Παύλος Πολάκης: Τοξικότητα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η αποβολή του συνήθους προμηθευτή της Μητσοτακικής αυλής, είναι πολιτική επιλογή ουσίας και ύφους.

Η επικαιρότητα της τελευταίας περιόδου επιβαρύνει διαρκώς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όποια πέτρα σηκώνεται έχει από κάτω οικονομικό σκάνδαλο, ηθική παρεκτροπή, ή θεσμική υπονόμευση…

Βοά η Ευρώπη για τον Πρωθυπουργό που κυβερνούσε «ακούγοντας» αντίπαλους, υπουργούς, στρατηγούς, δημοσιογράφους…

Οι έρευνες του Ευρωκοινοβουλίου για παραβιάσεις του κράτους Δικαίου κλιμακώνονται και η υγιής ευρωπαϊκή πολιτική τάξη τον έχει απομονώσει.

Οι Έλληνες που ζουν από τη δουλειά τους -εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι- δεν μπουν να επιβιώσουν με απολαβές που σαρώνει η ακρίβεια.

Ο ένας μετά τον άλλον, αξιωματούχοι του καθεστώτος αποκαλύπτονται μπλεγμένοι σε κόλπα με δημόσιο χρήμα -και ο Μητσοτάκης τους κρατάει στα ψηφοδέλτια.

Η συντηρητική Παράταξη τρίζει: Ο Καραμανλής τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβερνώσας οικογένειας και ο Σαμαράς περιμένει την ήττα της για να αναλάβει το κόμμα εκ νέου.

Μαζί με τους δακτυλοδεικτούμενους κυβερνητικούς -στους οποίους προστίθεται και ο υπουργός που συνδράμει τον «Στέργιο» της Καϊλή- νέα γαλάζια άνθη του κακού προκαλούν την κοινωνία.

Σ’ αυτό το σκηνικό ο Μητσοτάκης αισθάνεται τις θηλιές στο λαιμό του -με συναίσθηση ότι εκατομμύρια ψηφοφόροι περιμένουν την ώρα της κάλπης, για να κλωτσήσουν την καρέκλα.

Ματαίως οι τελευταίοι πιστοί του βασιλέως, οι συνήθεις γελωτοποιοί του και οι μιντιακοί χορηγοί πιάστηκαν από την απόφαση Ειδικού Δικαστηρίου: ο Τσίπρας μπορεί να τη διαχειριστεί εύκολα.

Σ’ αυτό το σημείο εμφανίζεται πάλι ο Παύλος Πολάκης. Ντυμένος πάντα με τα άμφια της λούμπεν δημόσιας παρουσίας του: ασυδοσία, αθυροστομία, πολιτική ανισορροπία και ύφος τιμωρού.

Αμφισβητεί το δικαίωμα του Τσίπρα να διαμορφώσει τα ψηφοδέλτια κατά την κρίση του. «Διορθώνει» – απαράδεκτα, όπως κατήγγειλαν Ραγκούσης και Ξανθόπουλος-μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…

Στην κορύφωση του παραληρήματος, ξεπατικώνει τις μεθόδους Μητσοτάκη, Γεωργιάδη, Λοβέρδου με προγραφές δικαστών και κρατικών παραγόντων.

Μαζί και μια ομάδα δημοσιογράφων – από το σωρό όσων δεν γουστάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ή έχουν σαγηνευτεί από τον Μητσοτάκη.

Εξαγγέλλει τους νόμους του δικού του κράτους. Ότι του φανεί του λωλο-Στεφανή.

Πουθενά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις πολιτικές στοχεύσεις που διατυπώνει ο πρόεδρός του, στα εξαγγελθέντα μέτρα που θα πάρει η προοδευτική κυβέρνηση Τσίπρα, δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη για τις ρεβανσιστικές ασυναρτησίες του Πολάκη.

Είναι από άλλο κόμμα.

Αλλά είναι το μάνα εξ ουρανού για το σύστημα Μητσοτάκη: επανεκκινεί τη ντογιάκεια εισαγγελική πρακτική και αλλάζει τη συζήτηση.

Με πολάκειες φωτοβολίδες, πυροβολεί τον Τσίπρα- που δεν ανακόπτεται με κλασσικές μιντιακές επιθέσεις και δημοσκοπικές μαγγανείες.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η αποβολή του συνήθους προμηθευτή της Μητσοτακικής αυλής, είναι πολιτική επιλογή ουσίας και ύφους.

Αλλά είναι και πράξη αυτοπροστασίας: ποιος αποκλείει ότι, 48 ώρες πριν τις εκλογές, δεν θα κάνει τα ίδια;

Η τοξικότητα είναι το υλικό της προβοκάτσιας.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR