Πέτρος Κόκκαλης: Τι να μας πει και το IPCC…

«Δυστυχώς για τη χώρα, η ΝΔ έχει επανειλημμένα αποδειχθεί πως είναι αρνητής της επιστήμης, καταψηφίζοντας κρίσιμες τροπολογίες εντός και εκτός συνόρων, όπως έπραξε προ ημερών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου καταψήφισε τροπολογία με δεσμευτική αναφορά στην Έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), δηλαδή στην επιστημονική πραγματικότητα» τόνισε σε δήλωση του ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης

Αναλυτικά η δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την τελευταία Έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC):

«Κάθε μέρα που περνάει τα αδιέξοδα των επιλογών μας, τα δεινά ενός οικονομικού μοντέλου που έχει πεθάνει προ πολλού, κλιμακώνονται σε τυχαιότητα, σφοδρότητα και συχνότητα. Το περίφημο τέλος της ιστορίας κατέληξε στην επισφάλειά της υγείας, της τροφής, του καθαρού αέρα, της ευημερίας, της ανάπτυξης, της ειρήνης και τελικά της δημοκρατίας.

Αγνοήσαμε τις προβλέψεις της επιστήμης για το κλίμα και τώρα βρισκόμαστε σε μία ταχεία τροχιά υπερθέρμανσης του πλανήτη πάνω από 3oC, που σημαίνει πως ο πλανήτης θα πάψει στη γενιά μας  να είναι φιλόξενος για τον άνθρωπο.

Χρηματοδοτήσαμε και οπλίσαμε δικτάτορες και τώρα απορούμε για την επιθετικότητα τους.

Αφήσαμε τις αγορές, να καθορίσουν ανεξέλεγκτα τις αρχές και αξίες μας, κόντρα σε όσα συγκροτούν αξιακά μία λειτουργική κοινωνία και φτάσαμε να κοιτάμε την ενεργειακή και οικονομική φτώχεια ως κανονικότητα, με μόνη βεβαιότητα την κλιματική κατάρρευση.

Αλήθεια, «υπάρχει μελέτη» που να μας λέει πως τα ορυκτά καύσιμα σκοτώνουν τον άνθρωπο και τις πιθανότητες επιβίωσής του στον πλανήτη; Υπάρχει, εδώ και τριάντα χρόνια,  από την αρμόδια Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Μετά την τελευταία έκδοση που δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις χθες, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έφτασε στο πρωτοφανές στα ιστορικά του Οργανισμού, να κατηγορήσει ανοιχτά ηγεσίες κρατών και επιχειρήσεων ως επικίνδυνους εξτρεμιστές, να πει πως ψεύδονται, πως μιλάνε «πράσινα» και στην πράξη συνεχίζουν ακάθεκτοι να οδηγούν με ταχύτητα την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού.

Δυστυχώς για τη χώρα, ένας από αυτούς τους «εξτρεμιστές» είναι και ο Έλληνας Πρωθυπουργός που δεσμεύει τη χώρα σε ακόμα βαθύτερη εξάρτηση από το υγροποιημένο ορυκτό αέριο (LNG) και υπόσχεται πλούτο τάχα από εξορύξεις – αυτές που στην καλύτερη περίπτωση θα ωριμάσουν σε μια δεκαετία, όταν πια η κατανάλωση και άρα η ζήτηση θα πρέπει να έχει μειωθεί κατά 70 %! Τόσο «πράσινος» και τόσο υπεύθυνος ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Δυστυχώς για τη χώρα, η ΝΔ έχει επανειλημμένα αποδειχθεί πως είναι αρνητής της επιστήμης, καταψηφίζοντας κρίσιμες τροπολογίες εντός και εκτός συνόρων, όπως έπραξε προ ημερών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου καταψήφισε τροπολογία με δεσμευτική αναφορά στην Έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), δηλαδή στην επιστημονική πραγματικότητα.

Ας φροντίσει το επιτελικό κράτος να διαβάσει την Έκθεση και να φέρει επιτέλους προς ψήφιση τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο, το χωροταξικό για τις ΑΠΕ που θα σέβεται τη βιοποικιλότητα και τις τοπικές συμφωνίες και το νέο ΕΣΕΚ.»

ΑΠΟ ΤΟ LEFT.GR