Παυλόπουλος: Ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπηρέτησε την Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία με σθένος

Συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη, έστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παυλόπουλος:

«Ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπηρέτησε, και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς για την Πατρίδα μας και τον Λαό μας, την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία με υποδειγματικό σθένος και εμβληματική συνέπεια. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτέλεσε το καθήκον του με απόλυτο σεβασμό των θεσμών της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Αιωνία η Μνήμη του».

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Λαϊκό Νοσοκομείο από την 1η Δεκεμβρίου, λόγω πνευμονίας από εισρόφηση. Από τις 3 Δεκεμβρίου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», εξαιτίας οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Ήταν ανώτατος δικαστικός εν συντάξει, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την περίοδο 1985-1990.

Κέρδισε παγκόσμια καταξίωση όταν επιτέλεσε με παραδειγματική γενναιότητα το έργο του στην υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη, αν και δεχόταν πιέσεις από την τότε κυβέρνηση και την ηγεσία της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άσκησε τα καθήκοντά του με εξαιρετική προσήλωση στο Σύνταγμα, ιδιαίτερα κατά την ταραχώδη περίοδο 1989-1990, όταν οι εκλογικές αναμετρήσεις δεν έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα κόμμα.