η Ν΄έα Δημοκρατία έχει πολτοποιήσει πολλές φορές το πνεύμα του κανονισμο΄ύ της Βουλής, αλλά ο Παύλος ¨Πολάκης δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο να μιλήσει για “εκτροπ΄ή”, αλλά -φευ- αναμένεται ν’ ανέβει και πάλι στο βήμα της Βουλής για να συνεχίσει την ομιλία του από το σημείο που ο Χαράλαμπος Αθανασίου του έκλεισε το μικρόφωνο.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια” όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Πολάκης τα έχει ξεπεράσει. Κάπως έτσι ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται και πολιτικοί δεν έγινε μ΄όνο σκευωρία, αλλά ο Μητσοτάκης -που είχε χορηγό- τον Φρουζή- κουνάει το δάχτυλο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει κιόλας να ζητήσουν συγγνώμη.

Γιατί επί της ουσίας κάποιοι τα έκαναν μπάχαλο -με το Σκάνδαλο Novartis- και με τον Πολάκη να προαναγγέλλει ξε-αρχειοθέτηση της υπόθεσης είναι έτοιμοι να τα κάνουν πάλι.

Η κομματική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει από τους δημοκράτες να ψηφίζουν το κόμμα, αλλά να αποφασίζει η ίδια και ο Πο΄λ΄άκης, κ΄άποτε πρέπει να σεβαστούν αυτόν τον λαό που έδωσε στο κόμμα δεκάδες βουλευτικές έδρες και θέλει να το ξανακάνει.

Γιατί ο Πολάκης έχει ήδη κουράσει. Κουράζει όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ.